Dolar 32,5269 0.31%
Euro 34,8937 0.69%
Gram Altın 2.419,74 1,66%
Çeyrek Altın 4.040,00 1,41%
Yarım Altın 8.104,00 1,39%
Tam Altın 15.857,95 -0,62%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Emniyet Müdürü Göksel Toplaoğlu 600 Evler Mahalle sakinleriyle bir araya geldi

Emniyet Müdürü Göksel Toplaoğlu 600 Evler Mahalle sakinleriyle bir araya geldi

ABONE OL
05 Ekim 2019, 10:27:39
"BENİM ÇALIŞTIĞIM ŞEHİRDE GÖNÜL HUZURU OLACAK"

Tokat Emniyet Müdürlüğünce yapılan mahalle huzur toplantıları kapsamında 600 Evler Mahallesinde ev ve okullara yakıl bölgelerde akşam saatlerinde alkol alımı olduğunu ve küçük yaşta çocukların sigara içtiği yönünde şikayetler oldu. Mahallede denetimlerin artırılacağını belirten İl Emniyet Müdürlü Göksel Topaloğlu, “Benim çalıştığım şehirde bir bayan akşamın bir vaktinde gönül huzuru içinde bakkalına gidecek, sokağında gezecek.” dedi.

Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu’nun şehrin 42 mahallesinde gerçekleştirmek üzere başlattığı Huzur toplantıları 600 Evler Mahallesinde devam etti.  Önceki akşam gerçekleşen toplantıya Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, şube müdürleri ve yetkili ekibiyle katılırken mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri toplantıda hazır bulundu.

Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, toplantının açılış konuşmasında Tokat’ın huzurlu ve güvenli bir şehir olduğuna işaret ederek, amaçlarının bu huzur ve güven ortamını devam ettirmek olduğunu söyledi. Önceliklerinin olayları olmadan önce önlemek olduğunu vurgulayan Göksel Topaloğlu, bu anlamda çalışmalarını devam ettirdiklerini, projeler ürettiklerini kaydederek, “Mahalle toplantılarında mahalle sakinlerimizin dertlerini sıkıntılarını dinleyip çözüm bulmayı amaçlıyoruz. 6 aydan beri mahalle toplantılarımıza devam ediyoruz. Değerli muhtarlarımızla zaten bir araya geliyoruz, sizlerin istek ve şikayetlerini birebir muhtarlarımızdan da dinliyorum fakat ben istiyorum ki vatandaşlarımızla birebir görüşüp ilk ağızdan sıkıntı sorunları dinleyeyim. Ben ve ekip arkadaşlarım bu ilde asayiş ve huzuru sağlamaya çalışıyoruz. Toplantıya katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Tokat zaten huzurlu bir şehir. Bu anlamda Türkiye’nin sayılı illerinden bir tanesi. Bizim amacımız da bu huzurlu şehrin huzurunu aynı şekilde devam ettirmek. Tokat’ın insanları devletine, milletine bağlı, kanunlara saygılı. Bu şehirde görev yapmaktan biz de memnunuz.” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu’nun konuşmasının ardından mahalle sakinleri sorunlarını iletti.

Arif Nihat Asya Anadolu İmam Hatip lisesi, Mehmet Akif Ersoy Lisesi ile çevredeki evlerin yakınlarında akşam saatlerinde alkol alımı yönündeki şikayete ilişkin Emniyet Müdürü Topaloğlu, “Bugünden itibaren o konunun çözümü sağlanacak. Alkol ve asayiş yönünden devamlı kontrol edilecek. Bir daha buradan şikayet istemiyorum.” dedi. Resmi ekip ve mahalle bekçilerinin sürekli denetim yapması konusunda talimat verdi.

DİKKAT!  MUHARREM AYI VE EHL-İ BEYT SEVGİSİNİN BİRLİK BERABERLİKTEKİ ROLÜ

Yakın zamanda bir ailenin ocağını söndüren trafik kazasının yaşandığı kavşakta araç trafiğine kapanan tali yolun kapanması üzerine “Günlük 150 metre fazladan yol gidip dönüyoruz.” diyen mahalle sakinine cevaben Emniyet Müdürü Topaloğlu, “150 metre yol gidilecek diye can gitmesin. 150 metre gidin, canlara bir şey olmasın!” dedi.

Mahalle sakinleri, ayrıca telefon baz istasyonu rahatsızlıklarını dile getirdi. Muhtar Mücahit Duran konuya dair yazışmalar yapıldığını ve kaldırılması için girişimlerde bulunulduğunu söyledi.

Öğrenci servislerinin mahalle aralarında hız yaptıkları belirtildi. Etkin denetimler olduğu vurgulandı. Mahalle sakinleri, okullar bölgesinde kimi öğrencilerin erkeklerin yanı sıra kız çocuklarının da sigara içmekte olduklarından yakındı.

Egzoz sesi nedeniyle rahatsız olunduğu ifade edilince, 600 Evler Mahallesinde  103 araca işlem yapıldığı izah edildi. Şahin aracı 5 bin lira iken huzuru kaçıranlara karşı 10 bin lirayı bulan cezalar yazıldığı belirtildi.

Mahalle parklarına kamera takılacağı yönünde bilgi veren Emniyet Müdürü Göksel Toplaoğlu, “600 Evlerde geçen seneki olaydan yüzde 28 düşüş var. Önemli bir faili meçhul yok. Evden hırsızlık olayı yok. 22 okulda 12 personel güvenlik için görevli. Metruk bina yer almıyor. Okullar bölgesi olduğu için burayı çok önemsiyoruz. 155’i arayın. Anons sonrası en geç 3 dakika içinde orada oluruz. Benim çalıştığım şehirde bir bayan akşamın bir vaktinde gönül huzuru içinde bakkalına gidecek, sokağında gezecek.” dedi.

Trafik kurallarını uyulması gerektiğinin altını çizen Topaloğlu, trafikteki kararlı tutum dolayısıyla trafik kazalarında yüzde 35 düşüş olduğunu sözlerine ekledi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet