Dolar 32,3713 0%
Euro 34,8908 0.2%
Gram Altın 2.389,17 -0,32%
Çeyrek Altın 4.009,00 0,12%
Yarım Altın 8.019,00 0,14%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ERZURUM’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU TOKAT’TA KUTLANDI

ERZURUM’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU TOKAT’TA KUTLANDI

ABONE OL
18 Mart 2019, 06:30:39

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılı Tokat’ta düzenlenen programla kutlandı.

Tokat Belediyesi ve Erzurumlular Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği işbirliğinde Erzurum Kurtuluş Şenlikleri programı organize edildi.

Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen programa, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, eski Devlet Bakanı Tokatlı Metin Gürdere, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu,  Ak Parti Tokat İl Gençlik Kolları Başkanı Mesut Aktürk,  MHP Tokat Belediye Başkan Adayı Adnan Özmen, İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortak Tokat Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yarıcı, Erzurumlular Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Şentürk ile beraberinde Derneğin Kurucu Başkanı Hüsnü Küçükarslan ve dernek üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri,  Tokat Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Üyeleri, Erzurum ve Tokat’tan çok sayıda misafir katıldı.

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü için düzenlen gecenin sunumunu Ay Yıldızlı elbisesi ile Zeynep Köşker üstlendi.  Sinevizyon gösterisi ile Erzurum ve bölge halkının bir asır önce çektiği sıkıntılar yansıtılarak, Erzurum-Tokat’ın doğal ve tarihi güzellikleri cazibe merkezleri, iki şehir arasındaki dayanışma vurgulandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Bar Ekibi gösterisi misafirlerin büyük beğenisini kazandı. Tokat Halk oyunları ekibi tarafından Tokat’a özgü olan omuz halayı oyunu sunuldu.  Gecede sahne alan Erzurumlu sanatçı Erdal Erzincan, kendine özgü yorumu ile türkülerini söyledi.  Erzurumlu sanatçı Aysun Gültekin söylediği ağıtlarla konukları duygulandırdı. Erzurumspor ve buz hokeyinde Türkiye Şampiyonu olan Narmanspor Kulübü formaları Başkan Eroğlu’na hediye edildi. Ayrıca Erzurum’un Narman ilçesi Kamışözü Köyünden Başkan Eroğlu’na gönderilen mesaj VTR olarak yayınlandı. Gecede tüm şehitler anılarak hatıraları yâd edildi. ERZURUM%E2%80%99UN%20D%C3%9C%C5%9EMAN%20%C4%B0%C5%9EGAL%C4%B0NDEN%20KURTULU%C5%9EU%20TOKAT%E2%80%99TA%20KUTLANDI4

DADAŞLIK MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKIŞIN ADIDIR

Programın açılış konuşmasını yapan Erzurumlular Dernek Başkanı Yavuz Şentürk, “Sahip olduğu bütün değerleri günümüze kadar taşıyan Milli ve Manevi değerlerinden asla ödün vermeyen vatan ve milleti için mücadele eden Ay Yıldızlı bayrağımız için geleceğe umutla bakışın adıdır Dadaşlık. Dadaşlık milli ve manevi değerlere sahip çıkışın adıdır. Dadaşlık tarihin en karanlık günlerinde bir taraftan Ruslara diğer taraftan Ermenilere karşı verilen mücadelenin adıdır. 12 Mart 1918 Erzurum’un esaretten hürriyete, ölümden hayata kavuştuğu gündür. 12 Mart 1918’de Türk ordusu bu güzel toprakları şehitlerin kanları ile sulayıp düşmandan arındırmış ve Ermenilerin çirkin hayallerini bir daha dirilmeyecek şekilde kursaklarında bırakmıştır. Erzurum vatanı için canını seve seve feda eden yiğitlerin şehridir. Evlatlarının ve yakınlarının istikbali için 1877 de ve 1918 de Rus ve Ermeni mezaliminden dolayı göç eden Erzurum’dan ayrılarak gelen muhacirlere kucak açan tarih ve kültür şehri misafirperver kadim şehir Tokat. Evliya Çelebinin şairler yatağı dediği, hayatının bir kısmını geçiren ve Tokat’a gitmek gerek diyen Hz. Mevlana’nın şeyhülislam İbn-i Kemal gibi âlimlerin, Gaziosmanpaşa gibi komutanların kurtuluş savaşında destan yazan 15’lilerin şehri Tokat. Coğrafi konum itibari ile eşsiz doğa güzelliklerine sahip tarihle iç içe yaşayan kadim şehir Tokat. Bir asır önce canlarını feda eden başta Nene Hatun olmak üzere şehadet şerbetini içen 1071 Malazgirt Zaferinden günümüze kadar şehit olan tüm şühedaya Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

DİKKAT!  Eskişehir Araç Kiralama

KAHRAMAN BİR MİLLETİN FERDİYİZ

Erzurum ve ilçelerine selam göndererek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Tokat ve Erzurum’u birbirine çok benzetiyorum. İkisinin de vefakârlık, vatanseverlik,  yiğitlik, güzellik var. Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılındayız. Mart ayında biz önemli bir mücadele vermişiz. Çanakkale’de düşman boğazdan İstanbul’a girmek için gelmiş ama karşısında bizim aziz milletimizi bir ve beraberce karşısında görmüş ve ecdadımız Çanakkale geçilmez demiş ve düşmanı Çanakkale’de boğmuş. Asla bu toprakları onların ayaklarına çiğnetmemiş, aynı şeklide Erzurum’da Artvin’de, Kars’ta da aynı düşman yine bu topraklara gözünü dikmiş ama Erzurum’un, Anadolu’nun yiğit evlatları orada da düşmana ayak bastırmamış, sımsıkı şekilde bir ve beraber olmuş. Hamdolsun bugün ecdadımız bize bu güzel toprakları bağışlamışlar, onlara ne kadar şükretsek azdır. Şehit, gazi olmuşlar canlarını vermişler ama bu güzel vatanın bir karış toprağını dahi düşmana vermemişler. Allah hepsinden razı olsun, ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.

MESELE VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

 Başkan Eroğlu, “Bugünde çok farklı değil, aynı şekilde yine mücadeleler veriyoruz. İki tane şehidimiz oldu Kuzey Irak’ta, yine bu vatan topraklarına düşman gelmesin sınırlarımız güvende olsun diye iki tane şehit verdik. Çok şehitler verdik, şehitler tepesi boş değil, biz şehitler diyarı olan bir ülkenin evlatlarıyız. Biz kahraman bir milletin ferdiyiz, bizim için mesele vatansa gerisi teferruattır. Biz sağcı da olsak solcu da olsak, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Sünni, Alevi de olsak hep omuz omuza verdik, hep bir ve beraber olduk, bugün birlikte Türkiye olduk. Bundan sonra da hep beraberce olacağız.  Yeni Zelenda’da camide 49 tane Müslüman kardeşimiz katledildi, şehit oldu, biz ne kadar bir ve beraber, kardeş olursak işte o zaman tüm düşmanların heveslerini kursağında bırakırız. Biz o zaman vatan oluruz,  bir ve beraber oluruz hep beraber Türkiye oluruz.“ ifadelerini kullandı.

DİKKAT!  YKS ADAYLARININ YARDIMINA POLİS EKİPLERİ YETİŞTİ

Gece; sanatçı, sunucu ve program sponsorlarına plaket takdim edilmesi ile sona erdi.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet