Dolar 32,5361 0.13%
Euro 34,9817 -0.15%
Gram Altın 2.435,14 -0,04%
Çeyrek Altın 4.117,00 -0,12%
Yarım Altın 8.373,00 -0,12%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT BELEDİYESİ 10 YILDA 260 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

TOKAT BELEDİYESİ 10 YILDA 260 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

ABONE OL
22 Aralık 2023, 17:15:06

Tokat Belediyesi Hatıra ormanı ve Fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Hocaahmet Mahallesi Çevre Yolu bölgesinde oluşturulan Tokat Belediyesi Hatıra Ormanı Fidan dikim törenine Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Tokat İl Jandarma Komutanı J. Albay Sabri Küyük yanı sıra Orman İşletme Müdürü Erhan Çotur, Muhtarlar ve çok sayıda öğrenciler katıldı.
Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ve Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Hocaahmet Mahallesi Çevre Yolu bölgesinde oluşturulan Tokat Belediyesi Hatıra Ormanı Fidan dikim töreninde katılımcılara hitap etti.
BAŞKAN EROĞLU: BUGÜN 1700 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK
Fidan dikim töreninde konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu; 2014 yılından bugüne kadar toplamda 260 Bin fidan diktiklerini belirtti.
Başkan Eroğlu katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Ağaç dikmek, ormanlar oluşturmak, yeşile değer vermek hem dinimizin bir vecibesi hem de medeniyetimizin bize bıraktığı en önemli bir mirastır. Peygamber efendimizin de bir hadisidir; kıyamet kopacağını bilseniz de elinizde eğer bir fidan varsa o fidanı muhakkak dikin cümlesi ne kadar önem arz ettiğini ve fidan dikmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan, bence çok güzel bir söz.
Diğer yandan iklim değişikliği ve küresel ısınma ile karşı karşıyayız. Bu anlamda yeşil alanları artırmak, ormanları çoğaltmak önemli işlerin başında geliyor. Toprak kaymalarının önüne geçmek için de ağaç dikmek yine önemli bir husus. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından başlatılan ağaç dikme kampanyaları her yıl devam etmekte. Bizler de her yıl mutlaka ağaç dikimi yapıyoruz. Kasım ayı ile Mart ayı arasında fidanlarımızı toprakla buluşturmaya devam ediyoruz.
2014 Yılında göreve geldiğimiz günden itibaren bugüne kadar 260 Bin ağacı toprakla buluşturduk. Ortalama her yıl 20-30 Bin arasında fidanı dikmenin mutluluğunu yaşadık. Tokat Belediyesi Hatıra Ormanı için bugün de 1700 fidanımızı toprağa kavuşturacağız. Bu önemli bir eserdir. Burada hep birlikte her bir fidanı bir eser olarak görüyoruz. Şehrimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ise yaptığı konuşmada; “Çevre en önemli mücadele unsurlarından bir tanesi. Sadece Tokat’ta 10 Milyon’dan fazla ağaçlandırma yaptık. Bu anlamda Belediyemizin katkısı büyük. Ben belediyemizi, belediye çalışanlarımızı, sayın başkanımız nezdinde tebrik ediyorum. Tokat’ımızın daha da güzelleşmesi bizim için çok önemli. Bu süreç içerisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

DİKKAT!  TEKNOFEST’ DE KAYSERİ ŞEKER RÜZGARI

IMG 9221 IMG 9223 IMG 9224 IMG 9225 IMG 9228 IMG 9229

tokat son dakika haberlerine göz atmak için hemen tıklayın!

TOKAT BELEDİYESİ 10 YILDA 260 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet