Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KİRACILARA DESTEK ÇAĞRISI

KİRACILARA DESTEK ÇAĞRISI

ABONE OL
20 Mart 2020, 11:14:52

Tokat Bakkallar ve Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya, koronavirüs sebebi ile dükkanını kapatan esnafın zor durumda olduğunu dile getirdi. Kiralarda indirim yapılmasını talep eden Kaya, “Şuanda hiç kimse evinin ve iş yerinin kirasını çıkaramıyor. Belediyemizden, vakıflarımızdan, kooperatiflerimizden ve Tokat’ımızın gayri mülk sahiplerinden koronavirüs sıkıntısı devam ettiği sürece dükkan kiralarında indirim yapmalarını, hatta imkanları varsa bu süreçte kira almamalarını istiyoruz.” dedi.

TOKAT TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI

            Tokat Bakkallar ve Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya ve beraberinde Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Yalçın esnafın dükkan sahiplerinden beklentisini gündeme getirdi.  Başkan Şaban Kaya, makamında yaptığı açıklamada esnafın zor durumda kaldığını belirterek, “Koronavirüs fiziki olarak bize mesafe getirse de vicdani olarak birbirimize kenetlenme zamanımız. Koronavirüsün toplum üzerindeki psikolojik etkilerinin yanında ekonomik boyutlu bir mücadelemiz var. Tokat olarak Türkiye’ye örnek olalım diyoruz. Bu şehirde biz mahalledeki esnafımızla, kiracımızla, gayri mülk sahiplerimizle bir aileyiz. Devletin herkese ulaşma imkanı da yok, yapılan tedbirlerde de esnafımız yeteri kadar destek alamadı. Şuanda hiç kimse evinin ve iş yerinin kirasını çıkaramıyor. İşler sıkıntıya girdi bu ayrıyeten insanların motivasyonunu düşürdü. Belediyemizden, vakıflarımızdan, kooperatiflerimizden ve Tokat’ımızın gayri mülk sahiplerinden koronavirüs sıkıntısı devam ettiği sürece el ele birlik vakti deyip dükkan kiralarında indirim yapmalarını istiyoruz. İmkanları varsa bu süreç içinde kira alınmayabilir. Kiracılarımız evlerinde zaten çalışamıyorlar. Ev sahipleri kiracı hemşerilerimizin kiralarında indirim yapabilir durumları müsaitse. Birlik ve beraberlik, kenetlenme vakti diyoruz. Devletimizin yanındaysak, Misak-ı Milli sınırları içinde çok güçlü olmamız lazım diyorsak şimdi Çanakkale Savaşı’ndaki gibi birlik ve beraberlik ruhu içinde olmamız lazım.  Ekonomik, maddi, manevi ve sağlık açısından zor bir süreç içerisindeyiz o zaman dükkan sahibi olan Tokatlı hemşerimiz kiracısına indirim yapacak. Durumu iyiyse evinde oturan kiracısından mümkünse kira almayacak.” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  FETÖ'YE 11 İLDE 15 GÖZALTI KARARI

“KİRACILARA DESTEK OLUNMALI”

Bakkallar Odası olarak esnafın ve vatandaşın sıkıntılarına çare bulmaya çalıştıklarını kaydeden Kaya, Ramazan ayı yaklaşıyor, biz zimem hayrı başlatmıştık. Gerekirse ev sahipleri almadıkları kirayı zekatlarına sayacaklar. Kiralardan bu süreçte tüm halkımızın en az seviyede zararla çıkması lazım. Şuanda dükkânını kapatan ve evinde oturan çok sayıda insan var, kiranın alınmaması bu insanlar için bir moral motivasyon olur. Evinde daha sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatmasına vesile olur. Bizim süreci bu vesilelerle atlatmamız lazım. Ben buradan özellikle Belediyemizden, vakıflardan, kooperatiflerden, Tokat ve Türkiye sevdalılarından, evi dükkanı olan gayri menkul sahiplerinden bu süreçte imkanları varsa hiç kira almamalarını ama imkanları yoksa en azından kiraların ötelenmesi ve indirim yapılmasını istiyoruz. Bu arkadaşların zekatlarına sayılmak üzere hem esnafımıza hem de kiracı hemşerilerimize destek olmalarını istiyoruz. Tokat el ele verirse tüm Türkiye’ye örnek oluruz. Bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlatmalıyız diye düşünüyorum. TOKİ kredilerinin de ertelenmesi lazım. Vatandaşlarımız en azından kira derdinden kurtulmalılar, borçluluk psikolojisi insanı daha da sıkıntıya sokuyor. Yılbaşında kiralarda indirim yapılması yönünde bir çalışma yapmıştık. Duyarlı vatandaşlarımız kiralarında zam yapmadı. Aynı şekilde bir duyarlılık bekliyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet