Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“BEN ADAMI ÇİZERİM” KİTABINA BÜYÜK İLGİ

“BEN ADAMI ÇİZERİM” KİTABINA BÜYÜK İLGİ

ABONE OL
23 Aralık 2019, 11:03:28

Tokatlı Usta Karikatürist Öznur Kalender Tokatlı hemşerileri ile bir araya geldi.

Usta Karikatürist Tokatlı Öznur Kalender çizimlerinden oluşan mizah kitabı ‘Ben Adamı Çizerim’ adlı ilk kitabını çıkarttı. Usta çizer Çizgi Kitap Cafede imza günü ve söyleşi düzenledi. Eski Devlet Bakanı Metin Gürdere, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, DİMES Yönetim Kurulu Başkanı ve 22. Dönem Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, TOPÇAM Turizm Şirketi Sahibi Erkut Dizman’ın yanı sıra çok sayıda kişi söyleşiye katıldı.

Söyleşi öncesi bir konuşma yapan Eski Devlet Bakanı Metin Gürdere, Öznur Kalender’in Tokat’ın gururu olduğunu ifade ederek çıkarmış olduğu ‘Ben Adamı Çizerim’ adlı kitaba gösterilen ilgiden mutluluk duyduğunu belirtti. Gürdere “Başarılarının devamını diliyorum. Her şeye layıksın. Seninle iftihar ediyoruz. İnşallah gelecekte başka eserler de ortaya çıkartırsın” dedi.  Özgür Kalender ise Metin Gürdere’yi siyaset yaptığı günlerden beri tanıdığını ayrıca hem hemşeri hem de ağabeyi olarak çok değer verdiğini belirterek çizdiği karikatürünü Metin Gürdere’ye hediye etti.

‘Ben Adamı Çizerim’ adlı kitabın ardından ikincisinin de geleceğini söyleyen Usta Karikatürist Kalender onun adının da ‘Ben Adamı Boyarım’ olacağını ardından gelecek 3. Kitabın da ‘Ben Adamı Silerim’ adında çıkacağını söyledi. İlk kitabın ardından çıkaracağı kitaplarla ilgili Kalender “Bir ressamın hayatta yaptığı tek şey budur; Çizer, boyar, hatalı yerleri siler. Bir karikatürcü bir ortamda konuştuğu zaman genelde herkes ona şunu sorar ‘Siyasetçiler çizdiğiniz karikatürlere kızmıyor mu?’ 50 yıllık meslek hayatımın 30 yılında bu soruyu duydum. Son 20 yıldır duyduğum soru ise şu: Yaptığınız karikatürlerden dolayı sizi tutuklamıyorlar mı?’ Değişti yani soru. Ben de Hayır böyle bir şey olmadı’ diye yanıt verdim. Sebebi de şu. Ben karikatür çiziyorum. Kişisel olarak hakaret, ailesine hakaret,  suç unsuru oluşturacak hiçbirşey yapmadım şimdiye kadar. Şuana kadar kimseyi incitmedim ama siyasi olarak espri yapmaya çalıştım. Topluma ışık tutmaya çalıştım. Bir sanatçının görevi de budur” diye konuştu.

DİKKAT!  EKİBİMİZDEN BAŞKAN EROĞLU'NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Söyleşide Usta Çizer bir döneme damga vuran siyasilerle yaşadığı komik diyaloglardan oluşan anılarını anlattı. Keyifli bir sohbet eşliğinde gerçekleşen söyleşide Kalender çizdiği Metin Gürdere, Orhan Diren ve Erkut Dizman’a ait karikatür resimlerini kendilerine hediye etti. CHP Milletvekili Kadim Durmaz’a ait karikatür kendisi katılamadığı için daha sonra hediye edileceğini söyledi. Usta Karikatürist Kalender’in Sosyal ve siyasi hiciv karikatürleri içeren eseri 90 karikatür ve Türk Siyasi Portreleri, Türk Siyasi Karikatürü, Türk Karikatür Sanatçıları Portreleri, Türk Sinema ve Tiyatro Sanatçıları Portreleri, Uluslararası Figürler, Nostalji olmak üzere altı bölümden oluşuyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet