Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
BAŞKAN EROĞLU: “DARTAŞ İÇME SUYU BARAJININ YAPIMI İLERLİYOR”

BAŞKAN EROĞLU: “DARTAŞ İÇME SUYU BARAJININ YAPIMI İLERLİYOR”

ABONE OL
06 Eylül 2023, 16:14:43

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, düzenlediği basın toplantısında Dartaş İçme Suyu Barajı Projesindeki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Barajın yapımı devam ediyor
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu yaptığı açıklamalarda “Dartaş İçme Suyu Projesi 2 etaptan oluşuyor. İlki barajın yapılması ve çalışmalar şu anda devam ediyor. İkincisi ise isale hattı ve arıtma tesisi. Birinci etabın biliyorsunuz ihalesi yapıldı ve burada çalışma devam ediyor. Bu arada çalışma devam ederken bir göçük meydana geldi. İçme suyunun belli bir bölgesinde su tünelle kanala geçmek zorundaydı. Burada meydana gelen göçük çalışmanın bitim süresini 7 ay kadar ileri attı. Bununla ilgili süreç gerçekleşti. Devam eden çalışmalar neticesinde kısa süre içerisinde baraj kısmı tamamlanacak” dedi.
Sürecin ikinci aşaması suyun şehre getirilmesi aşaması olacak
Sürecin hat çalışmaları ile ikinci etap olarak devam edeceğini dile getiren Başkan Eroğlu “Tek başına barajı yapmak yetmiyor. Bir de oradan içme suyu barajından suyun Tokat’a getirilmesi kısmı var. Hattın yapılması başka bir önem arz ediyor. Geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde ilgili firma Tokat’ımıza geldi. Görüşmelerimizi yaptık. 18 kilometre civarında bir isale hattı yapılacak. Aynı zamanda bu suları getireceğimiz yerlerde su depoları yapacağız. Oradan da şebekeye vereceğiz. Şu anda proje ihalesi devam ediyor. Bu yılın sonuna kadar projesi bitecek. Proje bittikten sonra isale hattının yapım ihalesine çıkacağız. Bir yıl gibi bir süre de hattın yapımı devam edecek ve inşallah 2025 yılında bu suyu Tokat su şebekesine bağlamış olacağız” dedi.
Tokat’a lezzetli, kaynak suyu içme suyu olarak gelecek
Dartaş İçme Suyu Barajı’ndan Tokat’a gelecek suyun bir kaynak suyu olduğuna dikkat çeken Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Önümüzdeki yıllarda Dünya’da ve ülkemizde su probleminin yaşanacağı gündeme geliyor. Gelecek yıllarda bu bağlamda su problemi yaşamamamız anlamında önlem almış olacağız. İnsanlarımızın çok lezzetli doğal suyu içmelerini sağlamak anlamında da bu projenin Tokat’ımız için çok önemli bir proje olduğu gerçektir” dedi.
Dartaş İçme Suyu Barajı yıllık 26 Milyon metreküp su tutacak
Tokat Belediyesinin abonelerine ulaştırmak için yıllık 14 milyon metreküp suya ihtiyacının olduğunu, barajın 26 milyon metreküpe kadar su toplayacağını açıklayan Eroğlu “Bu projeyi Devlet Su İşleri ile yaptığımız protokolle gerçekleştiriyoruz. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü çalışmayı tamamladıktan sonra belediyemize teslim edecek. Bizler de uygun koşullarda 20 yıl ödeme ile geri ödemesini yapacağız. Bu çalışmayı hayata geçirmekten Tokat’ımız adına, belediyemiz adına çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.
2030’ların perspektifinde bir içme suyu barajı daha gündemimizde
Tokat’a içme suyu kaynağının Dartaş İçme Suyu Barajı’ndan gelecek su ile sınırlandırılmayacağını bu projenin bitiminin ardından Cincife Köyü Bölgesinde de yeni bir içme suyu barajının yapılmasının gündemde olduğunu belirtti. Eroğlu “2030’lu yıllarda, bu senelerin perspektifinde oradan da su getirilmesi ile ilgili çalışma yapılması gündemimizde var. Böylece Tokat’ımızın önümüzdeki 50 yıl içerisinde su problemimi yaşamaması sağlanmış olacak” diye konuştu.

DİKKAT!  Tokat’ta 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100.Yılı Fener Alayı ve Havai Fişek Gösterileriyle Devam Etti

DSC 9316 DSC 9317

 

BAŞKAN EROĞLU: “DARTAŞ İÇME SUYU BARAJININ YAPIMI İLERLİYOR” yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet