Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Ağrısız saç ekim dönemi başladı işte tüm detaylar

Ağrısız saç ekim dönemi başladı işte tüm detaylar

ABONE OL
18 Ocak 2021, 11:29:49

Ağrısız saç ekim işlemi nasıl yapılır? Saç ekimi nedir? Kimlere uygulanır gibi merak ettiğiniz tüm konuları bu haberimizde açıkladık.

Saç ekimi özellikle erkeklerin fazlaca tercih ettiği bir işlemdir. Genel olarak saç dökülmesi yaşamış ve genetik faktörlerden dolayı kel olan erkekler de bu işlem sıklıkla yapılır. Saç ekimi işlemi oldukça basit bir yöntem ile yerine getirilir. Ancak dikkat edilmesi gereken çok önemli bir husus vardır. Saç ekimini yaptırmadan önce doktor seçimine son derece dikkat etmeniz gerekir. Alanında son derece uzman olmuş kişilerin saç ekiminizi yapması gerekir. Bu konuda bireylerin son derece bilinçli olmaları gereklidir. Saç ekiminde gerekli olan tüm destek ve bilgiler sizlere verilir. Böylece aklınızda hiçbir şüphe kalmamasına son derece dikkat edilir.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi işleminde bireyin ön tarafında dökülmüş olan saç bölgesine, ense kısmında yer alan saç kökleri alınarak nakledilir. Bu işlem için ense kıllarının tercih edilmesinin sebebi ise, bu kıl köklerinin çok kuvvetli olmasıdır. Bu kıl kökleri oldukça kuvvetli olduğundan dolayı saç ekimi için tercih edilir. Ense kısmında yer alan kıl kökleri ne kadar sık ve kuvvetli olursa bireyin saç ekimi de o kadar başarılı olur. Saç ekimi işlemi, estetik bir işlem olarak karşımıza çıkar. Sağlık durumu elverişli olan herkese saç ekimi işlemi yapılır. Saç ekimi işlemi için bireyin psikolojik olarak da kendini bu duruma hazır hissetmesi son derece önemlidir. Bireyin bu konuda istekli olması gerekir. Saç ekimi her ne kadar estetik bir işlem olsa da bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. Belirli şartlar yerine getirildiğinde saç ekimi işlemi yapılır.

agrisiz sac ekim donemi basladi iste tum detaylar 2
Ağrısız saç ekim dönemi başladı işte tüm detaylar

Ağrısız Saç Ekimi Mümkün Müdür?

Saç ekimi, her ne kadar basit bir işlem gibi görünse de her cerrahi operasyonda olduğu gibi birtakım zorlukları vardır. Ağrısız bir saç ekimi işleminin olması pek mümkün değildir. Saç ekimi operasyonu sırasında bireye uygun olan anestezi uygulanır. Operasyondan sonra anestezinin etkisini geçtiğinde birtakım ağrıların yaşanması oldukça normaldir. Bu durum kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Ancak tıp teknolojinin gelişmesi ile birlikte saç ekimi konusunda son derece modern yöntemler uygulanır.

DİKKAT!  Andorex Sprey ve Gargara Fiyat 2023

Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

Saç ekimi işleminin yapılması için bireylerin bazı şartları taşıması gerekir. Saç ekiminde bireylerin kendilerini bu değişime hazır hissetmeleri gereklidir. Bu nedenle saç ekiminde bireyin istekli olması son derece önemsenir. Saç dökülmesi yaşayan kadınlar ve erkekler için saç ekimi yapılır. Genetik faktörlerden dolayı doğuştan saç kaybı yaşayan kişiler için saç ekimi yapılır. Bunun yanında herhangi bir kaza sonucu saçlarını kaybetmiş olan kişilere saç ekimi yapılır.

Ayrıca psikolojik sebeplerden dolayı saç dökülmesi yaşayan kişiler için de saç ekimi işlemi yapılır. Bu durumlarda bireylerin gerekli kontrolleri sağlandıktan sonra saç ekimi işlemleri tamamlanır. Ancak bireyin, ciddi bir sağlık problemi var ise bu durum uzmanlar tarafından incelenir ve saç ekimi için uygun olup olmadığına bakılır. Saçkıran hastalığı gibi çeşitli hastalıklardan dolayı saçlarını kaybeden kişiler için de saç ekimi yapılır. Eğer ense bölgesinden temin edilen kıl kökleri kel olan bölgeyi kapatmak için yetersiz kalırsa bu bireyler için saç ekimi işlemi yapılamaz.

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekimi işleminden sonra dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlara dikkat etmek son derece önemlidir. Saç ekimi estetik bir operasyon çeşidi olsa da önemli bir hassasiyet gerektirir. Bireylerin bu işlemden sonra dikkatli olmasında fayda vardır. Öncelikle saç ekiminden sonra bireylerin yaklaşık 7 gün boyunca kesinlikle sigara içmemeleri gerekir. Aynı zamanda alkol kullanımının da 7 gün boyunca yapılmaması gerekir. Saç ekimi işleminden sonra kan sulandırıcı ilaçları kesinlikle kullanmamanız gerekir.

Sauna ve hamam gibi yerlere yaklaşık 3 ay kadar gitmemeniz gerekir. Saç ekiminden sonra yaptığınız spor faaliyetlerine bir süre ara vermeniz gerekir. Güneşe maruz kalınmamalı, ağır şeyler kaldırmamalı ve cinsel ilişkiyi bir süre yaşamamalısınız. Saç ekimi sonrasında dikkat etmeniz gereken tüm detaylar doktorunuz tarafından size detaylı bir şekilde bildirilir. Bu kurallara uyduğunuz takdir da kısa süre içerisinde olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. Özellikle saç ekimi sonrasında, operasyon yapılan bölgeye elinizle temas etmemeniz gerekir. Bu durumdan kesinlikle kaçınılması gereklidir.

DİKKAT!  Gülüş Tasarımı Nedir?

Ağrısız saç ekim haberimiz hakkında merak ettiklerinizi bize yorumlar kısmından gönderebilirsiniz. Uzman ekibimiz sizin için sorularınızı cevaplayacaktır.

Saç ekimi hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız var ise size güzel bir site önermek istiyorum. realestetik sitesi saç ekimi hakkında çok güzel bilgiler vermiş göz atabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet