Dolar 32,4104 0.09%
Euro 34,8161 -0.02%
Gram Altın 2.396,58 -0,01%
Çeyrek Altın 4.003,00 -0,02%
Yarım Altın 8.007,00 -0,01%
Tam Altın 15.822,70 -0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
MİMARLAR ODASI SAMSUN ŞUBE BAŞKANLIĞINA TOKATLI ADAY

MİMARLAR ODASI SAMSUN ŞUBE BAŞKANLIĞINA TOKATLI ADAY

ABONE OL
26 Ocak 2018, 06:41:54

MİMAR SİNAN TÜRK SAMSUN MİMARLAR ODASI BAŞKANLIĞA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Mimar meslektaşlarının doğru temsil edilmesi ve kanunlarının sağladığı hakları her alanda meşru olarak savunmak adına Mimarlar Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu üyeliğine, sonrasında Mimarlar Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Mimar Sinan Türk, “Meslektaşlarımın seçmen olma sorumluluğunun gereklerini yerine getirmelerini arzu ederim. Böylelikle sorunlarımızı çözeceğimize olan inancım tamdır” dedi.

            Öğretmenevinde adaylığı ile ilgili basın açıklaması yapan Türk, Mimarlar Odasının 26 bölgeye ayrıldığını ve her birinin şube olarak tanımlandığını belirterek, “İlgili kanuna dayanarak bütün mühendis ve mimarları ihtisas kollarına ayırarak, her kol için bir oda, merkezi Ankara’da olarak kurulmuştur. İlgili Yönetmelikleriyle de, Odalara üyelik, organlarının görev ve yetkileri, şube ve temsilcilikler, mali hükümler ve seçimleri düzenlenmiştir.

Yönetim şeması

1. TMMOB, yani Birlik

2. Odalar

3. Şubeler

4.Temsilcilikler

Temsilcilikler Yönetim ve Mali konularda öncelikle Şube’ye ve onun üzerinden Oda genel merkezine karşı kanunen sorumlu tutulmuştur.

Mimarlar Odası, 26 bölgeye ayrılmış ve her biri Şube olarak tanımlanmıştır. Şubelerin 13’ü birden fazla ili kapsamaktadır. Bağlı olan illerde Temsilcilik bulunmaktadır” dedi.

TOKAT TEMSİLCİLİĞİ MİMARLAR ODASI SAMSUN ŞUBESİNE BAĞLI

            Tokat, Amasya, Sinop illerinde Temsilcilik bulunduğunu fakat Samsun’da temsilcilik bulunmadığını ifade eden Türk, “Samsunlu meslektaşlarımızın bir temsilciliği olmayışı, temsil hakkını haklı olarak sadece Şube seçimlerinde kullanıyor oluşları, bilmeyerek, istemeyerek de olsa diğer temsilciliklere bağlı meslektaşlarının şube yönetimlerinde, organlarda ve özellikle delegasyonda yer almalarının önünde engel oluşturmaktadır. Gördüğüm kadarıyla Tokat, Sinop ve Amasya’daki meslektaşlarımız Samsunlu meslektaşlarının da bir Yönetim ve temsile ihtiyaçları olduğundan hareketle Şube seçimlerine rağbet göstermemeleri söz konusu. Sonuç olarak da, Şube Yönetim Kurulu dahildiğer organlarda Samsunlu meslektaşlarımızın dışında kimse olamamış, delegasyonda da söz konusu Temsilcilikler hak ettiği üye sayısını elde edememiştir. Örneğin, Samsun Şubeye bağlı 750 üye bulunmaktadır. Bunların 150 si Tokat Temsilciliği üzerinden Şubeye bağlıdır. Bu nedenle Şube’ye tahsis edilen 20 kişilik delege içinde 1/5 oranda üye ile Tokat’ın temsil edilmesi gereklidir. Bu ise 20 delegenin 4’üne tekabül eder. Lakin bugün Tokat 1 kişi ile temsil edilmektedir. Aynı durum Sinop ve Amasya için de geçerlidir. Bu delegeler Oda seçimlerinde oy kullanmaktadır.Bunun doğurduğu sonuçlar arasında birinci sırada Oda genel merkez seçimlerinde Tokat’ın ve onun gibi illerdeki meslektaşlarımızın temsilinin yetersizliği vardır. Bu, Birlik seçimlerimizi de etkilemektedir.Evvela Mimarlar Odası Samsun Şube Yönetim, organları ve özellikle delegasyonda adil olan tablo arzumdur.İşte tüm bunlardan hareketle, Tokatlı meslektaşlarım başta olmak üzere, Amasya, Samsun ve Sinop illerine mensup meslektaşlarımın da doğru temsil edilerek, kanunlarının sağladığı haklarını ve hukuklarını her alanda meşru olarak savunmak adına Mimarlar Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu üyeliğine, seçildiğim taktirde Mimarlar Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı’na adayım.

DİKKAT!  YKS ADAYLARININ YARDIMINA POLİS EKİPLERİ YETİŞTİ

 

Bütün Aday meslektaşlarıma başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet