Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
BAŞKAN EROĞLU “HANIM KARDEŞLERİMİZ İÇİN HİBE DESTEĞİMİZ 2024 YILINDA BAŞLIYOR”

BAŞKAN EROĞLU “HANIM KARDEŞLERİMİZ İÇİN HİBE DESTEĞİMİZ 2024 YILINDA BAŞLIYOR”

ABONE OL
29 Kasım 2023, 14:57:09

Şehrimize yeni hanımeli kültür sanat merkezleri kazandıracağız

Karşıyaka Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, hanımeli kültür sanat merkezlerinde yapılan eğitimler hakkında bilgi verdi. Eroğlu, sekiz buçuk yılda hanım kardeşlere yönelik 495 kursun açıldığını ve şu ana kadar 10 bin 58 kursiyerin eğitim aldığını belirtti. Ayrıca, 5616 hanım kardeşin bu kurslardan aldıkları eğitimlerin belgelerine sahip olduğunu söyledi. Eroğlu, dikiş, Kuranı Kerim, Lezzet Atölyesi, çini, güzellik ve el sanatları gibi 18 farklı alanlarda kursların devam ettiğini ifade etti.

Başkan Eroğlu, Karşıyaka’da 18 kursun faaliyet gösterdiğini ve diğer hanımeli kültür merkezlerinde ise 92 kursun başladığını ve yaklaşık 2000 kursiyerin bu merkezlerde eğitim gördüğünü aktardı. Ayrıca, önümüzdeki yıllarda şehre dört hanımeli kültür sanat merkezi daha kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Eroğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’ne eğitici desteği için teşekkürlerini iletti ve bu kurumlarla birlikte bu güzellikleri oluşturduklarını söyledi. Kursların açılmasında bu kurumların yardımlarını hiç esirgemediğini belirtti.

Kurslardan eğitim alan hanımların kendi işletmelerini açmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Eroğlu, bunun sayısal olarak net bir veri olmasa da kırka yakın kursiyerin işletme açtığını söyledi. Bu gelişmenin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirtti.

Eroğlu, ayrıca kursiyer hanımların işletme açabilmeleri için devlet destekleri konusunda da çalışmalar yapabileceklerini ifade etti. Bunun dışında Tokat Belediyesi olarak önümüzdeki dönemde işletme açacak hanım kardeşlere karşılıksız maddi destek vereceklerini söyledi. Her yıl 100 hanım kardeşe olmak üzere önümüzdeki beş yıl içinde toplamda 500 hanıma bu desteği sağlayacaklarını belirtti. Bu rakamların artabileceğini ve destek miktarının 100-150 bin Türk Lirası bandında olacağını söyledi.

Başkan Eroğlu, bu müjdeli haberi paylaşarak, hanım kardeşlerin işletme açmalarına destek vermeyi hedeflediklerini vurguladı. Bu şekilde hanımefendilere girişimcilik konusunda fırsatlar sunmayı amaçladıklarını belirtti.

DİKKAT!  Tokat KOM Şubeden Niksar İlçesinde Kaçak Silah Operasyonu

tokat son dakika haberlerine göz atmak için hemen tıklayın!

BAŞKAN EROĞLU “HANIM KARDEŞLERİMİZ İÇİN HİBE DESTEĞİMİZ 2024 YILINDA BAŞLIYOR” yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet