Dolar 32,3928 0.09%
Euro 34,8042 -0.11%
Gram Altın 2.401,40 0,19%
Çeyrek Altın 4.010,00 0,15%
Yarım Altın 8.019,00 0,14%
Tam Altın 15.822,70 -0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TARIMSAL GELİŞİM İÇİN EĞİTİMLİ ÇİFTÇİ VURGUSU

TARIMSAL GELİŞİM İÇİN EĞİTİMLİ ÇİFTÇİ VURGUSU

ABONE OL
11 Ocak 2019, 18:32:11

Tarım Öğretiminin 173. Yılı Programında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin,  tarımsal gelişmenin en önemli unsurunun eğitim ve eğitimli çiftçiden geçtiğini ifade ederek, Tokat’ta 2018 yılında 638 adet çiftçi toplantısı yapıldığını ve yaklaşık 10 bin çiftçiye tarımsal eğitim hakkında bilgiler verildiğini kaydetti.

            Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ)Ziraat Fakültesi tarafından Tarım Öğretiminin 173. Yılı programı gerçekleştirildi.

            15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonunda gerçekleşen törene TOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İsa Gökçe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Sakin, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Vural, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Barışık, Genel Sekreter Fatih Alhan, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, akademik ve idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

            Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Bestami Gün yaptığı konuşmada, “Şahsım ve tüm Ziraat Fakültesi öğrencileri adına belirtmek isterim ki; bizler bir ziraat mühendisi adayı olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Milli ekonominin temeli ziraattır' mantığı ile Türk tarımının daha iyi ve geniş bir şekilde ilerlemesi ve gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için bu yola talip olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

            İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin yapmış olduğu konuşmada, tarımsal gelişmenin en önemli unsurunun eğitim ve eğitimli çiftçiden geçtiğini ifade ederek, bilginin, kalkınmanın en önemli itici gücü olduğunu söyledi. Şahin, konuşmasında tarımla beslenen nüfusun her geçen gün artmakta olduğunu ve gelecek nesillere gıda sıkıntısı yaşatılmaması için gerekli çalışma ve düzenlemelerin bugünden yapılması gerektiğini ifade etti. Tarımsal eğitim ve yayım çalışmaları hakkında da bilgiler veren Şahin, Tokat’ta 2018 yılında 638 adet çiftçi toplantısı yapıldığını ve yaklaşık 10 bin çiftçiye tarımsal eğitim hakkında bilgiler verildiğini belirtti.

DİKKAT!  Iğdır Nöbetçi Eczaneler

            Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Sakin yapmış olduğu konuşmada, “Ülkemizin sahip olduğu büyük tarımsal potansiyelin iyi değerlendirilmesi için eğitim-öğretim, araştırma ve yayım faaliyetlerine önem verilmesi gerekmektedir” dedi. TOGÜ Ziraat Fakültesi ile ilgili bilgiler de aktaran Sakin, Ziraat Fakültesinin çok geniş bir ürün yelpazesinde gerek bilim dünyasına gerekse yöre üreticisinin teknolojik bilgi ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalarla bölge ve ülke tarımının gelişmesinde katkıda bulunduğunu ifade etti.

            Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş yapmış olduğu konuşmada, kendisinin tıp fakültesinden olduğunu bu bağlamda tıp gibi ziraat ve tarımın da insan hayatında oldukça önemli olduğunu vurguladı. Bu bağlamda Ziraat ve tarımın önemine işaret eden Parlaktaş, ziraat ve tarımın 365 gün hayatımızda olan bir gerçeklik olduğunu ifade etti.

            Konuşmaların sonrasında On Dokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Özcan, “Tarımsal Üretimde ve Tüketimde İsraf” konulu bir konferans sundu. Özcan konferansında, “Dünya nüfusu ve beslenme sorunları, gıda israfı bilgileri, tarımsal üretimden tüketim aşamasına kadar ürün kayıpları ve israfın nedenleri, israf ve kayıpları önleme yolları” konuları üzerinden dinleyicilere bilgiler aktardı.

            Konferans sonrası Prof. Dr. Muharrem Özcan’a TOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İsa Gökçe tarafından teşekkür belgesi ve hediye takdimi yapıldı. Akabinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş tarafından Üniversitemizde 30 yılı aşan ve tarım öğretimine katkılarından dolayı Prof. Dr. Naif Geboloğlu, Prof. Dr. Sedat Karaman ve Prof. Dr. Güngör Yılmaz’a teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet