Dolar 32,5393 0.12%
Euro 34,9452 -0.21%
Gram Altın 2.439,87 0,15%
Çeyrek Altın 4.131,00 0,22%
Yarım Altın 8.401,00 0,21%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Clinic Care Center ile Mide Küçültme Ameliyatı

Clinic Care Center ile Mide Küçültme Ameliyatı

ABONE OL
10 Ağustos 2022, 20:06:44

Mide küçültme ameliyatını her hastaya uygulanmamaktadır. Operasyonların başarılı olabilmesi için operasyon öncesi detaylı konsültasyon gerekmektedir. Hastalarımızın şikayetlerinden yola çıkarak kapsamlı bir tanı süreci başlatılmakta, endokrinoloji uzmanı, psikiyatri uzmanı, genel cerrahi uzmanı ve anestezi uzmanı tarafından oluşturulan sağlık kurulunda, ilgili branş hekimlerinin ortak görüşü doğrultusunda hasta obezite cerrahisine uygun bulunursa gerekli cerrahi müdahale yapılmaktadır. Gerekli tüm işlemler yapıldıktan sonra cerrahi süreç başlatılır.

Mide Küçültme Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

Obezite ve diyabete yönelik bu cerrahi müdahaleler 18 ile 60 yaş arasındaki hastalara uygulanmaktadır. Ameliyat öncesinde iç hastalıkları, psikolog ve beslenme uzmanından oluşan bir ekip tarafından detaylı bir muayene yapılır. Vücut Kitle İndeksinin (VKİ) 40’ın üzerinde ve altında olması, metabolik hastalık bulgusu olması değerlendirmenin temelini oluşturuyor. Bu ameliyatlar 18 yaş altına uygulanmazken, 60 yaş üstü hastaların fiziksel durumuna göre yapılabilmektedir.

Mide küçültme gibi obezite tedavisinde yapılan ameliyatlar hastanın kişisel özelliklerine ve ihtiyaçlarına göre yapılmaktadır. Hasta her yönüyle muayene edildikten sonra operasyonlardan fayda görüp görmeyeceği belirlenir ve operasyon gerçekleştirilir. Hastanın ameliyat sonrası uyum sağlayıp sağlamayacağı belirlenir. Hastaya ameliyat sonrası yaşam tarzı ile ilgili eğitim verilir, ameliyat sonrası 1,5-2 yıl içinde yaşayacağı farklılıklar anlatılır. Tüm bunlar gözden geçirildikten ve hasta ikna edildikten sonra ameliyata karar verilir. Burada doktor ve hastanın karşılıklı güveni çok önemlidir.

Mide Küçültme Ameliyatından Sonra Ne Olur?

Mide küçültme ameliyatlarından sonra ilk 6 ayda fazla kiloların yüzde ellisi verilir. İkinci 6 ayda ise %50 olmak üzere bir yıl içinde fazla kiloların %75’i verilir. Hastanın bir buçuk yıl sonra ideal kilosuna ulaşması beklenir. Bu noktada hastanın verilen tüm diyetlere ve korunma programlarına tam olarak uyması önemlidir. Özellikle ameliyat sonrası ilk 6 ay çok önemlidir. Hastanın kontrollerine düzenli gelmesi ve beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi önemlidir. Mide küçültme ameliyatı sonrası pişmanlık olmamaktadır.

DİKKAT!  YERLİ VE YABANCI YATIRIMCILAR TOKAT'TA BULUŞACAK

Obezite cerrahisi uygun hastalarda yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesinde oldukça başarılı olmuştur.

Kaynak: https://cliniccarecenter.com/

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet