Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İDLİP ŞEHİTLERİ YÜREĞİMİZİ DAĞLADI

İDLİP ŞEHİTLERİ YÜREĞİMİZİ DAĞLADI

ABONE OL
29 Şubat 2020, 12:21:17

İdlib kırsalında rejim güçlerinin TSK unsurlarına yönelik hava saldırısında 33 asker şehit düştü. Şehitlerden biri de Tokat Merkeze bağlı Uğrak Köyünden Piyade Uzman Çavuş  Adem Akın oldu.

33 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Son günlerde yoğun çatışmaların yaşandığı İdlib kentinden önceki akşam gelen acı haberle kahrolduk. Suriye’nin İdlib kentindeki Türk askerlerine düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçik şehit oldu. 32 askerimiz ise yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan askerlerimiz Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi. Hain saldırıda şehit düşen askerlerimizin acı haberi ailelerine ulaştı. Parti liderleri, STK temsilcileri sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı ve ülkemize baş sağlığı mesajları verdi.

            Son günlerde yoğun çatışmaların yaşandığı İdlib kentinden önceki akşam gelen acı haberle kahrolduk. Suriye’nin İdlib kentindeki Türk askerlerine düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçik şehit oldu. Saldırıda ağır yaralanan askerlerimiz Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi.

            Saldırının gerçekleşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı külliyesinde güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı devam ederken Hatay Valisi Rahmi Doğan rejim güçlerince İdlip’teki Türk askerlerine hava saldırısı düzenlendiğini ve askerlerimizin şehit olduğunu açıkladı. Şehit sayısını 9 olarak açıklayan Vali Doğan ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada sayının 22’ye yükseldiğini açıkladı. Reuters, üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Türkiye’nin Suriyeli mültecilerin kara ya da deniz yoluyla Avrupa’ya geçişlerini durdurmama kararı aldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında yapılan ve 6 saat süren Güvenlik Zirvesi gece 03.33’te sona erdi. 03.45’te Hatay Valisi Rahmi Doğan, Esed rejimi tarafından İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına yönelik hava saldırısında 33 askerin şehit düştüğünü açıkladı. Tüm bunlar yaşanırken İdlib’e gerçekleştirilen hain saldırıya ilişkin Türkiye ve dünyadan açıklamalar geldi. Türkiye’deki parti liderleri, sivil toplum kuruşu temsilcileri sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı ve ülkemize baş sağlığı mesajları verdi. Öte yandan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Suriye rejimi ve destekçisi Rusya’nın İdlib’teki saldırılarını kınadı ve saldırılara son verilmesi çağrısında bulundu. ADB Dışişleri Bakanlığı: NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız. Suriye’deki Türk askerlerine yönelik saldırıdan derin endişe duyuyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

DİKKAT!  FETÖ SORUŞTURMASINA 16 GÖZALTI KARARI

            Sabaha karşı Milli Savunma Bakanı Akar, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile İdlib’deki faaliyetlerin sevk idare edildiği Hatay’daki Taktik Komuta Yeri’ne gitti. Akar ve Komutanlar, İdlib’deki rejim hedeflerine yönelik gerçekleştirilen harekatı sınırın sıfır noktasında sevk ve idare ediyor.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA

            Olaya ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan ilk açıklamada, “Rus uçakları Türk askerinin vurulduğu bölgede kullanılmadı. Türk askeri olmaması gereken bölgede rejim jetlerince vuruldu. Türkiye’nin kayıpları sonrası ateşkesi uygulamaya hazırız” denildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarıyla 200’den fazla rejim hedefinin ağır ateş altına alındığını, 329 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

            Bakan Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geceyi Hatay’da sınırın sıfır noktasındaki Taktik Komuta Yeri’nde geçirdi. Sabahın ilk ışıklarına kadar İdlib’deki rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen operasyonu sevk ve idare eden Akar, “Ateşkesi sağlamak, göçü önlemek ve bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirmek üzere İdlib’de bulunan birliklerimiz alçakça bir hava saldırısına maruz kalmış, 33 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 32 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.” diye konuştu.

            Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib’de 33 askerin şehit olması hakkında “Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla 200’ü aşkın rejim hedefi ağır ateş altına alındı. Atışlar sonucu 5 helikopter, 23 tank, 23 top ve obüs, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 309 rejim askeri etkisiz hale getirildi. Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya’nın sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.

DİKKAT!  Arslan CNC’den Cnc Freze ve Tel Erozyon Hizmetlerini kolayca alın

İDLİB’TEN TOKAT’A ACI HABER

            İdlib kırsalında rejim güçlerinin TSK unsurlarına yönelik hava saldırısında şehit düşen 33 askerden biri de Tokat Merkeze bağlı Uğrak Köyünden Piyade Uzman Çavuş  Adem Akın oldu. Şehit Akın’ın acı haberi Tokat’ta yaşan ailesine ulaştı.

            Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin yaptığı saldırıda şehit düşen 33 askerden, Piyade Uzman Çavuş Adem Akın’ın acı haberi Tokat merkeze bağlı Uğrak köyünde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Raziye-Beytullah Akın çiftinin 10 çocuğundan en küçüğü olan 30 yaşındaki Şehit Piyade Uzman Çavuş Adem Akın’ın 30 ailesine haberi Tokat Vali Yardımcısı Yüksel Ünal, askeri yetkililer, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir ve İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili verdi. Acı haberi alan şehidin annesi Raziye Akın ve köyde yaşayan abisi Recep Akın büyük üzüntü yaşadı. Haberin duyulmasının ardından çok sayıda kişi, taziye için şehidin evine akın etti. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin İstanbul’da yaşayan diğer kardeşlerinin de acı haber sonrası memleketlerine dönmek için yola çıktığı öğrenildi. Bekar olan şehidin babası Beytullah Akın’ın 20 yıl önce öldüğü öğrenildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Adem Akın’ın cenazesinin köyde toprağa verileceği öğrenildi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet