Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN “FARKINDA MIYIZ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN “FARKINDA MIYIZ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

ABONE OL
19 Kasım 2018, 08:07:25

Tokat Kadın Sanat ve Kültür Grubu ile Mesleki Eğitim Merkezi tarafından “Farkında mıyız” konulu program organize edildi.

            Mesleki Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Tokat Kadın Sanat ve Kültür Grubu Başkanı Hacer Doğan ile grup üyeleri, Tokat Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Türk,  Tüm Tokatlılar Konfederasyonu Genel Başkanı Filiz Yılmazer, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hasan Akar, şairler-yazarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

            Program Tokat Kadın Sanat ve Kültür Grubu Başkanı Hacer Doğan’ın, Abdulkadir Türk’ün bir şiirini ve otobiyografisini okumasıyla başladı.

            Daha sonra Abdulkadir Türk, “Farkında mıyız? Konulu sunu ve konuşmasını yaptı. Programa katılan misafirlere bu hayatın anlamı ve niye var olduğumuz üzerine bilgiler veren Abdulkadir Türk, zaman kavramı, zamanı iyi kullanma üzerine de konuşma yaptı. Başarının objektif bileşenlerinin olduğunu ifade eden Türk, bunu yerine getirenlerin başarılı olduğunu söyledi.

            Konuşmasında hayatın içinden bir takım yaşam gerçeklerinin analizini yapan Abdulkadir Türk, Allah adildir. Ben Müslümanım demek başarının gerekçesi demek değildir. Müslümansan adil oalcaksın. Üstünlük takvadadır. Kurumların misyonu olduğu gibi insanların da misyonu vardır. Hiç sorduk mu kendimize, ben niye varım? Var olma nedenim nedir? Her gün yaşam hesabıma 84.600 TL yani, saniye yatıyor ve o gün o hesabı kullanmam gerekiyor. Zamanın ve yaşamın tekrarı ve telafisinin olmadığının farkında mıyız? Allah Zümer suresi 18. Ayetinde; “Benim kullarım her sözü dinlerler ve en güzeline uyarlar” Buyuruyor. İletişimin temel dinamiği dinlemektir. Biz seçici dinliyor muyuz, farkın damıyız? Doğru söze itibar ediyor muyuz? İnsanın bir derdi, davası olmalıdır. Davası olmayan hayal üretemez. Muhammed peygamberin bir davası vardı. Atatürk’ün bir davası vardı. Sahi herkes kendine sorsun benim derdim, davam nedir diye. Farkında mıyız? Yaşam bir takım oyunudur.Farkında mıyız? Sadece spor takımları değil, aile, işletmeler, kurumlar bizatihi insanın kendisi tek başına bir takımdır. Beynimiz antrenördür, farkımda mıyız? İnsanlar, takımlar, aileler, eşyalar parçalardan meydana gelir, parçaların kalitesi takımın kalitesini ortaya koyar farkında mıyız? ”dedi.

DİKKAT!  TURHAL, ŞİİRE DOYDU

            Daha sonra müzik ve ikramlarla program devam etti. Beğeni toplayan programın sonunda Abdulkadir Türk günün anısına her katılımcıya, canlı, minyatür çiçek hediye etti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet