Dolar 32,3724 -0.35%
Euro 34,7345 -0.31%
Gram Altın 2.396,07 -1,10%
Çeyrek Altın 3.977,00 -1,58%
Yarım Altın 7.981,00 -1,57%
Tam Altın 15.802,40 -0,35%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“Türkiye’nin Dünyaya Açılan Yüzü-TİKA” konuşuldu

“Türkiye’nin Dünyaya Açılan Yüzü-TİKA” konuşuldu

ABONE OL
16 Mart 2018, 07:55:02

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Genç Maliyeciler Kulübü tarafından “Türkiye´nin Dünyaya Açılan Yüzü-TİKA” konulu konferans düzenlendi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Genç Maliyeciler Kulübünün organize ettiği “Türkiye´nin Dünyaya Açılan Yüzü-TİKA” konulu konferansa konuşmacı olarak TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin katıldı. TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin, ülkelerin kalkınmalarına katkıda bulunacak, sosyal projeler dışında farklı ülkelerle de yaptığı iş ile ilgili ülkemize katkıda bulunan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen programa, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Genç Maliyeciler Kulübü üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşması Genç Maliyeciler Kulübü Başkanı Sümeyye Aksüt tarafından yapıldı. Genç Maliyeciler Kulübünün üç yıla yakın bir süredir faaliyet göstermekte olduğunu belirten Başkan Aksüt, “Bu sürede birçok güzel projeye imza atıp bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Bu projeleri faaliyete geçirmemizde imkân ve desteğini esirgemeyen Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğümüze İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Dekanlığına teşekkürü bir borç bilirim. TİKA birçok faydalı iş ile ismini duyurmuştur. Balkanlarda restorasyon projelerinde tarihi Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü restorasyon projesi ile Bosna Hersek’teki ortak kültürel miras koruma altına alınarak köprünün gelecek nesillere aktarılmasına imkan sağlanmıştır. Birçok faaliyetle ses getiren TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’a, Prof. Dr. Birol Çetin’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin’in öz geçmişinin okunmasının ardından kürsüye davet edildi.  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ilgili bilgiler veren Çetin, bu sene TİKA’nın 25. Kuruluş yıl dönümü olduğunu söyledi. Çok hızlı gelişmeler olduğunu belirten TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin, “Genelde anlatmıyoruz yaptığımız çalışmaları çünkü hassas bir iş yapıyoruz. İnsanların, ülkelerin gururlarını incitmemek lazım, neticede karşılıksız yardımda bulunuyoruz. İmkân buldukça Türkiye’de de faaliyetlerimizi anlatmaya çalışıyoruz. Üniversitelerde birkaç program olmuştu başkanımızın iştirak ettiği. Onun dışında ben faaliyetlerimizi anlatmaya çalışıyorum tabi gönüllük esasına göre birçok STK ile çalışıyoruz. Onların da talepleri oluyor. TİKA’nın faaliyetleri Sivil Toplum Kuruluşlarına örnek teşkil ediyor” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  GAZETEMİZDEN ABONE ve REKLAM ÇALIŞMASI

TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin yıllık proje sayısının 2 bine yakın olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımızın da TİKA’nın faaliyetlerini çok önemsemesi bize bu konuda son derece yardımcı olması ile bu gün 58 ülkede 60 ofisimiz var. Yıllık proje sayımız aşağı yukarı 2 bine yakın. Projelerin bürokrasiye takılmadan hızlı bir şekilde bitirilmesi gerekir ki insanların acil ihtiyaçları var. Onların biran önce yerine getirilmesi lazım. Türkiye’yi temsil ettiği için yaptığımız işlerin bize yakışan şekilde projelendirmemiz gerekiyor. 2005 yılında Afrika açılımı gerçekleştirdik” dedi. 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet