Dolar 32,4508 -0.12%
Euro 34,7489 -0.67%
Gram Altın 2.436,42 0,01%
Çeyrek Altın 4.113,00 -0,22%
Yarım Altın 8.302,00 -0,97%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“KADIN’IN GÜCÜ, TOKAT’IN GÜCÜ” PROJESİNE OKA’DAN ÖDÜL

“KADIN’IN GÜCÜ, TOKAT’IN GÜCÜ” PROJESİNE OKA’DAN ÖDÜL

ABONE OL
31 Ekim 2023, 10:27:00

 

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Yöresel Kadın Girişimcileri desteklemek amacıyla hazırlanan projeye Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ödül verdi.

Kadın Kooperatiflerini güçlendirmek, Tokat’taki kadın girişimcileri bir çatı altında toplayarak, Kadın Girişimciliği desteklemek amacıyla Tokat İl Özel İdaresi tarafından hazırlanarak OKA’dan 2020 ve2021 yılları için toplam 685 BİN TL değerinde ödenek aktarılmasını sağlayan proje ödüle layık görüldü.

Tokat Yağıbasan Medresesi’nde Tokat Valiliği ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen programda Tokat Valisi Sayın Numan Hatipoğlu tarafından Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Av. Erol Duyum ve Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe’ye proje plaketi verildi.

Tokat İl Özel idaresi Basın yayın ve halkla ilişkiler müdürlüğü tarafından projeye ilişkin yapılan açıklamada, proje kapsamında ayrıca kooperatif üyesi kadınlara eğitimleri verildiği bildirildi. Yapılan açıklamada şunlara değinildi:

“OKA tarafından desteklenen ve başarılı olan toplam 26 proje içerisinde yer alan “Kadın’ın Gücü, Tokat’ın Gücü” Projemiz kapsamında; Tokat’taki kadın kooperatiflerine yer tahsisi yapılarak bina yapım ve onarımları tamamlanmıştır.

Endüstriyel üretim makineleri ve mutfak ekipmanları alımı yapılmış olup, bu ihale ile Toplam 15 kalem ve 300 adet makina ve ekipmanlar kooperatiflerimize, üretim çeşitlerine ve üretim kapasitelerine göre dağıtılmıştır.

Yöresel Kadın Girişimcileri desteklemek ve girişimci kadınlarımızın yanında yer almak için girişimci kadınlarımıza eğitimler verilerek her türlü destek sağlanmıştır.

Tokat ve İlçelerde kurulan tüm kadın kooperatiflerinde bulunan toplam 300 girişimci kadına; Kooperatifçiliğe Giriş, Girişimcilik ve İş Planı Hazırlama, Stratejik Planlama ve İletişim, Finansal Yönetim ve Muhasebe Uygulamaları, Pazarlama ve Markalaşma, E-Ticarete Giriş ve Dış Ticaret, Gıda Güvenliği, Gıda Üretim Teknikleri ve Uygulamalı Atölye çalışmaları konularında uzmanlarımız tarafından detaylı eğitimler verilerek, eğitim sonunda sertifikaları teslim edilmiştir.

DİKKAT!  Tokat’ta Yaralı Karaca Kurtarıldı ve Yetkililere Teslim Edildi

Projenin gerçekleştirilmesinde, hazırlanmasında emeği geçen bütün kadınlarımıza teşekkür ederiz. Dün olduğu gibi bundan sonra da girişimci kadınlarımızın ve üreticilerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz.

Tokat’ımıza, Tokatlı Kadınlara hayırlı olmasını dileriz. Tokat İl Özel İdaresi.”

“KADIN’IN GÜCÜ, TOKAT’IN GÜCÜ” PROJESİNE OKA’DAN ÖDÜL yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet