Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“CAN VEREN PERVANELER” TOKATLILARLA BULUŞTU

“CAN VEREN PERVANELER” TOKATLILARLA BULUŞTU

ABONE OL
10 Nisan 2019, 08:11:52

Tokat Valiliği öncülüğünde başlatılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan "Kitap Tokat" projesi kapsamında Yazar Hayati İnanç “Can Veren Pervaneler” adlı söyleşide öğrenci ve vatandaşlarla buluştu.

            26 Haziran Atatürk Kültür sarayında düzenlenen söyleşiye Vali Dr. Ozan Balcı, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, il Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

            Yazar Hayati İnanç söyleşisinde dinleyicilere dört maddede mutluluğun formülünü verdi. İnanç, "Size Allah'ı unutma, ölümü unutma; yaptığın iyiliği ve size yapılan kötülüğü unut." sözleri ile hayata dair tavsiyelerde bulundu.can%20veren%20pervaneler1(1)Kendi hayatından verdiği örneklerle söyleşine devam eden Hayati İnanç, Baki, Fuzuli, Taşlıcalı Yahya, Şeyh Galip, Kanuni, Fatih ve Yavuz'dan, Karacaoğlan, Ümit Yaşar Oğuzcan, Osman Yüksel Serdengeçti, Faruk Nafiz Çamlıbel, Necip Fazıl Kısakürek'ten şiirler okuyarak, programını renklendirdi.

            Söyleşinin sonunda Tokat’taki programı anısına Yazar Hayati İnanç’a teşekkür ederek, kendisine Tokat’a özgü yöresel ürünler takdim eden Vali Dr. Ozan Balcı, Eğitim Tokat projesinin alt bileşeni Kitap Tokat kapsamında düzenlenen programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

            Ülkeler ve milletlerin maddi varlıkların dışında manevi kimlikleriyle yükseldiğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Ekonomide sıkıntılar olur, halledilir, düzelir. Ama bilimde, sanatta, kültürde geri kalınca onu asla geri yakalayamayız. Biz de bilimi, sanatı, kültürü çok önemsiyoruz. Hayati hocamız Türkiye’nin kıymetidir, değeridir. Bugün o değerle buluştuğumuz için yürekten teşekkür ediyorum. Ülkeler, bilimi, kültürü, sanatı ve buna destek veren adamlarıyla nitelikli bilgi ve kültür üretirler. Tokat’ımız da 1000 yıllık damıtılmış bilgi ve rafine insanların yaşadığı demlenmiş bir şehir. Tokat’a da bu yakışıyor. Bizde 1000 yıllık kültüre, bilime, sanata bir tuğla koymaya çalışıyoruz. Amacımız bu.” dedi.can%20veren%20pervaneler2(1)Yazar Hayati İnanç, ayrıca aynı gün Gaziosmanpaşa Lisesi Konferans Salonunda farklı liselerden öğrencilerle de bir araya gelerek, programının sonunda "Can Veren Pervaneler 1-2-3-4-5 " isimli kitaplarını öğrenciler için imzaladı.

DİKKAT!  ‘EFLATUN YÜREKLER’ VE ‘HEYBEMDEKİLER’KİTAPSEVERLERLE BULUŞTU
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet