Dolar 32,3590 -0.07%
Euro 34,8771 0.13%
Gram Altın 2.389,02 -0,33%
Çeyrek Altın 4.012,00 0,20%
Yarım Altın 8.024,00 0,20%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT’IN TARİH TURİZMİ ENDONEZYA’YA AÇILIYOR

TOKAT’IN TARİH TURİZMİ ENDONEZYA’YA AÇILIYOR

ABONE OL
13 Mart 2018, 06:33:49

İlhanlı, Danişmentli, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma İslami dokuya sahip onlarca eseri bünyesinde barındıran Tokat,  dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olan Endonezyalı turistlere kapılarını açacak. Bu kapsamda  Endonezya’nın önde gelen 35 tur firmasının sahibi ve yöneticileri Tokat’ın tarihi mekanlarını gezerek incelemelerde bulundu.

            Tokat, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma İslami dokuya sahip birçok tarihi eseri bünyesinde barındırıyor. Bu özelliğiyle dünyanın Müslüman ülkelerinden turistleri ağırlayan Tokat, dünyanın en kalabalık İslam ülkesi olma özelliğine sahip Endonezyalı turistlere de kapıları açıyor.

Bu kapsamda, Endonezyalı turistlere hitap etmesi planlanan; Adana, Nevşehir, Kapadokya, Tokat, Amasya, Ankara ve İstanbul illerini kapsayan yeni tur güzergahını incelmeye gelen Endonezyalı tur şirketi yöneticileri Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ilimizde misafir edildi. Misafirler, Kültür ve Turizm İl Müdürü Adem Çakır ve Tokat Belediyesi Meclis Üyesi, Yerel Tarihçi Hasan Erdem eşliğinde Tokat’ın tarihi mekanları gezdi.

            Yapılan çalışma doğrultusunda kurban bayramından sonra ilimizde Endonezyalı turistlerin ağırlanmaya başlanabileceğini söyleyen Kültür ve Turizm İl Müdürü Adem Çakır, Türkiye’de yaşanan turizm krizine çıkış yolu olarak belirlenen hedef pazarlar arasında Uzakdoğu’nun da olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

            “Ülkemizin turizm krizine çıkış yolu ararken belirlenen hedef pazarlardan birisi de Uzakdoğu. Özellikle Endonezya bizim için çok önemli. Çünkü Tokat’ın sergilemiş olduğu ürünler daha çok İslami eserler.  Bu insanlar da Müslümanlar ve gördüğümüz kadarıyla bizim camilerimiz, mescitlerimiz, tekkelerimiz çok ilgilerini çekiyor. Bu tur operatörlerinin pazarlamaya çalıştıkları şey, 6 gece 7 günlük bir tur. Bu turlarda genel olarak Adana’ya inilip, Kapadokya, Tokat, Ankara ve en sonunda da İstanbul’a varılacak. Tur operatörleri şimdiden reklamlarını döndürmeye başladı kendi ülkelerinde. Ülkemize tahminen kurban bayramından sonra gelmeye başlayacaklar diye umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  MİLLETVEKİLİ DURMAZ'A "SİYASET YAPMA" TEPKİSİ

            Tokat’ın tarihi mekanlarını gezen misafirlerden 62 yaşındaki tur şirketi sahibi Cajansu Trenad, Tokat’ın Endonezyalıların seveceği güzel bir şehir olduğunu belirterek, özellikle Endonezyalıların ilgi duyduğu Osmanlı’dan daha önce bir İslam oluşumunun bölgede var olmasının ülkelerinde ilgi duyulacağını ifade etti.

            40 yaşındaki Leni Desi isimli tur operatörü ise amaçlarının; Tokat gibi daha önce hiç ziyaret edilmemiş yeni destinasyonları ziyaret edip, yeni pazarları müşterilerine sunmak olduğunu söyledi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet