Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Chp Tokat Milletvekili Kadim Durmaz; ÖĞRETMEN OKULLARININ KURULUŞUNUN 176. YILI KUTLU OLSUN!

Chp Tokat Milletvekili Kadim Durmaz; ÖĞRETMEN OKULLARININ KURULUŞUNUN 176. YILI KUTLU OLSUN!

ABONE OL
21 Mart 2024, 16:20:24

ÖĞRETMEN MARŞI

Alnımızda bilgilerden bir çelenk,
Nura doğru can atan Türk genciyiz.
Yeryüzünde yoktur, olmaz Türk’e denk;
Korku bilmez soyumuz.
Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun;
Yurdum seni yüceltmeye andlar olsun.
Candan açtık cehle karşı bir savaş,
Ey bu yolda and içen genç arkadaş!;
Öğren öğret halka hakkı, gürle coş;
Durma durma koş!
Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun;
Yurdum seni yüceltmeye andlar olsun.

İsmail Hikmet ERTAYLAN

16 Mart 1848 tarihinde temeli atılan çağdaş eğitim anlayışının simgesi sayılabilecek “Darülmuallimin” adındaki ilk öğretmen okulunun açılmasından bu yana öğretmenlik mesleği toplumsal aydınlanmanın, çağdaşlaşmanın ve geleceğin temsilcisi olmuştur…
Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve arkadaşları Cumhuriyet rejimini sadece bir yönetim aygıtı değil, çağdaş, aydın ve bağımsız nesilleri yetiştiren bir modernleşme projesi olarak görmüştür. Bu modernleşme projesinin en önemli araçlarından biri eğitim sistemindeki köklü değişikliklerdir.
Öğretmen okulları Cumhuriyetin modern ve aydınlık nesilleri yetiştirme projesinin bir parçasıdır. Öğretmen okullarında “fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür” ve “fikren, bedenen, ilmen güçlü” gençler yetiştirilmiş ve gençlere “Cumhuriyeti ve bağımsızlığı sonsuza dek savunma” sorumluluğu verilmiştir. Bugün kindar nesiller yetiştirmek uğruna eğitim sistemini yapboz tahtasına çeviren, laik ve bilimsel eğitimden uzak bir anlayışı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz!
Eğitimi, hukuku laik olmayan bir ülkenin geleceği aydınlık olmaz.
Bu aydınlığı yaratacak olanlar ise öğretmenlerimizdir.
Dolayısıyla bir ülkedeki öğretmen kalitesi, öğretmenlerin yetişme koşulları ve öğretmenlerin refah ve mutluluğu aslında o ülkenin eğitim kalitesinin de somut bir göstergesidir.
Öğretmenin bu sorumluluğu yerine getirebilmesi için öğretmenlik mesleğinin hak ettiği saygınlığa bir an önce kavuşturulması, bunun için de öncelikle nitelikli öğretmen yetiştirme politikalarının hayata geçirilmesi, sözleşmeli öğretmenlik sisteminin ortadan kalkması, atanamayan öğretmenlerin bir an önce mesleğine kavuşması gerekmektedir.
Tohumu toprağa yetiştiren, gencecik fidanları hayata hazırlayan bu ülkenin değerli eğitimcileri, öğretmenleridir.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler, sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır”, “Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” sözleri ile öğretmenle düşen büyük sorumluluğu ortaya koymuştur.
Bu sorumluluk bilinciyle, öğretmen okullarında yetişen, üreten, eşitlikçi ve özgür bir neslin temsilcisi öğretmenlerimiz; fikri hür vicdanı hür ve irfanı hür bir nesli bizlere bıraktığınız için teşekkürler.
Bugünün eğitimcilerinin; tıpkı öğretmen okullarında olduğu gibi, laik, bilimsel ve Cumhuriyetin değerlerine uygun nesiller yetiştirebilmesi dileğiyle, şahsımı ve bu ülkeye hizmet vermiş binlerce Cumhuriyet sevdalısı öğretmeni yetiştiren öğretmen okullarının kuruluşunu kutlar, tüm öğretmen okulu geleneğini yaşatanlara saygılarımı sunarım.
Öğretmen Okullarının kuruluşunun 176.yılını kutluyorum.

DİKKAT!  BBC haber spikeri Maryam Moshiri, canlı yayında parmak işareti yaptı

Chp Tokat Milletvekili Kadim Durmaz; ÖĞRETMEN OKULLARININ KURULUŞUNUN 176. YILI KUTLU OLSUN! yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet