Dolar 32,4756 0.11%
Euro 34,8803 0.37%
Gram Altın 2.431,44 -0,30%
Çeyrek Altın 4.088,00 -0,82%
Yarım Altın 8.201,00 -2,17%
Tam Altın 16.239,95 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
MHP’DEN AKSİAD ÜYELERİNE ADAY OLMAMA ÇAĞRISI

MHP’DEN AKSİAD ÜYELERİNE ADAY OLMAMA ÇAĞRISI

ABONE OL
09 Ocak 2018, 20:58:29

MHP İl Başkanı Onur Çalışkan AKSİAD üyelerine sivil toplum kuruluşu ve  siyasi partilerin genel kurullarına aday olmamaları çağrısında bulundu. Çalışkan, “Biz bu insanları FETÖCÜ görmüyoruz, biz bu insanlara FETÖ ile bağlantıları var demiyoruz. Ama FETÖ ile mücadelenin algısal anlamda en önemli olduğu bu günlerde en azından bir dönem kendilerini feragat etme durumundalar diye düşünüyorum. Aksi takdirde hem kendilerini hedefe koyacakları gibi hem de bugün kamuoyunda oluşturulmak istenen FETÖ ile mücadele edilmiyor algısına hizmet etmiş olacaklardır.” dedi.

            Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Onur Çalışkan parti binasında düzenlediği basın toplantısında ülkede 15 Temmuz darbe girişimi ve sonraki süreçten itibaren ciddi sıkıntıların yaşandığını söyledi. ‘Su uyur düşman uyumaz’ atasözünün ne kadar doğru ve anlamlı olduğunun bir kez daha idrak etmiş olduğunu ifade eden Çalışkan, “15 Temmuz sonrasında ülkemizde FETÖ denilen silahlı örgütle çok ciddi anlamda bir mücadelenin yaşandığını, bu mücadelelerde zaman zaman eksiklikler olsa da bu eksikliklerin gecikmeden ve daha büyük facialara sebebiyet vermeden telafi edildiğini hep birlikte görüyor ve şahit oluyoruz. Bu anlamda FETÖ ile mücadelede sadece kolluk kuvvetlerimize,  adli makamlarımıza ve mülki amirlerimize değil, bütün vatandaşlarımıza çok ciddi anlamda görevler düşmektedir. Bu mücadele sadece hukuki anlamda bir mücadele değildir aynı zamanda algısal anlamda da bir mücadele gerektirmektedir. Bu mücadelenin toplumla birlikte adaletli bir şekilde yapıldığına şahit olacağımız argümanları da toplum görmek istemektedir ve bu mücadele en ufak bir hatayı ve eksikliği kesinlikle kabul etmemektedir.” diye konuştu.

AKSİAD ÜYELERİNE ÇAĞRI

            Çalışkan, Tokat’ın gündemini şu sıralar oda, borsa, ticaret ve sanayi odası seçimleri ve parti kongrelerinin meşgul ettiğini belirterek, bu oluşumlarda, özellikle yönetimlerde FETÖ ile bir irtibat ve iltisakı bulunmamış ve hiçbir şekilde FETÖ ile adı anılmayan isimlerin bulunmasının önem addettiğini kaydetti. Çalışkan, “Zira 15 Temmuz sonrası kanun hükmünde kararname ile FETÖ’nün eğitim iş kolundaki Aktif Eğitim Sen’e üye olduğu gerekçesiyle ihraç edilmiş binlerce öğretmen var. Bu öğretmenlerin içerisinde sadece bu sendikaya üye olduğu için ihraç edilenler var. Yani FETÖ ile bir irtibatı, bir iltisakı yok ama sadece o sendikaya üye olduğu için öğretmenliğinden alınmış vatandaşlarımız var. 15 Temmuz sonrasında yine Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ’nün iş adamları derneği olan AKSİAD üyelerinin devlet ihalelerine girmesi yasaklanmış, devlete ait herhangi bir yerde kiracı olanlar var ise de tahliyesi gerçekleştirilmiştir. Bu anlamda seçimlere baktığımızda ‘ben de bu ülkede FETÖ ile mücadele etmek istiyorum, FETÖ ile mücadeleye katkıda bulunmak istiyorum’ diyen vatandaşlarımız varsa; bunların içerisinde AKSİAD üyesi varsa en azından bu dönem kendisini kenarda bırakmasını, bunu da FETÖ ile mücadelede algısal anlamda bir gerçeklik ve doğruluk olarak görmelidir diye düşünüyoruz.” dedi.

DİKKAT!  ESKİ ARABA TEKERLEKLERİNİ KEDİ EVİNE DÖNÜŞTÜRDÜ

            Tokat’ın siyasileri ve mülki amirlerinin FETÖ ile mücadelede çok ciddi sorumluluklara ve görevlere sahip olduğuna işaret eden Çalışkan, “Yarın bir gün sokakta oğlu sadece Aktif Eğitim Sen’e üye olduğu için ihraç edilmiş bir anne, baba, eş  bizleri çevirdiğinde ‘benim oğlum sadece bir sendikaya üye olduğu gerekçesiyle, cemaatle, FETÖ ile hiçbir bağı yokken görevinden ihraç ediliyor da; siz AKSİAD üyelerini nasıl Tokat’ın önemli olan mevki ve makamlarına getirebiliyorsunuz’ dediği zaman buna ne bu ilin valisi, ne emniyet müdürü, ne de siyasiler olarak bizler cevap verebiliriz. Biz bu insanları FETÖCÜ görmüyoruz, biz bu insanlara FETÖ ile bağlantıları var demiyoruz. Ama FETÖ ile mücadelenin algısal anlamda en önemli olduğu bu günlerde en azından bir dönem kendilerini feragat etme durumundalar diye düşünüyorum. Bu söylemiş olduğum AKSİAD meselesi sadece sivil toplum kuruluşlarımız için geçerli değildir. Aynı zamanda siyasi partiler de yaklaşan kongrelerinde yönetimlerine alacakları isimleri AKSİAD üyesi olmayan kişilerden seçmek mecburiyetindeler. Aksi takdirde hem kendilerini hedefe koyacakları gibi hem de bugün kamuoyunda oluşturulmak istenen FETÖ ile mücadele edilmiyor algısına hizmet etmiş olacaklardır. Eğer vatanlarını, milletlerini, devletlerini gerçekten seviyorlarsa, bu dönem, yani FETÖ ile hukuki boyutta mücadele devam ederken, bu fedakarlıkları yapmak zorundalar ve işlerine güçlerine bakıp kabuklarına çekilmelidir.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz başarılı olsaydı AKSİAD üyeleri üyeliklerini nasıl değerlendirecekti?

Çalışkan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

            “Akıl süzgecinden geçirdiğimiz zaman illa herkes siyaset, cemiyetçilik yapacak, yapmazsa olmaz diye bir şey söz konusu değil. Biz hiçbir AKSİAD üyesine cemaatçi istinadında bulunmuyoruz. Sadece AKSİAD üyeliği cemaatçi olmak için tek başına bir delil değildir. Bizler siyasetçiyiz gördüğümüz, bildiğimiz, yaşadığımız için söylüyoruz; FETÖ ile hiçbir şekilde fikri olarak bir bağı dahi olmayan, sadece arkadaş eş-dost, hatır- gönül niyetiyle bu sendikaya üye olmuş ve kanun hükmünde kararname ile boşa çıkmış binlerce vatandaşımız var. Eğer bu mücadele doğruysa AKSİAD’la mücadelede de bir dengenin olması söz konusu. Bir de şöyle değerlendirelim. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı bu arkadaşlar AKSİAD üyeliklerini nasıl değerlendireceklerdi? ‘Biz de AKSİAD üyesiyiz, biz de sizdeniz’ mi diyeceklerdi; yoksa, ‘bizim sizinle kesinlikle bir bağımız yok, bu derneklerden istifa ettiğimiz halde kabul etmemişsiniz’ mi diyeceklerdi. Eğer ortada bir adalet olması gerekiyorsa bu adaleti hep birlikte tecelli ettirmek durumundayız. Bugün kamuoyunda FETÖ ile yapılan mücadeleye hiç kimse şahsi ihtiras ve hırsları gereği algısal anlamda bir taş koyamaz. Bu memlekette AKSİAD üyesi olan esnaf ve iş adamı sayısının en az yüz katı AKSİAD üyesi olmayan esnaf ve iş adamlarımız var. Bundan dolayı bütün kamuoyunu duyarlılığa davet ediyoruz. Herhangi bir şahsa istinadımız yok. Bunun örneğini yakın zamanda yaşadık. Yakın zamanda Tokat’ta yeni bir siyasi parti açıldı. Bu siyasi partinin bir il başkanı atandı. Atandıktan üç saat sonra dediler ki, ‘bu AKSİAD üyesi’ denildi ve görevden alındı. Onu da tasvip etmiyoruz, o kişiyi de şimdi il başkan yardımcısı yaptılar, bunu da kabul etmiyoruz. Bugün Milliyetçi Hareket Partisinin herhangi bir biriminde, il, ilçe yönetiminde herhangi bir AKSİYAD üyesi olduğunu gören varsa,buyursun bugün gereğini yapalım. “

DİKKAT!  OKULLARA KORONAVİRÜS TATİLİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet