Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
MİKAYİL İÇİN GEREKLİ PARA TOPLANDI

MİKAYİL İÇİN GEREKLİ PARA TOPLANDI

ABONE OL
04 Ocak 2020, 11:18:34

Tokat’ta yaklaşık 5 yıl önce yumuşak doku kanseri teşhisi konulan Mikayil Yıldırım’ım (20) ameliyatı için gerekli olan 210 bin TL toplandı. Mikayil dün sabah saatlerinde ilk ameliyatına alındı.

Tokat merkez Yarahmet Mahallesi Şeftali Sokakta ikamet eden Kevser ve Güngör Yıldırım çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olan, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Elektrik Elektronik Meslek Yüksek Okulu Elektrik Elektronik Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Mikayil Yıldırım 5 yıl önce sağ ayağından sinovyal sarkom kanserine yakalandı. Yıldırım çifti çocukları Mikail’i, Tokat’ta Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada sağ ayağının kesilmesine karar verilmesi üzerine aile çocuklarını Ankara Onkoloji Hastanesi’ne götürdü. Ankara Onkoloji Hastanesi’nde 2017 yılı Mart ayında tümor rezeksiyonu ve modüler tümor protez ameliyatı yapıldı. Ancak uygulanan protez çevresinde enfeksiyon, peroneal sinir felci, diz hareketlerinde kısıtlama ve patella dislokasyonu yani diz kapağı kemiği çıkığı oluştuğu görüldü. Yarası bir türlü kapanmayan ve enfeksiyonu atlatamayan Yıldırım’ın ameliyatla protezinin çıkarılarak değiştirilmesi için tedavi masrafı 210 bin lira olarak belirlendi. Yapılacak ameliyat için ailenin maddi durumu yerinde olmaması nedeniyle Tokat Valiliğinin izni ile yardım kampanyası başlatıldı. Kanser hastası Mikayil ve ailesi hayırseverlerden uzanacak bir yardım eli için çağrıda bulunmuştu. Çağrının sosyal medyada duyurulması ve devlet desteğiyle ameliyat için gerekli olan 210 bin TL toplandı ve Mikail dün Ankara’da ilk ameliyatını oldu.

BABA YILDIRIM’DAN TEŞEKKÜR

Yardım çağrılarına kulak veren herkese teşekkür eden baba Güngör Yıldırım, “Destek veren herkese teşekkür ederiz. Böyle bir zamanda bizi yalnız bırakmadınız. Allah herkesten razı olsun. Ama biz kimsenin hakkına girmek istemiyoruz. bizim ihtiyacımız 210 bin lira idi, o da toplandı çok şükür. Paranın toplandığını duyurur musunuz.” ifadelerini kullandı.

Mikayil’in ilk ameliyatında bacağındaki platin çıkarılacak ve deri nakli yapıldıktan sonra 3 ay boyunca bacağındaki iltihabın kuruması beklenecek. 3 ay sonra Mikayil’in bacağına tekrar platin takılacak ve yürümesi sağlanacak.

DİKKAT!  Advantan Krem Ne Işe Yarar
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet