Dolar 32,3465 -0.05%
Euro 34,9637 0.47%
Gram Altın 2.401,27 0,19%
Çeyrek Altın 3.998,00 -0,15%
Yarım Altın 7.995,00 -0,16%
Tam Altın 15.908,65 0,54%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
DÖNER SERMAYE SORUNUNA ÇÖZÜM GETİRİLMELİ

DÖNER SERMAYE SORUNUNA ÇÖZÜM GETİRİLMELİ

ABONE OL
01 Eylül 2018, 09:38:38

Tokat Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Erdoğan Dal yaptığı yazılı açıklamada, döner sermaye sisteminde kapsamı dar tutarak, genel sorunlara çözüm getirmeyen ve çalışanların talepleri ile uyuşmayan günü kurtarma düzenlemelerinin yapıldığını söyledi.

Sorunun büyüklüğü ve karmaşıklığının göz önüne alındığında döner sermaye sisteminin yenilenmesinin gerekli olduğunu ifade eden Başkan Dal, “Sadece çalışanlar açısından bakıldığında bile hiç bir çalışanın memnun olmadığı, 5-6 yıl öncesinde alınan performans ödemelerinin mumla arandığı ve 5-10 TL gibi trajik ödemelerin yapıldığı bir sistemin var olduğu görülmektedir. Çalıştıkça artacak denilen döner sermayenin iş yükü arttıkça azalmıştır. Hastanelerle ilgili birleştirme, taşınma gibi durumlarda sürekli olarak döner sermaye sistemi üzerinden çalışanların alın terlerine adeta el konulmaktadır. İdareler bütün finansal sorunlarda çözüm olarak çalışanın döner sermayesinden kesinti yapmayı kural haline getirmiştir” dedi.

DÖNER SERMAYE SİSTEMİ YÜRÜTÜLEMEZ HALE GELDİ

Döner sermaye sisteminde kapsamlı bir değişikliğe gidilerek mevzuatın yenilenmesi gerektiğini söyleyen Başkan Dal’ın açıklaması şöyle oldu:

“Döner sermaye sorununa, tüm çalışanları kapsayacak bir biçimde çözüm getirilmesini ısrarla savunuyoruz. Bu anlamda temel beklentimiz çalışanların performans ödemelerinin arttırılması ve döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasıdır.

Yeni dönemde sağlık çalışanlarının da Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca’dan beklentisi budur. Sayın Bakandan acele etmesini istiyor ve beklemeyin diyoruz. Çünkü artık beklemenin ve günü kurtarma gayretlerinin boş olduğu açıktır. Çare olmayacak kısa vade çözümlerin de vakti geçmiştir.

Umarız ki Sayın Bakana bu çağrımız bir karşılık bulur. Biz Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu açıkça ilan ediyor ve bu düzenlemelerin sosyal taraflarla istişare ile yapılmasını arzu ettiğimizi belirtiyoruz.

 

Ümit ediyoruz ki yeni dönemde kararlar istişare ile alınır, yapılacak düzenlemeler sosyal taraflarla paylaşılır ve ortak beklentilere ortak çözümler üretilir. Döner sermaye düzenlemesinde bunun ilk örneği olur.” 

DİKKAT!  Patlıcan bebeklere ne zaman verilir?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet