Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ÜRETEN BİREY UMUTLU AİLE PROJESİNDE AİLELERE EĞİTİM VERİLDİ

ÜRETEN BİREY UMUTLU AİLE PROJESİNDE AİLELERE EĞİTİM VERİLDİ

ABONE OL
18 Aralık 2019, 10:55:37
Tokat Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Derneği ile İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan ‘Üreten Birey Umutlu Aile’ başlıklı proje kapsamında ilk Aile Eğitimi gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteği ile hayata geçirilen Üreten Birey Umutlu Aile Projesinin Aile Eğitimi bölümü yapıldı.Tokat Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde Psikolojik Danışman Kenan Kısacak tarafından, ailenin önemi, dezavantajlı gruplarda ailelerin bilinçlendirilmesi konularında bilgiler verildi. Programa, Tokat Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Derneği Başkanı Fatma Dinçer, Psikolojik Danışman Kenan Kısacak ve göçmen ve dezavantajlı Türk aileler katıldı.

AMAÇ AİLELERDE FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Ailelerin bilinçlendirilmesi konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Tokat Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Derneği Başkanı Fatma Dinçer program ile ilgili bilgiler verdi. Aile eğitimlerinde dezavantajlı grupların bağımlılıktan uzak durması için neler yapılması gerektiğinin anlatıldığını kaydeden Dinçer,“Bağımlılık beyninize kalıcı hasar verir ailenizi dağıtır” dedi. İlk aile eğitimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Dinçer, “Dezavantajlı gruplar ve göçmen aileler proje ortağımız. Göçmen ve Türk ailelerde bağımlılık riski olan çocukların ve aile bireylerinin bağımlı olmaması için nelere dikkat edecekler, çocuklarına nasıl bir yaklaşımda bulunacaklar, kontrolleri ve eğitimlerinde nasıl bir metot izleyecekleri konusunda konunun uzmanı Psikolojik Danışman Kenan Kısacak tarafından eğitimler veriliyor, Derya Ahmedi konuşulanları Türkçe bilmeyen göçmen aileler için tercüme etti. Eğitimimizde aile konusunda nasıl bir problem yaşanıyor, ailenin önemi nedir, aileler çocuklar üzerinde nasıl bir gözlem metotları uygulayacaklar bu konuda bilgiler verildi. Ailelerin bilinçlendirilmesi ve bu konuda farkındalığın oluşturulmasını sağlıyoruz. Çocukların yanlışlığa itilmemesi, ekonomik yönden zor şartlar altında olmasına rağmen, çocukların sadece para kazanmak uğruna gittikleri yerlerde daha dikkatli olmalarını, bu konuda yabancı insanlarla iletişim içerisinde bulunmamalarını her şeyi aileleri ile paylaşmaları gerektiğini anlatıyoruz.” Şeklinde konuştu.

DİKKAT!  DİN, DUYGU VE SAĞLIK YÖNÜYLE ANNE PANELİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet