Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İI GÖÇ İDARESİ SIĞINMACILARI KORONAVİRÜSE KARŞI UYARDI

İI GÖÇ İDARESİ SIĞINMACILARI KORONAVİRÜSE KARŞI UYARDI

ABONE OL
14 Mart 2020, 11:46:36

İI Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından koronavirüse karşı (Kovid-19) alınan tedbirlerden sonra bir araya gelen Afgan uyruklu gençler Aşr-ı şerif okuyup, şehitlerimiz için dua etti.

Tokatta yaşayan Afgan uyruklu gençler Suriye’nin İdlip kentinde şehit düşen Kahraman Türk askerlerinin aziz ruhları için Kuran-ı Kerim tilavet etti, Mevlid-i Şerif okudu. Mevlid-i Şerif okunduktan sonra ellerini semaya açan gençler “İslam’ın son kalesi, mazlumların hamisi büyük Türkiye’mizi sen konu Ya Rabbi” diyerek dualar etti. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı Tokat İI Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından sıkı tedbirler alındı. Tokat’ta yaşayan yabancılara kişisel temizliğin çok önemli olduğunu anlatılarak alınacak önlemlere yönelik bilgiler verildi. Tedbirler sonrasında Tokatta yaşayan Afgan uyruklu gençlerin şehitlerimiz için hazırladıkları Mevlit programı gerçekleştirildi.

“NEREDE BİR MAZLUM VAR İSE TÜRKİYE ORADADIR”

Programda bir konuşma yapan İl Göç İdaresi Müdürü İdris Coşkun, “Türkiye’nin coğrafyası Adriyatik’ten Çin Seddine kadardır, derdik. Bu sınırlar artık bugün tüm dünya sathıdır. Nerede bir mazlum var ise Türkiye oradadır. Türkler; aranan, umut edilen ve beklenendir. Yunanistan’ın göçmenlere uyguladığı şiddeti, reva gördüğü insanlık dışı muameleyi gördük. Bütün dünya izledi. BMMYK, Batı (AB-ABD) kınamadı bile. Sebep oldukları göçlere kendi sınırlarında da vahşice dur dediler. Katliam yaptılar. İşte milletimizin büyüklüğü, işte milletimizin asaleti bu. “Dedi.

Coşkun ayrıca; Koronavirüse karşı da il müdürlüğü olarak tedbir aldıklarını, yabancıları bilgilendirdiklerini ifade etti.

Şehitlerimiz için muhacirler tarafından tertip edilen programdan ötürü çok duygulandığını da söyleyen Coşkun; ”Korona ve Emperyal virüse karşı birlik olmalıyız.” diyerek sözlerini noktaladı.

KARDEŞ VE DOST ÜLKE TÜRKİYE

Tokatta yaşayan Afgan gençlik platformu adına hazırlanan basın bildirisini programda okuyan Nilufer Ahmadi, “ Kardeş ve dost ülke Türkiye’nin terör koridorunu engellemek ve vatanını savunmak için İdlip’te kahramanca mücadele ederken şehit olan askerlerimizin acısını tüm Türk milletiyle paylaşıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Tarihimiz bir, kültürümüz bir, şehitlerimiz birdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş ve dostu Gazi Amanullah Han’ın “Bir gözüm Afganistan, bir gözüm Türkiye’dir” sözü boşuna değildir.  Ocaklara düşen ateş bizi de yakmıştır. Kaybettiğimiz her bir askerimizin kabri, Afgan milletinin yüreğidir. Başımız sağ olsun. Biz ilahi mesajda da çok net ifade olduğu gibi, şehitlerin ölüler olmadığını onların diri olduğuna tüm kalbimizle inanıyoruz. Mehmet Akif’in mısralarında belirttiği gibi “sıksan şüheda fışkıracak bu topraklar, hiç kuşkusuz aziz şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine onların hatırasıyla huzur ve emniyet içerisindedir.  Bu topraklar üzerindeki varlığımız, Allah’ın hepimize nimeti, ardından da aziz şehitlerimizin bize mirasıdır. Elbette şehitlerimizi ebediyen hatırlayacak, ebediyen onlara minnet duygularımızı ifade edecek, onların mirasına da aynı şekilde sahip çıkacağız. İdlip’te şehit olan askerlerimizi, Çanakkale’de bir kahramanlık destanını birlikte yazan ve koyun koyuna yatan Afgan ve Türk tüm şehitlerimizle birlikte toprağa değil, yüreğimize, gönlümüze defnettik. Bu vesileyle Çanakkale şehitlerimizi, tüm şehitlerimizi ve hayatta olmayan gazilerimizi de rahmet, minnet ve hürmetle yad ediyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.” İfadelerine yer verdi.

DİKKAT!  HATIR İÇİN OY KULLANMAYIN PROJE İÇİN OY KULLANIN

HELVA VE HURMA İKRAM EDİLDİ

İI Göç İdaresi Müdürlüğü himayelerinde gerçekleştirilen programda şehitlerimiz için dualar edildi. Programın sonunda helva ve hurma ikram edildi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet