Dolar 32,3802 0.18%
Euro 35,0301 -0.2%
Gram Altın 2.325,74 0,23%
Çeyrek Altın 4.181,00 -0,26%
Yarım Altın 8.141,00 0,32%
Tam Altın 15.975,60 1,87%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KANAL TOKAT’A ÇEVRE ÖDÜLÜ

KANAL TOKAT’A ÇEVRE ÖDÜLÜ

ABONE OL
11 Kasım 2019, 11:04:18
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Su-Tek Bilim Kurulu, KOSGEB ve Su ve Teknolojileri Derneği tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Şehircilik ve Çevre Fuarında Tokat, "Kanal Tokat Projesi"yle "Çevre Dostu Şehir" ödülüne layık görüldü.

Su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde kullanılması, su tasarrufunun sağlanması, atık suların arıtımının ve geri dönüşümünün son teknoloji ve gelişmelerini aynı platformda bir araya getiren Şehircilik ve Çevre Fuarında 6. Su ve Çevre Konferansı Ödülleri kapsamında; Türkiye’nin önemli bilim insanlarının yer aldığı Su-Tek Bilim Kurulunca Kanal Tokat Projesi için Başkan Av. Eyüp Eroğlu’na “Çevre Dostu Şehir” Ödülü verildi.

AK Parti 22, 23 ve 24. Dönem Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin katılımıyla düzenlenen programda ödülü Başkan Eroğlu adına Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci aldı.

Tokat Belediye Meclis çalışmaları nedeniyle ödül törenine katılamayan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi’nde düzenlenen Su ve Çevre Konferansında Tokat’ın adının sıkça söz edilmesinden duyduğu mutluluğunu belirtti.

“Attığımız adımların ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük”

Ödülle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Eroğlu, “2014 yılında göreve geldiğimizde önceliğimizi çevre konusuna ayırdık. Tokat’ı gelecek nesillere daha temiz bırakmak, insanımızın daha huzurlu yaşaması için önce çevre konusunda duyarlılık oluşturmayı hedefledik. Bugün geldiğimiz noktada attığımız adımların ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük. Su-Tek bilim kurulunun değerli üyeleri tarafından bu ödüle layık görülmemizden dolayı mutluluk duyuyoruz.

Dünyada nüfus artışı hızla devam ediyor. Sanayi sektörünün de gelişmesiyle birlikte artan su gereksiniminin giderilmesinde, atıklar mücadelede ve çevre temizliğinde güçlüklerle karşı karşıyayız. Hiç şüphesiz sürdürülebilir yaşamın ana kaynağı ve bir insan hakkı olan suyun ve temiz çevrenin gelecek nesillerden alınan bir emanet olduğunu biliyor, geleceğimize güvenli bir şekilde aktarılabilmesi için hareket politikalarımızı bu yönde oluşturuyoruz.

Biz yerel yöneticiler, kamu tarafından verilen teknik ve finansman desteği ile bu mücadelemizi sürdürmekteyiz. Çevre konusunda belediyecilik anlamında Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sıfır Atık Kampanyasını hayata geçiren kıymetli eşleri Emine Erdoğan hanımefendiye teşekkür ediyorum.

DİKKAT!  KADIN ÇİFTÇİLERE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanımızdan aldığımız çevre politikalarını bizler de kendi şehrimizde bir bir hayata geçirdik. Vizyon projelerimiz arasında yer alan ve yaklaşık 16 Milyon (TL)`ye mal olan Kanal Tokat Projesi ile Yeşilırmak’ın korunması, canlı hayatının düzenli bir şekilde devam ettirilmesi için ırmak yatağında ıslah çalışmalarımızı yaptık.

Osmanlı kayıkları ve ışık gösterilerinin de dâhil olduğu projemizde, çevre illerden şehrimize gelen misafirlerin de uğrak noktası oldu. Çevre illerden ve ilçelerden gelen misafirlerimiz ışıklı su gösterisi eşliğinde, bir yandan semaverde çay keyfi yaparken bir yandan da Osmanlı Gondolları ile 1250 yılında yapılan Hıdırlık köprüsünün altından geçerek Yeşilırmak’ta gezinme imkânı buluyorlar.

KANAL TOKAT, ÇEVRE DOSTU BİR PROJEDİR

Ekosistem muhafaza edilerek yaptığımız çevre dostu Kanal Tokat Projemizde canlı hayatına da katkı sağlıyoruz.

Canlı hayatının olumsuz etkilenmemesi için ana gövde üzerinde balık geçidi, her türlü canlının set içerisine giriş ve çıkış yapacağı şekilde tasarlandı. Kanal Tokat’ta doğal hayatı koruyarak, ekosistemi muhafaza ettik. Su tutulurken de setten sonraki canlı hayatı korunarak su tamamen kesilmeden yavaş yavaş su tutulabilmesini tasarladık. Suyu tutacak Rubber-Dam seddinin üstünden akan su şelalesi suyu oksijenle buluşturduğu için canlı hayatına da katkı sağlıyoruz.

Yine çevre konusunda Tokat Belediyesi olarak sadece 2019 yılında 1 ton bitkisel atık yağ, 2 ton atık pil ve 6 ton atık elektronik eşya toplayarak çevreye verilecek zararın önüne geçtik. İnşallah bundan sonra da yapacağımız yeni çevresel yatırımlar ve çalışmalarla daha temiz bir Tokat’ı geleceğimize bırakacağız.

Bizler bu ödülü Tokat Halkımızla birlikte kazandık. Bu ödülü ben Tokat halkına armağan ediyorum, bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri