Dolar 32,4508 -0.12%
Euro 34,7489 -0.67%
Gram Altın 2.436,42 0,01%
Çeyrek Altın 4.113,00 -0,22%
Yarım Altın 8.302,00 -0,97%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ZABITA EKİPLERİ TEYAKKUZDA OLACAK

ZABITA EKİPLERİ TEYAKKUZDA OLACAK

ABONE OL
17 Ağustos 2018, 08:32:20

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Belediye tarafından belirlenen 40 kurban kesim noktası dışında kurbanlık kesiminin yasak olduğunu belirterek, kurban kesim noktalarında oluşabilecek durumlara karşı 35 zabıta personelinin bayram boyunca görevli olacağını söyledi.

            Tokat Belediye Başkanı  Eyüp Eroğlu, Kurban Bayramına yönelik Tokat Belediyesince yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Eroğlu, Cumhuriyet Meydanında yaptığı açıklamada, Tüm İslam Alemi başta olmak üzere Tokat halkının kurban bayramını kutladı.

            Tokat’ta belirlenen 40 noktada kurban kesimi yapılacağını söyleyen Başkan Eroğlu, mahalle muhtarları ve kesim yapacak işletme ve şahıslara bu 40 noktayı duyurduklarını ayrıca Tokat Belediyesi web sitesinde de yayınladıklarını duyurdu. Bu 40 okta dışında kurbanlık kesiminin yasak olduğunu söyleyen Başkan Eroğlu, “Ekiplerimizle kaçak kurban kesimi ihbarlarına karşı, kurban kesim noktalarında olabilecek durumlara karşı 35 zabıta görevlimiz bayram boyunca görevli olacak. Tatil boyunca her türlü önlemi de Belediye olarak alıyoruz. Bu konuda Valiliğimiz ve Emniyet Müdürlüğümüzle istişare halindeyiz. Değerli hemşerilerimizin sağlıkla, herhangi bir problem yaşamadan bir bayram geçirmelerini arzu ediyoruz” dedi.

AŞEVİNE KURBAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

            Tokat Belediyesi olarak Aşevi bünyesinde kurban kestiklerini de hatırlatan Başkan Eroğlu, 1 yıl boyunca maddi durumu yetersiz vatandaşlara bu kesilen kurbanlardan dağıtıldığını söyledi. Tokat Halkının yıllardır bu anlamda belediyeye büyük destekler verdiğini söyleyen Eroğlu, “Tüm dünyada yardıma muhtaç insan var elet. Belki kuruluşlar, vakıflar bu ihtiyaçlı insanlara yardımda bulunuyor. Ama biz sadece Tokat’ta ihtiyaçlı insanlara kurbanlarımızı dağıtıyoruz. Tokat Belediyesi Aşevi Sosyal Market bünyesinde kurbanları hem kesiyoruz hem de dağıtıyoruz. 2 çeşit kurban bağışı da alıyoruz büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere. Kurbanlık hisse bedelimizi büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık 900 TL olarak belirledik.  Kurbanlık Hissesini bağışlamak isteyen vatandaşlar belediyemize vekaletini veriyor ve onlar adına biz belediye olarak bayramın 1. ve 2. Günü kesimi yapıyoruz.  İsteyenlere o kurbandan belli bir miktar veriyoruz. Ama kişi derse ki tamamı ihtiyaçlılara dağıtılsın. Biz onların adına dağıtıyoruz. Kişi kurban kesimine kendisi de gelebilir veya vekalet verebilir. Telefonla bize ulaşabilir veya banka hesabımıza hisse bedelini yatırabilirler. Aşevi’ne de müracaat edebilirler. Bu bir ibadet işi. Bizde Tokat Belediyesi olarak inşallah hayır yapmak isteyen kurbanını bağışlamak isteyen tüm hemşerilerimizin bu hizmetten faydalanmasını istiyorum. Şimdiden kurbanını bağışlayacak olanlara teşekkür ediyor ve bayramlarını afiyetle ve sıhhatle geçirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

DİKKAT!  TOKAT İL PROTOKOLÜNDEN YENİ YIL ZİYARETLERİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet