Dolar 32,3683 -0.36%
Euro 34,8078 -0.04%
Gram Altın 2.400,59 -0,91%
Çeyrek Altın 4.009,00 -0,79%
Yarım Altın 8.017,00 -1,12%
Tam Altın 15.822,70 -0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
YAZAR SUAT TURGUT ÖZEL ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

YAZAR SUAT TURGUT ÖZEL ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

ABONE OL
25 Şubat 2019, 07:57:14

Tokat Valiliği öncülüğünde başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Kitap Tokat projesi kapsamında Yazar Suat Turgut Yavuz Selim Görme Engelliler Okulunda özel çocuklarla buluştu.

            Okulun toplantı salonunda düzenlenen buluşmaya Vali Dr. Ozan Balcı da katıldı. Kitap Tokat projesi kapsamında anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine hediye edilen kitapların yazarı Sosyal Antropolog Yazar Suat Turgut’un öğrencilerle buluşmasına Artova, Almus, Başçiftlik ilçeleri ve Kemal Arat, Karşıyaka İlkokulu, Öğretmen Rukiye Bumin Anaokulu, TOKİ Ortaokulu, Özel Eğitim Uygulama, Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler ve Yavuz Selim Özel Eğitim Okullarında köy ve merkezde öğrenim gören öğrenciler katıldı. Program Karşıyaka Ortaokulu müzik öğretmeni Ozan Çekiç yönetimindeki özel çocukların velilerinden oluşan ritim grubunun gösterisi ile başladı.

            Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Müzik Öğretmeni Görkem Ezgi Bal Yazıcı ve özel eğitim öğretmeni Ercan Teser yönetiminde özel çocukların müzik şöleni ile devam eden programda Yazar Suat Turgut, programda kitaplardan hareketle çocuklara varlığımızı borçlu olduğumuz kahramanların hayat hikayelerini anlattı.

            Kitapları okuyan çocuklar, dinozorları canlandırmayı, yaşanılır gezegenler bulmayı hayal etti. Öğrenciler değerler temalı şarkıya eşlik edip kahraman atalarının hayat hikayelerine yolculuk yaptı.

            Hafta boyunca tarihimize yön veren kahramanların hayatını konu alan kitaplarıyla öğrencilere ışık tutan Yazar Suat Turgut,  farklı 14 programda toplamda 1500 öğrenciye ulaştı. 

            Yazar Suat Turgut buluşmalarda kitaplarında da yer alan umutları koruma, öngörü ve tedbir, doğru ve dürüst olmak, aklını kullanmayı ve şarlanmalara uymamak gibi değerlerleri anlattı.

            "İyiliği beslerseniz iyiliği, kötülüğü beslerseniz kötülüğü büyütürsünüz" diyen Yazar Turgut, çocuklara iyiliği besleyin kötülük kalmasın tavsiyelerinde bulundu. 

            Programa İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçük Ali, İl Emniyet Müdürü Göksel, İl Jandarma Komutan Vekili Erdinç İnel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

DİKKAT!  Sağlık Turizmi Pazarlaması
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet