Dolar 32,2358 -0.03%
Euro 34,7735 -0.1%
Gram Altın 2.458,44 1,07%
Çeyrek Altın 4.042,00 0,07%
Yarım Altın 8.086,00 0,10%
Tam Altın 16.087,72 1,69%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Anayasa Komisyonu Başkanımız ve Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Anayasa Komisyonu Başkanımız ve Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

ABONE OL
28 Ekim 2023, 15:56:59

Kıymetli Hemşehrilerim,
Türkiye Yüzyılı’nda; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına kavuşmanın haklı gururu, heyecanı ve mutluluğuyla; bu aziz toprakların müdafaası için asırlardır istiklal ve istikbalinden vazgeçmeyen aziz milletimizin şahlanışının ve yeniden doğuşunun, şanlı tarihimizin çok önemli dönüm noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 100’üncü yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz vatanımızın müdafaası için canlarını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi şükranla yad ediyorum.
Milletimiz bugüne kadar nice badireleri, nice engelleri aşarak bugüne kadar geldi ve Cumhuriyetimizi 100’üncü yılına büyük bir gururla taşıdı. Bundan sonra da Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, güçlü ve büyük Türkiye’yi inşa etme yoluyla, ‘hep yeni hep ileri’ düsturuyla yepyeni bir yüzyıl için ‘yarın değil hemen şimdi’ diyerek ülkemizi her alanda en üstlere taşımak ve ecdadımızın emaneti olan aziz vatanımızı ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.
100 yıllık Cumhuriyet geçmişimizle ülkemiz ve milletimiz için gözünü kırpmadan canını ortaya koyanların sevdasıyla geldiğimiz bu günde; ak saçlı ninelerimizin, ak sakallı dedelerimizin, gözleri umutla parlayan kadınlarımızın, erkeklerimizin, gençlerimizin sevdasıyla, daha doğmamış bebeklerin, gelecek kuşakların sevdasıyla, yeni bir umutla uyanan mazlumların, mağdurların sevdasıyla milletimiz; vatanımızın, bayrağımızın ve devletimizin beka mücadelesine yediden yetmişe daima kenetlenmiştir.
Bizler de; birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde, kendi vizyonu doğrultusunda milletimizden aldığımız güç ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, büyüyen ve gelişen kadim şehrimiz Tokat’ımız ve ülkemiz için var gücümüzle çalışacak, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız bir döneme tekabül eden, Türkiye Yüzyılı’nda da ülkemizin istiklali ve istikbali için her alanda mücadelemize devam edeceğiz.
“Tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.” anlayışıyla 100 yıllık Cumhuriyetimizi inşAllah hep birlikte güçlü ve güzel yarınlara taşımaya devam edeceğiz.
Birleşmiş Milletler kürsüsünden yıllardır ‘Dünya 5’ten büyüktür’ çağrısı yapan tüm mazlumların umudu ve duası olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ anlayışıyla her alanda tüm insanlığın ortak çıkarları için mücadelemizi sürdüreceğiz.
Bu vesile ile Gazze’de yaşanan insanlık dramını kınadığımı belirtmek istiyorum. Türkiye olarak, mazlum Filistin’in her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemiz, daha fazla masum kanının akmaması, daha fazla insani trajedinin yaşanmaması ve Filistin’deki çatışmaların geri dönülmez noktaya varmadan çözümü için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.
29 Ekim 1923’te kurulan ve milletimizin 100 yıldır yaşadığı ve yaşattığı Cumhuriyetimiz, Yüce Meclisimizin pek çok alanda ve özellikle hukuk alanında yaptığı reformlarla yıllar içerisinde daha da kuvvetlenmiş ve bir asrı tamamlamıştır.
Bugün bize düşen görevlerden bir tanesi de Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında; milletin ortak değerlerini, ülkemizin ortak geleceğini, devletin bekasını, insanların doğuştan gelen hak ve özgürlüklerini gerçek anlamda güvence altına alan birey odaklı, sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir Anayasa yaparak büyük bir mirası gelecek nesillere bırakmaktır. 1982 Anayasasının 2/3’ü değiştirilmiş olsa da ruhu ve metniyle hala darbe ortamında hazırlanmış bir Anayasadır. Türkiye’nin her bir ferdinin kendini asli unsur olarak gördüğü, vatandaşına güvenen, ayrım yapmayan, kapsayıcı ve kuşatıcı, insan onurunu koruyan, bireylere de sorumluluk yükleyen, hak arama özgürlüğünü önceleyen, çevre haklarının önemini benimseyen, katılımcı ve çağdaş bir Anayasa için Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız bu günlerde, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına darbe ortamında hazırlanmış bir anayasayla değil, Türkiye Yüzyılına yaraşır şekilde Milli iradeyi temsil eden sivil, özgürlükçü ve yeni bir sivil Anayasa ile girerek Cumhuriyetimizi taçlandıralım.
Kıymetli hemşehrilerim, tüm bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını en derin saygı ve duygularımla tebrik ediyor; sağlık, huzur ve esenlik diliyorum.
Av. Yusuf BEYAZIT
Tokat Milletvekili
Anayasa Komisyonu Başkanı

DİKKAT!  TOKAT MİLLETVEKİLİ VE MHP TOKAT 1. SIRA ADAYI YÜCEL BULUT’TAN TOPLUMSAL İSTİŞARE

Anayasa Komisyonu Başkanımız ve Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet