Dolar 32,5269 0.31%
Euro 34,8937 0.69%
Gram Altın 2.419,74 1,66%
Çeyrek Altın 4.040,00 1,41%
Yarım Altın 8.104,00 1,39%
Tam Altın 15.857,95 -0,62%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
I. TOKAT TOHUM TAKAS ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

I. TOKAT TOHUM TAKAS ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

ABONE OL
16 Nisan 2023, 19:06:06

Tokat ilinde düzenlenen tohum takas etkinliği, çevreci bireyleri ve doğa dostlarını bir araya getirerek, tohum alışverişi yapabilecekleri bir platform sunuyor. Doğal tohumların korunması ve çeşitliliğin artırılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, tarımın geleceği için önem taşıyor. Tokat’ın zengin tarım kültürüne katkıda bulunmak ve tohumların korunmasını sağlamak için düzenlenen bu etkinliğe tüm doğa severler davetlidir.

1. Tokat Tohum Takas Etkinliği

Ziraat Fakültesi koordinasyonluğunda; Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve TEMA Vakfı’nın katkıları ile gerçekleştirilen 1. Tokat Tohum Takas Etkinliği, ilgili paydaşların yanı sıra, ilimizde tarım ve çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızdan da yoğun ilgi gördü.

1681640467

Katılımcılar ve Destekleyenler

Etkinliğe GOÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat Vali Yardımcısı Kaya Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Ahmet Boz, Dekanlar, Kurum Personelimiz ve öğrenciler katıldı.

1681640457

Katılımcı Kurumlar ve İlgili Çiftçiler

1.Tohum Takas Etkinliğine; TOGÜ Ziraat Fakültesi, Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü, Can Yücel Tohum Merkezi, Beykoz Tohumculuk, Ata Tohum Takas Grubu, TOGÜ Hobi Sakinleri, Eryaman Çiftliği, Kemal Paşa Köyü, Akbelen Köyü, Çökelikkışla Köyü, Behram Köyü, Kızılköy, TOGÜ MTAL ve Tokat Merkez üreticileri tohum getirerek katkı sağladılar.

1681640476

İlimizdeki Öne Çıkan Tohum Çeşitleri

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin: “İlimiz Karadeniz ve İç Anadolu Geçit Bölgesi içerisinde yer alması, bir birinden ekolojik farklılıkları gözlemlenen Kelkit, Yeşilırmak ve Çekerek havzalarının bulunması ve rakım farklılıkları nedeniyle; oldukça zengin bir bitki desenine sahiptir. İlimiz tarla bitkilerinden başlayıp tüm sebze tohumlarına varıncaya kadar birçok bitki popülasyonuna ev sahipliği yapmaktadır.

DİKKAT!  Kato Kahramanı Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Paşa’nın Alipaşa Camiinde Mevlidi Şerif Okutuldu Lokma Dağıtıldı

Bu tohumlardan öne çıkanlar; Tokat Soğanı, (soğan ekim alanlarının % 85’ini), Tokat Sarımsağı (sarımsak ekim alanlarının % 99’unu,) Tokat Biberi’dir. (Biber ekim alanlarının % 18’ini, geri kalan % 82 sinin ise % 60’ı Tokat Biberinin ıslahı sonucu elde edelin çeşitlerden oluşmaktadır.) Taze Fasulye ekim alanlarımızın % 30’u yerli ata tohumu olan Cicikız, Boncuk, Balkız, Barbun vb. tohumlardan (fasulye ekim alanlarının ise % 40) oluşmaktadır. İlimiz bağ alanlar

Hürsöz

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet