Dolar 32,5547 0.28%
Euro 34,9550 0.53%
Gram Altın 2.431,49 -0,29%
Çeyrek Altın 4.075,00 -1,14%
Yarım Altın 8.212,00 -2,04%
Tam Altın 16.239,95 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKATTA 111 BİN 791 ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI

TOKATTA 111 BİN 791 ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI

ABONE OL
19 Ocak 2019, 18:21:06

2018-2019 eğitim-öğretim yılının 1’inci dönemi sona erdi.  Tokat il genelinde toplam 659 okulda 111 bin 791 öğrenci ve 6 bin 876 öğretmen yarıyıl tatiline girdi.

            Tokat Rukiye Bumin Sarıer Anaokulu ile Yunus Emre İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Programda öğrenciler karnelerini ve hediyelerini Vali Dr. Ozan Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’nin elinden aldı.

KİTAP OKUMA TAVSİYESİ

            Öğrencilere iyi bir karne tatili geçirmelerini dileyen Vali Dr. Ozan Balcı, ayrıca tatilde bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Yaklaşık 111 bin öğrencinin Tokat il genelinde karne aldığını belirten Vali Balcı, “Eğitimi sahiplendiğimizi, önemsediğimizi ifade etmek isterim. Bu çerçevede ‘Eğitim Tokat’ diye büyük ve güzel bir proje başlattık. Biz eğitimi sadece bir akademik faaliyet olarak görmüyoruz. Eğitim aynı zamanda zihinsel, sportif, kültürel sanatsal bir boyutu olan karakterli insan yetiştirme boyutu olarak da görüyoruz. Eğitim Tokat projesi kapsamında ‘Kitap Tokat’ diye büyük bir proje başlattık. Bütün il çapında devam ediyor.  Kitap okumayı seviyoruz, çocuklarımızın kitap okumaya ilişkin ilgi ve alakalarını artmasını istiyoruz. Kitap okuma kültürlerini geliştirmek istiyoruz. Kitap okuma işini önemsiyorum. Kitap okuma boş zaman işi değil, çocuklarımızın da kitap okumaya ilgi alaka göstermelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ ÇOCUKLARININ OLMASI LAZIM

            Tokat’ın birkaç yıl içerisinde kitap çeşitliliği ve zenginliği açısından Türkiye’nin sayılı illerinden birisi olacağını ifade eden Vali Balcı, “Tokat’ı ayrıca Z kütüphane dediğimiz zenginleştirilmiş kütüphane açısından da yine Türkiye’nin sayılı illerinden biri haline getireceğiz. Bunun yanında müziği resmi destekliyoruz. Müzik ve resim atölyeleri kuracağız okullarımıza. Çocuklarımızın sportif aktivitelere yönelmelerini çok önemsiyorum. Spor Tokat diye büyük bir proje başlattık, tüm Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum. Eğitim Tokat projesi bağlamı altında Çocukların dişlerinin muayenesinden, göz kulak ortopedi taramalarına, un-tuz-şekerin düzenli kullanımından kodlama atölyelerinin kurulmasına kadar, kırsal alanda yaşayan yetenekli beceriye sahip çocukların tespit edilip yüreklendirilip desteklenmesine, öğretmenlerin hizmet içi eğitimine kadar birçok alanda uğraşımız var. Biz bunları Valiliğimizin koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz, Kaymakamlıklarımız, okul müdürlerimiz kısacası eğitim camiası ile beraber , Tokat’taki hemşerilerimizin, velilerimizin desteği ile yürütüyoruz. Biz Türkiye’yi seviyoruz, güçlü Türkiye’ye inanıyoruz. Güçlü Türkiye’nin güçlü çocuklarının olması lazım her alanda onun için bizim geleceği emanet edeceğimiz çocukları iyi yetiştirmemiz lazım. Bu bilgi, kültür ve sanatla olacak. Hatta istediğimiz de kendi milli yerli değerlerini öğrenecek. Eğitimi sahipleniyoruz. Eğitime destek vermekten büyük gurur duyuyoruz. Eğitime destek vermek, Türkiye’ye sahip çıkmak, çocuklarımıza ve Tokat’ımızın geleceğine sahip çıkmak diyorum. Canımız ciğerimiz çocuklarımıza başarılar diliyorum, iyi tatiller diliyorum ama Kitap okumayı ihmal etmesinler, 15 tatilde oyunda oynasınlar televizyonda izlesinler ama en az günde 40 dakika kitap okumalarını da tavsiye ediyorum. Kitap okuyup başarısız olan hiçbir çocuk yok” ifadelerini kullandı.

DİKKAT!  İL MÜFTÜSÜ BİLGİLİ’DEN KURBAN BAĞIŞI BİLGİLENDİRMESİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet