Dolar 32,4841 -0.03%
Euro 34,7654 -0.65%
Gram Altın 2.438,75 0,10%
Çeyrek Altın 4.116,00 -0,15%
Yarım Altın 8.307,00 -0,91%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT’IN RESTORASYON PROJELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

TOKAT’IN RESTORASYON PROJELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

ABONE OL
14 Aralık 2018, 17:19:48

Ak Parti Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Mustafa Arslan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u ziyaret etti. Ziyarette Tokat’ta devam eden çalışmalar hakkında istişareler yapılarak halen devam eden restorasyon projelerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

            Turhal, Zile ve Niksar kalelerinin restorasyonu, halk kütüphanelerinin onarımı gibi konuların istişare edildiği ziyarete ilişkin değerlendirme yapan milletvekillerinin ortak açıklaması şöyle oldu:

            “‘Tarihi dokusu ve kültürel mirasıyla ülkemizin ve bölgemizin gözbebeği olan Tokat’ımızın büyümesi ve gelişmesi için yaptığımız ziyaretlere devam ediyoruz. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy’u ziyaret ederek ilimiz hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Devam eden projeleri değerlendirdik, önümüzdeki yılın yatırım programına dair düşüncelerimizi paylaştık. Afet riski bulunan Niksar Kalesi surlarının ve Zile Kalesinin restorasyon projelerini değerlendirdik. Halen devam eden Turhal Kalesi çevre düzenlemesinin kapsamının genişletilmesi hakkında düşüncelerimizi paylaştık. Tarihi dokunun son parçası olan Suluhan’ın restorasyonu, Beyhamam ve Beysokak sokak sağlıklaştırma projelerini değerlendirdik. Şehir merkezinde bulunan halk kütüphanesinin yeni bina yapımını ve projesi hazır olan Zile halk kütüphanesi binasının yapımını gündeme getirdik. Tamamlandığında ilimize ve Turhal ilçemize değer katacak olan Turhal millet bahçesi içinde bulunan meclis binasının müze haline getirilmesinin yatırım programına alınması ve Müze başkanlığı tarafından ilimiz genelinde devam eden arkeolojik kazı çalışmaları hususunda düşüncelerimizi paylaştık. Sayın Bakanımızı devam eden projeleri yerinde değerlendirmek üzere Tokat’a davet ettik. Yapılacak çalışmaların şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.”

DİKKAT!  EĞİTİM SEN'DEN DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet