Dolar 32,2053 -0.22%
Euro 35,1156 -0.22%
Gram Altın 2.498,74 1,32%
Çeyrek Altın 4.112,00 1,11%
Yarım Altın 8.224,00 1,12%
Tam Altın 16.270,99 0,99%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Gizemli zehirlenme de Hekzan iddiası

Gizemli zehirlenme de Hekzan iddiası

ABONE OL
22 Nisan 2023, 12:21:39

Gizemli bir zehirlenme olayında Hekzan iddiası ortaya atıldı. Bu iddialara göre, zehirlenme vakalarıyla ilişkili kimyasal maddeler arasında Hekzan da yer alıyor. Hekzan, kullanıldığı alanlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen ve toksik bir madde olarak biliniyor. Araştırmalar, zehirlenme vakalarından etkilenen bireylerin Hekzan ile temas etmiş olabileceği ihtimallerin yüksek olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, Hekzan gibi zararlı maddelerin kullanımı her zaman önemle değerlendirilmeli ve insan sağlığına olumsuz etkileri göz önünde bulundurulmalıdır.

Tokat’ın Çamlıbel İlçesi’nde Ayakkabı İmalathanesinde 23 İşçi Zehirlendi

Arka Plan

Tokat’ın Çamlıbel ilçesinde bulunan bir ayakkabı imalathanesinde bulunan yaklaşık 3 yıldır 75 kişinin ekmeği kapısı olan bu yerde geçtiğimiz aylarda 23 işçi, zehirlenme belirtileriyle tedavi altına alındı. Hastaneye başvuran işçilerde kilo kaybı, uzuvlarda hissizlik ve yürüme gibi şikâyetler bulunuyordu. Hastanelerde tedavi altında olan işçilerin durumunu iyileştirme konusunda kesin bir tanı belirlenemedi.

İşçilerde Hekzan Zehirlenmesi İddiası

Edinilen bilgilere göre, hekzan maddesine maruz kalmaları nedeniyle 23 işçinin zehirlendiği iddia ediliyor. Hekzan maddesi promotorlü bir organik çözücüdür ve endüstriyel birçok alanda kullanılır. Ayakkabı imalatında kullanılan yapıştırıcı maddelerin içerisinde de bulunan hekzan, Akciğerlerde solunması durumunda zehirlenmelere neden olmaktadır. Hekzana maruz kalan kişiler mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı gibi yakınmalar yaşayabilirler ayrıca aşırı maruziyet durumunda merkezi sinir sistemini etkiler ve iç organlarda kalıcı hasara yol açabilir.

İşçilerdeki Durum

Yaklaşık olarak 38 gündür hastanelerde tedavi altında olan işçilerin belirtilerine kesin bir tanı belirlenemedi. Hastanelerde tedavi altında olan işçilerden 6 kişinin durumunun ağırlaştığı ve yürüme yetilerini kısmen kaybettikleri öğrenildi. Atalarımızın dediği gibi sağlık her şeyin başıdır. Bu sebeple işçilerin sağlıklarının kontrol altına alınarak, gereken önlemlerin alınması büyük önem taşıyor.

Sağlıklı İşyerleri İçin Önemli Adımlar

İmalathanede hayatını kazanan işçiler için insana yakışır koşulların sağlanması büyük bir önem taşımaktadır. İşyerleri, işçi güvenliği açısından sürekli olarak denetlenmeli ve çalışanların sağlığı korunmalıdır. İşçi sağlığına önem veren işletmeler, sadece yükümlülüğü olan işletmelerden daha başarılı olacaklar.

DİKKAT!  İsrail’in Han Yunus’ta Sivil Okulu Hedef Alması: Son Gelişmeler

İşçi Sağlığından Ödün Vermeyin

İşletmeler verimli bir şekilde çalışmak istedikleri sürece işçilerin sağlıklarını da öncelikli tutmalıdırlar. Zehirli maddelere maruz kalan işçilerin hakları en önde tutulmalıdır. Doğru tedavi yöntemleriyle sağlıkları kontrol altına alınmalıdır. İşletmeler, işçi sağlığını birinci önceliğe almalı ve işçi hijyenine yönelik tedbirler alarak, iş hayatını daha sağlıklı hale getirmelidir.

Hürsöz

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet