Dolar 32,3823 -0.18%
Euro 34,7600 0.03%
Gram Altın 2.425,29 -0,55%
Çeyrek Altın 4.024,00 -2,38%
Yarım Altın 8.072,00 -3,71%
Tam Altın 15.953,10 -1,77%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KÜTÜPHANEYE ÜYE SAYISI BİR YILDA İKİ KAT ARTTI

KÜTÜPHANEYE ÜYE SAYISI BİR YILDA İKİ KAT ARTTI

ABONE OL
02 Ocak 2020, 10:15:22

İl Halk Kütüphanesini ziyaretinde Vali Dr. Ozan Balcı, Kültür Sanat Tokat kapsamında yürütülen projeler ile Tokat’ta kütüphaneye üye sayısının iki katına çıktığını söyledi.

Vali Dr. Ozan Balcı, İl Halk Kütüphanesini ziyaret ederek, Kültür Sanat Tokat kapsamında yürütülen projelerle ilgili Kütüphane Müdürü Ali Feyzi Yanar’dan bilgi aldı.

Tüm Öğrenciler Kütüphaneye Üye Oldu

61 bin 694 kayıtlı kitabın bulunduğu kütüphanede incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, “Tüm Öğrenciler Kütüphaneye Üye Oluyor” projesi kapsamında Tokat’ta Tokat merkezde eğitim öğretim gören başta ilk, orta ve lise öğrencileri olmak üzere tüm öğrencilerin kütüphaneye üye olduğunu belirterek 2018’de 12 bin 465 üyesi olan kütüphaneye üye sayısının 2019 yılında 33 bin 337 kişiye çıktığın, kütüphaneye üye sayısının iki kat arttığını söyledi.

336 Bebek Kütüphane Üyesi Oldu

“Annemden Doğdum Kütüphaneye Üye Oldum” projesi kapsamında Türkiye’de ilk kez ilimizde hayata geçirilen bebeklere üyelik kartı uygulaması ile 2019 yılında 336 bebek kütüphaneye üye olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Yeni doğan bebeklerimiz kütüphaneye üye yapılıyor. Kütüphane personeli tarafından hazırlanan üyelik kartları ise ailelere gönderiliyor. Çocuk okuyucusu olmayan toplumların yetişkin okuyucusu olmaz.” dedi.

Haftalık 350 Bebek ve Ailesi Müstakil Bebek ve Çocuk Kütüphanesini Ziyaret Ediyor

Türkiye’de ilk Tokat’ta açılan modern, teknolojik altyapı ve donanımlar ile zengin nitelikli ve nicelikli koleksiyonu bünyesinde barındıran Müstakil Bebek ve Çocuk Kütüphanesinin haftalık 350 çocuğu ailesiyle birlikte ağırladığını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Burası tüm yavrularımız ve aileleri için güzel bir yer. Hafta sonu güzel vakit geçirebilecekleri ve çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacak çok anlamlı, kıymetli bir yer oldu. Bebekleriyle birlikte aileleri buraya kütüphanemize bekliyoruz.” diye konuştu.

DİKKAT!  Bayburt Nöbetçi Eczaneler

34 Köy Okuluna Gezici Kütüphane Kitap Taşıyor

“Gezici Kütüphane Yollarda” projesi kapsamında Tokat merkeze bağlı 34 köy okulunda eğitim öğretim gören 1557 ilkokul ve ortaokul öğrencisine kitap taşındığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Köy öğrencilerimiz nitelikli kitaplarla buluşuyor. Çocuklarımızı seviyoruz, onların okumasını önemsiyoruz.” dedi.

Kitabın Dostu Tokat’a Yeni Kütüphane

Önümüzdeki günlerde 5 bin metrekarede yapımına başlanacak olan beceri atölyeleri, oyun alanları ve nitelikli kitaplarla zenginleştirilecek yeni kütüphanenin Tokat’a ve Tokatlı vatandaşlara şimdiden hayırlı olmasını dileyen Vali Dr. Ozan Balcı, “Kitabı seviyoruz, kitabın dostuyuz.” diye konuştu.

Yaşlılarımız Vakitlerini Kitap Okuyarak Değerlendiriyor

‘Kütüphane Huzurevi’nde projesi kapsamında 15 günde bir süreli yayınların huzurevi sakinleri ile buluştuğunu kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Huzurevinde kalan yaşlılarımızın oldukça fazla zamanı var. Bu zamanlarının bir kısmını kitap okuyarak değerlendirmelerini istedik. Bu şekilde hem öğrenmelerini, hem de vakitlerini güzel değerlendirmelerini sağlıyoruz.” diye konuştu.

Çocuklar Kütüphanede Film İzliyor

“Kütüphanede İzliyorum” projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çocuk ve gençlere yönelik gönderilen filmlerin Kütüphane Konferans Salonunda öğrencilere gösterildiğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Bu filmler ile çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı örnek insanlar olarak yetişmelerini istiyoruz.” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı Türkiye’de 40 İlde Olan Nobel Edebiyat Ödüllü Yazarların Kitap Standını İnceledi

Vali Dr. Ozan Balcı, Kütüphane ziyaretinde Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün göndermiş olduğu Nobel Edebiyat Ödülü alan yerli ve yabancı yazarların kitaplarından oluşan standı gezdi. Vali Dr. Ozan Balcı, Türkiye’de sadece 40 ilde olan stanttaki kitapları beğeniyle inceledi.

Vali Dr. Ozan Balcı, “Kitap dostuyuz, kitabı seviyoruz. Çocuklarımız kitapla bilgiye ulaşsınlar, dünyanın en güzel yazarlarıyla tanışsınlar, geleceğe emin adımlarla yürüsünler, başarılarıyla göğsümüzü kabartsınlar diye Kitap Tokat kapsamında kitaplarla buluşturuyoruz.” dedi.

DİKKAT!  TOKAT'TA MERA ÇALIŞMALARI

Vali Dr. Ozan Balcı, 20 ana başlıkta yürütülen 2023 Tokat projelerinde emeği geçen kurum yöneticilerine, okul idarecilerine, öğretmenlere, eğitim camiasına, kütüphane çalışanlarına, veliler ve projelerde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet