Dolar 32,3186 0.17%
Euro 35,0323 0.12%
Gram Altın 2.455,27 0,37%
Çeyrek Altın 4.042,00 0,00%
Yarım Altın 8.086,00 0,04%
Tam Altın 15.965,42 -0,25%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
GASTRONOMİ ŞEHRİ TOKAT

GASTRONOMİ ŞEHRİ TOKAT

ABONE OL
05 Aralık 2023, 13:21:05

UNESCO’nun Gastronomi alanındaki “Yaratıcı Şehirler” listesine giren Tokat’ta, Tokat Mutfağının Türkiye ve Dünya gündeminde yer alması için Tokat Belediyesi ve OKA İşbirliğinde yapılacak çalışmalarla ilgili protokol imzalandı.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Gastronomi Teması ile Tokat ilinin dâhil edilmesi hedefiyle Tokat Belediyesi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile yürütülen çalışmalar neticesinde Tokat ili, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından UNESCO Yaratıcı Şehirler Ulusal Listesine dâhil edilmiştir.

tokat son dakika haberlerine göz atmak için hemen tıklayın!

“Gastronomi Şehri Tokat” Proje Sözleşmesi imza töreninde Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun yanı sıra, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ve Tokat OKA Koordinatörü Mehlika Dicle yer aldı.

İmza töreni öncesinde konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yapılacak çalışmalarla Tokat’ın zengin mutfağının Türkiye ve Dünya gündemine taşınacağını belirtti.

Başkan Eroğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Tokat’ımız için güzel bir imza anını yaşıyoruz.

Tokat’ımız, konumu itibariyle hem iklimsel hem de kültürel açıdan geçiş noktası özellikleri taşıyan bir coğrafyada yer almaktadır. İnsanlık tarihinin farklı onlarca devresine tanıklık etmiş olan Tokat’ımız bilimin ve kültürlerin etkileşim noktası olmasının getirdiği üstünlüklerle, sahip olduğu flora ve fauna özellikleri şehirde muazzam bir mutfak kültürünün oluşarak günümüze dek ulaşmasını sağlamıştır.

OKA Genel Sekreterimiz ve Tokat OKA Koordinatörü ile bir aradayız. Tokat’ımız UNESCO’nun Gastronomi alanındaki “Yaratıcı Şehirler” konusunda listeye girmiş bulunmakta. Şuanda Türkiye’mizde 7 tane şehir liste içerisinde. Bunlardan biri de Tokat’ımız.

Türkiye ve Dünya gündeminde Tokat Gastronomisinin daha fazla yer almasına yönelik yapılacak çalışmaların ilk adımı olarak sözleşmesini imzaladığımız proje kapsamında Tokat Gastronomi Unsurlarına ait bir dijital içerik oluşturarak farklı platformlarda kullanılması sağlayacağız.

DİKKAT!  Yapı Denetim Sistemi Yenilenmeli, Sorumlular Hesap Vermelidir!

Bu konuda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansımızdan destek talebimiz oldu ve bize bu konuda teknik destek verecekler. Bu bir süreç ve bu süreçte neler yapabileceğimize karar vereceğiz. Şehrimizdeki işletmelerin buna adaptasyonunu sağlayacağız. Tokat’ımızın Gastronomisini Türkiye’nin gündemine getireceğiz.”

OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ise imza töreninde yaptığı konuşmada; “UNESCO’nun Gastronomi alanında Yaratıcı Şehirlerine dahil olan Tokat’ımızın daha ileriye gitmesi için verimli olacak. Küçük bütçelerle çok etkili sonuçlar alınan bir proje olacak.

Gastronomi alanında Tokat’ın marka değerinin artırılması için gelecek yıllarda hazır bir alt yapı sunacak. Değerli Belediye Başkanımıza ve ekibine böylesine güzel bir projeye imza attıkları için teşekkür ederim” dedi.

11ca2067 b11d 457e bafb c62217d3de88

GASTRONOMİ ŞEHRİ TOKAT yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet