Dolar 32,4305 0.2%
Euro 34,8276 0.07%
Gram Altın 2.399,56 0,11%
Çeyrek Altın 4.001,00 -0,07%
Yarım Altın 8.003,00 -0,06%
Tam Altın 15.822,70 -0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT KİTAP GRUBU NEBİL ÖZGENTÜRK’Ü AĞIRLADI

TOKAT KİTAP GRUBU NEBİL ÖZGENTÜRK’Ü AĞIRLADI

ABONE OL
27 Aralık 2019, 10:24:57

Tokat Kitap Grubu (Oku-Yorum) çatısı altında bir araya gelen 60 kadın her ay bir kitap okuyor. Düzenledikleri programlarla okudukları kitapları yorumlayan, ayrıca yazarları Tokat’a davet eden Tokat Kitap Grubunun Aralık ayı konuğu;gazeteci, yazar, yapımcı ve yönetmen Nebil Özgentürk oldu.

Tokat Kitap Grubunun 60 kadın üyesi her ay düzenli olarak bir araya geliyor. Tokat Kitap Grubu (Oku-Yorum)  öncü ismi Nurdan Sağol ve grup üyeleri, 25 Aralık 2019 Çarşamba günü akşamı gazeteci, yazar, yapımcı ve yönetmen Nebil Özgentürk’ü ağırladı. Programın selamlama konuşmasını yapan Nurdan Sağol, yazar Nebil Özgentürk’ü misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Her ay düzenli olarak bir kitap okuduklarını ifade eden Sağol, “Biz yaptığımız çalışmalarla grup olarak yılda 12 kitap bitiriyoruz ve kitabı farklı gözlerden yorumluyoruz. Böylelikle her kadın kitap okuma zaman ayırıyor.” ifadelerini kullandı.

HARİKA BİR OKUMA GRUBU

Şiir dinletisi ile başlayan programda, grup üyeleri tarafındanhazırlanan Cahit Sıtkı Tarancı’nın şiirlerinin yer aldığı video sunusu izlendi. Sonrasında söyleşisini gerçekleştirmek üzere Nebil Özgentürk davet edildi. Özgentürksöyleşi öncesi yaptığı konuşmada, “Çok dinamik, gözleri ışıl ışıl, 60 kadın kardeşim harika bir okuma grubu ile iç içe bulunuyoruz. Çok hoş bir fotoğraf bu” dedi.

BİZİ SANAT KURTARACAK

Söyleşisinde dönemin ünlü isimleri ile olan anılarını anlatan Özgentürk, şair, yazar ve sanatçıların çok değerli olduğunu söyledi. Hayat hikayesinden de bahseden Özgentürk, “İşim gereği 1980’lerden itibaren kitapların, sanatçıların arasında bir çalışma yaptım. Bugünlere geldiğimizde bizi sanatın kurtaracağını bir kez daha söylüyorum. Bu ülkede kadın şiddetinden, zulme, yoksulluklara, acılara kadar olup biten ne varsa bütün bunların ardında sanatsız toplum olduğuna inananlardanım ben. İnsan ve vicdan temelinde buluştuğu zaman bir toplum, kültürel zenginliği de içine katarak, o toplumda kötülükler uzaklaşır. Bizi sanat kurtaracak diye düşünüyorum.” Dedi

DİKKAT!  DEVEGÖRMEZ MAHALLESİNDE ASFALTLAMA

“TOKAT TARİHİ BİR ŞEHİR”

Tokat’ı çok beğendiğini ifade eden Özgentürk, “Tüm Türkiye’nin hazineleri var, burada bir hazine daha gördüm. Yazmacılar Hanına gittik, efsane bir bina. Biz bunları es geçmişiz, insanı da es geçmişiz. Tokat’ın tarihi ve muazzam bir şehir olduğunu hissettim. Tokat’a bir daha geleceğim.” Şeklinde konuştu.

“Sonrasında Nebil Özgentürk, okurları için kitaplarını imzaladı. Soru-cevap kısmı, program için özel hazırlanan pastanın kesilmesi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet