Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ilacbu.Com Genel Bilgiler

ilacbu.Com Genel Bilgiler

ABONE OL
11 Ağustos 2023, 23:42:29

Her birey sağlıklı, sorunsuz yaşamak ister ama bu kimi zaman mümkün olmaz. İnsanlar değişik yaşlarda farklı sağlık problemleri yaşayabilir. Bu tür durumlarda da doktora gidilmesi ve akabinde ilaç kullanılması kaçınılmaz hale gelir. Bu yazıda da sağlık olgusu ile doğrudan alakalı olan 3 olgu ile ilgili temel bilgiler verilecektir.

İlacbu.Com Hakkında Bilgi

Öncelikle adım adım giderek ilacbu.com hakkında bilgi vermek gerekir ise şu noktalara öncelikle değinmek gerekir. Site adından da net bir biçimde anlaşılacağı üzere ilaçlar ile ilgili güncel tüm bilgilerin olduğu kolay okunabilir, anlaşılabilir bir sitedir. Site Mart 2023 tarihinden beri aktiftir. Sitede ülkemizde kullanılan ilaçlar ile ilgili olarak yasaklanıp, yasaklanmadıkları dahil bilgiler vardır. Bunun yanı sıra site üzerinden sağlık sisteminin olmazsa olmazı olan e-nabız sistemine giriş de vardır. Yine ayrıca aile hekimleri ile ilgili bilgiler de vardır. Site alanında en kapsamlı, en güvenilir kaynakların başında gelir. Anlaşılabilir olan bir dil ile bilgiler verilmektedir. Kesinlikle yanlış yönlendiren, kafa karıştıran bilgiler sitede yer almaz. Ayrıca sitede olan tüm bilgiler yasaldır. İllegal olan hiçbir bilgi yoktur.

E-Nabiz Giriş Hakkında Bilgi

E-nabız nedir sorusunun yanıtı ise şöyledir: İlk defa 1 Ocak 2015 senesinde devreye giren bir sitedir. Site Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı kontrolü altındadır. Bireylerin kendi sağlık bilgilerini girebildiği bir adrestir. E-Nabiz Giriş hakkında bilgi verilmesi gerekir ise www.enabiz.gov.tr adresinden girilebilir. Burada siteye girmenin farklı yöntemleri vardır. Siteye kişiler ücretsiz olarak TC kimlik numaraları ile kayıt olur ve kayıt sırasında belirledikleri şifre ile girerler. Ayrıca E-devlet üzerinden giriş yapılabilir. Elektronik imza ile de sisteme giriş yapılabilir. Tercih tamamen kişilere kalmış durumdadır.

Aile Hekimi Hakkında Bilgi

Aile hekimi hakkında bilgi temel olarak her bireyin bildiği bir durumdur. Her ailenin kendisine atanan bir aile hekimi vardır. Kişiler isterse gerekçe göstererek aile hekimlerini değiştirebilir. Aile hekimleri bireylerin temel sağlık sorunlarına bakar. Aile hekimliği sağlık kuruluşlarında sosyal güvencesi olan ya da olmayan tüm bireylere ücretsiz tıbbi hizmet verirler. Kişilerin aile hekimleri kendileri değiştirmediği sürece yaşadığı yere en yakın olan aile hekimliğindedir.

DİKKAT!  RAMAZANDA SAĞLIKLI BESLENME İÇİN ÖNERİLER
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet