Dolar 32,4457 -0.02%
Euro 34,8055 -0.16%
Gram Altın 2.432,47 -0,11%
Çeyrek Altın 4.060,00 -0,22%
Yarım Altın 8.146,00 -0,20%
Tam Altın 15.957,29 -1,74%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT BELEDİYESİNDEN 10 BİN KİŞİLİK AŞURE İKRAMI

TOKAT BELEDİYESİNDEN 10 BİN KİŞİLİK AŞURE İKRAMI

ABONE OL
25 Eylül 2018, 07:17:39

            Cumhuriyet Meydanında yapılan programa Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat Milletvekili Yücel Bulut İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan, AK Parti İl Başkanı Metin Polat, MHP İl Başkanı Onur Çalışkan diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

            Programda konuşan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını temenni etti. Eroğlu, konuşmasında, “Muharrem ayı Ramazandan sonra ibadetlerin en makbul olduğu, Allah’ın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı bir ay. Diğer taraftan içerisinde aşure gününü de barındırmakta. Aşure günü de hem insanlık tarihi açısından hem bizlerin ibret alması açısından çok önemli olaylara düçar olmuş bir gün. Hz. Adem’in tövbesi aşure gününde kabul edilmiş, Hz. Nuh’un gemisi Aşure gününde kurtulmuş, Hz. Yusuf’un kuyudan çıktığı gün, Hz. Musa’nın Firavun’dan kurtulduğu gün. Aşure günü ciğerimizin yandığı bir başka olayın da gerçekleştiği gün olarak hafızalarımızda durmakta. Bin yıllar öncesinde Hz. Hüseyin efendimiz yanındaki 70 ehlibeytle beraber Kerbela’da şehit edilmiş. Aşure gününde Hz. Hüseyin efendimiz ve Kerbela şehitlerini de anmaktayız. Başta Hz. Hüseyin Efendimiz olmak üzere tüm ehlibeyte salat ve selam olsun diyorum. Allah onların yolunda giden, ehlibeyti iyi anlayan idrak eden ve ehlibeytin yaşantısını kendine yaşantı edinen onların yolunda yürüyen insanlar olmayı nasip etsin. Biz üstünlük takvadadır diyoruz. Üstünlük Cenab-ı Allah’a kul olmaktır. İnsanların birbirinden ırk, din ya da başka bir ayrımla üstün olmadığını dile getiriyoruz.  Dinimiz de bunu emrediyor. Onun için ne Sunninin Aleviye ne Kürdün, Türk’ün, Lazın ne de siyahın beyaza üstünlüğü yoktur. Onun için de yıllardır bu coğrafyada birlikte, beraberde, dostça yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz. Alevi neyse Sunni odur, cami neyse cemevi odur, Ramazan neyse Muharrem odur. Biz biriz, beraberiz ve kardeşiz. Böyle olmaya kıyamete kadar devam edeceğiz. Bizi bizden ayırmaya, aramıza nifak katmaya çalışanlara da hep Hz. Hüseyin Efendimizi örnek göstereceğiz. Onun tüm nifaka karşı sabrı, sebatı, sekineti tavsiye ettiğini, canını feda ettiğini her fırsatta ifade edeceğiz. Bizi bölmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Al bayrağımızın altında bu topraklarda bir ve beraber olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

DİKKAT!  2019 YILI YATIRIM PROGRAMINDA 385 PROJE YER ALIYOR

AŞURE DAYANIŞMANIN SEMBOLÜ

            Vali Dr. Ömer Toraman ise Muharrem ayının önemli bir ay olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

            “Muharrem ayının toplumumuza atfedilen önemli malum. Bu ay içerisinde gerçekleşen Kerbela hadisesi Müslüman toplumunda derin izler bırakmış bir hadise olarak geçmişten bugüne kadar hatırası canlı tutuldu. Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi hadisesini Müslüman toplumunun birlik ve beraberliğe ne kadar ihtiyacı olduğunun canlı bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz. Biz bölünüp parçalandıkça birbirimize düştükçe başkalarını sevindirecek ama Müslümanları üzecek pek çok hadisenin meydana geldiğini görüyoruz. O yüzden Kerbela olayının benzer hadiselerin tekrarlanmaması için bütün Müslümanların bir ve beraber olması, meselelerini konuşarak çözümlemesi konusunda bize bir uyarıcı rolü var. Bu yönüyle Kerbela hadisesini gelecek nesillere aktarmakta fayda görüyorum. Bu ay münasebetiyle sembolik olarak dağıttığımız aşurelerin de bizim kültür ve medeniyetimizde önemli bir yeri var. Aslında aşure; milletimizin zor zamanlarda, yokluk zamanlarında, darlık zamanlarında bir araya gelmesi, yardımlaşması ve dayanışmasının sembolü. Biz Türk Milleti olarak, Müslümanlar olarak mazlumların yanında yer alıyoruz, zalimlerin karşısında duruyoruz. Bu geçmişte de böyleydi, bugün de çok şükür böyle. İnşallah gelecekte de aynı şekilde olmaya devam edecek. “

            Yapılan konuşmaların ardından, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından okunan dua sonrasında il protokolü vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet