Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Afetlerde Yerel Yönetim Deneyimleri ve Afet Eczacılığı Paneli Düzenlendi

Afetlerde Yerel Yönetim Deneyimleri ve Afet Eczacılığı Paneli Düzenlendi

ABONE OL
06 Nisan 2023, 15:57:51

Milletimize baş sağlığı diledi. Yerel yönetimlerin felaketler öncesi ve sonrasındaki rolüne değinen Rektörümüz bu rolün bilimsel afet literatüründe en çok incelenen konulardan biri olduğunu belirtti. Zamanında ve yeterli ilaç tedarikinin afet zamanlarında toplumun hızla iyileşmesi ve yaralarının sarılması için kritik öneme sahip olduğunu söyleyen Rektörümüz bu anlamda afet ve acil durum eczacılığının tüm uzmanlık ve deneyimi ile devreye girdiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Fatih YILMAZ, katkılarından dolayı Valimize, Belediye Başkanımıza, moderatör ve panelist hocalarımıza teşekkürlerini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.
Rektörümüzün konuşmaları sonrasında panele geçildi. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Hilal ÇADIRCI EFELİ moderatörlüğünde düzenlenen panelde Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU, Afet ve Acil Durum Eczacılığı Derneği Kurucusu Prof. Dr. Göknur YALIM AKTAY, Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Betül AYCAN YERER ve Tokat Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Hakan YILMAZER panelist olarak yer aldı.
Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU yapmış olduğu konuşmada yerel yönetimlerin afetlerdeki rolünden bahsetti. Deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenlere değinen Belediye Başkanımız, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde yapılan hizmetlere de yer verdi. Prof. Dr. Göknur YALIM AKTAY afet ve acil durum tanımlarını yaparak afetlerde eczacılığın önemi hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. M. Betül AYCAN YERER, afet eczacılığının eğitim yönüne odaklanarak dünyadaki örneklerine yer verdi. AYCAN YERER, müfredata konu ile ilgili derslerin eklenmesi önerisinde de bulundu. Ecz. Hakan YILMAZER ise 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde Tokat Eczacılar Odası olarak yapmış oldukları faaliyetleri dinleyicilerle paylaşarak Malatya’da sahra eczanesi kurduklarını söyledi. YILMAZER, Malatya’daki deneyimlerine de değinerek konuşmasını sonlandırdı.
Panelin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ tarafından moderatör ve panelistlere hediye ve teşekkür belgesi takdim edildi.

DİKKAT!  2023 yılı Bilgisayar Programcılığı Taban Puanları

1 2 2 2 3 2 4 2 5 1 6 1 7 8 9

Afetlerde Yerel Yönetim Deneyimleri ve Afet Eczacılığı Paneli Düzenlendi yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet