Dolar 32,5704 0.22%
Euro 34,9548 -0.11%
Gram Altın 2.443,57 0,30%
Çeyrek Altın 4.132,00 0,24%
Yarım Altın 8.403,00 0,24%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
AK PARTİ, CHP VE İYİ PARTİ TOKAT MİLLETVEKİLİ ADAYLARI…

AK PARTİ, CHP VE İYİ PARTİ TOKAT MİLLETVEKİLİ ADAYLARI…

ABONE OL
09 Nisan 2023, 12:11:49

AK Parti, CHP ve İYİ Parti Tokat milletvekili adayları hakkında güncel bilgileri sizler için derledik. Tokat’ta yapılacak olan seçimlerde hangi partilerin hangi adayları yarışacak? Hangi parti ne kadar oy alacak? Tüm bu soruların yanıtlarını öğrenmek için hemen sitemizi ziyaret edin. En güncel seçim haberleri ve sonuçları için bizi takip etmeye devam edin.

Seçim Takvimi

Resmi Gazete’de yayımlanan seçim takvimine göre, siyasi partiler milletvekili aday listelerini 9 Nisan günü (bugün) saat 17.00’a kadar YSK’ye verecek. Milletvekili kesin aday listeleri 19 Nisan’da ilan edilecek.

17.00’ye Kadar Bekleyiş

Kamuoyuna sadece MHP Tokat milletvekili aday listesi yansıdı.

  • 1- Yücel Bulut
  • 2- Recep Bozdemir
  • 3- Ayhan Özçelik
  • 4- Ayla Bedirdan Çelik
  • 5- Uğur Değerliyurt

Bekleyiş sürüyor ve ayrıntılar takip ediliyor.

Milletvekili Adayları

Her siyasi parti kendi milletvekili aday listelerini belirlerken, yasa ve seçim takviminde belirtilen kurallara uygun şekilde hareket etmelidir. Siyasi partilerin bu süreçte önemli sorumlulukları vardır ve adaylarının beklentilerine cevap verebilecek listeler hazırlamaları gerekmektedir.

YSK’nin Rolü

YSK, seçim takviminde belirtildiği gibi siyasi partilerin milletvekili aday listelerini almakla yükümlüdür. YSK, aday listelerinin yasalara uygun olup olmadığını, adayların uygunluk şartlarını taşıyıp taşımadığını ve listedeki sıralamaların partinin belirlediği kriterlere uygun olup olmadığını değerlendirir. YSK tarafından onaylanmayan bir aday, seçim sürecinde yarışma hakkını kaybedebilir.

Seçim İle İlgili Genel Bilgiler

Seçim sürecinde tüm vatandaşlarımızın oy kullanma hakkı vardır. Oy kullanmak, demokratik haklarımızdan biridir ve önemlidir. Seçim sürecinde adayların politik hedef ve vaatleri, parti programları ve seçim çalışmaları kamuoyunun dikkatle takip etmesi gereken konulardandır.

Hürsöz

DİKKAT!  Tokat İl Müftüsü Esat YAPICI’dan Rektör Prof.Dr.Fatih Yılmaz’a Ziyaret
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet