Dolar 32,3554 -0.02%
Euro 34,8774 0.23%
Gram Altın 2.391,65 -0,22%
Çeyrek Altın 4.011,00 0,17%
Yarım Altın 8.023,00 0,19%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Tencerede Sufle Tarifi

Tencerede Sufle Tarifi

ABONE OL
25 Mart 2023, 14:32:20

Tencerede sufle, Türk mutfağına özgü lezzetli bir tatlıdır. Hem hafif hem de oldukça besleyici olan tencerede sufle, yumuşak dokusu ve yoğun aromasıyla büyük ve küçük herkesin beğenisini kazanıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan tencerede sufle tarifi için sadece birkaç malzeme yeterli. Üzerine vanilyalı dondurma veya çikolata sosu ile servis edebilirsiniz. Tencerede sufle tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edebilir ve özel günlerinizde tatlı bir sürpriz yapabilirsiniz.
Tencerede sufle tarifi, akışkan çikolatası ve lezzetiyle dünyanın en popüler tatlılarından biridir. Kökeni 18. yüzyıla kadar dayanan bu lezzetli tatlı, Fransız mutfağından dünyaya yayılmış ve birçok farklı versiyonu ortaya çıkmıştır.

Tencerede sufleyi yapmak için fırını olmayanlar için ideal bir seçenektir. Yaklaşık olarak 15 dakikada hazırlanan tencerede sufle tarifi, vanilyalı dondurma eşliğinde sunulabilir. Sufleyi pişirmek için ise ısıya dayanıklı sufle kalıpları veya fincanlar kullanılabilir.

Malzemeler

– 1 adet yumurta
– 1 çay bardağı toz şeker
– 1 çay bardağı süt
– 1 çay bardağı sıvıyağ
– 2 yemek kaşığı kakao
– 8 yemek kaşığı un
– 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
– 1 paket vanilin
– 8 dilim bitter çikolata
– Pudra şekeri

Yapılışı

Öncelikle bir kabın içinde yumurta ve toz şekeri karıştırın ve şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. İçerisine sıvıyağ, süt, kakao, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyin ve karışımı mikserle çırpın.

Hazırlık aşamasının ardından, geniş bir tencerenin içerisine su doldurun. Sufleyi pişirmek için ısıya dayanıklı sufle kalıpları veya fincanlar kullanabilirsiniz. Tencereye doldurduğunuz su, sufle kalıplarının yarısına gelmelidir. Sufle kalıplarının her birine 1 dilim çikolata yerleştirin.

Hazırlanan karışımı sufle kaplarına doldurun ve kapların üzerinde 1 parmak kalınlığında boşluk bırakın. Kalan çikolata dilimlerini, karışımın ortasına batırın. Sufle kalıplarını tenceredeki sıcak suyun içerisine yerleştirin ve yaklaşık 1 dakika, yüksek ateşte pişirin.

DİKKAT!  Sangria Tarifi

Su kaynamaya başladığında ocağı kısık ateşe alın, tencerenin kapağını kapatın ve 6 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Pişen sufleleri oda sıcaklığında bekletin ve ardından elenmiş pudra şekeri serpiştir

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet