Dolar 32,3777 -0.2%
Euro 34,7600 0.03%
Gram Altın 2.434,34 -0,18%
Çeyrek Altın 4.057,00 -1,58%
Yarım Altın 8.139,00 -2,91%
Tam Altın 15.957,29 -1,74%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TARIM TOKAT PROJELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

TARIM TOKAT PROJELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

ABONE OL
07 Şubat 2020, 10:08:38

Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında düzenlenen toplantıda Tarım Tokat projesi kapsamında sürdürülen projeler değerlendirildi.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıda Tarım Tokat kapsamında ceviz fidanı yetiştiriciliği, Serenli, Bakışlı ve Hüseyingazi’deki ceviz üretim alanları, Başçiftlik’teki geç turfanda meyve bahçesi, Çayköy’deki asma üretimi ve çilek üretimi başta olmak üzere DOKAP kapsamında Tokat’ta devam eden projeler ele alındı.

15 bin Dekar Alanda 250 Bin Ceviz Fidanı

Valiliğimiz koordinesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarım Tokat projesi kapsamında Tokat’ta toplam 15 bin dekar alanda yaklaşık 250 bin ceviz fidanı dikileceğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, uygulanacak projelerle beraber önümüzdeki yıl Tokat’ta ceviz üretiminin iki katına çıkarılacağını kaydetti.

60 bin ceviz fidanının yerel Niksar cevizi aşılanacağını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, kendine has tadı, kokusu ve aroması olan Niksar cevizinin üretimini önemsediğini kaydederek Niksar cevizinin bir marka olduğunu kaydetti.

Başçiftlik’te Geç Turfanda Meyve Bahçesi

Başçiftlik’te 2.000 dönüm alanda geç turfanda meyve bahçesi kurulma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, proje kapsamında kiraz, elma, armut gibi meyvelerin dikimine sonbaharda başlanacağını kaydetti.

Köylümüzün ve çiftçimizin zenginleşmesini önemsediğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Çiftçinin, köylünün dostuyuz. Çiftçimizi ve köylümüzü seviyoruz. Onların zenginleşmesi için yürütülecek olan tüm çalışmalara destek vereceğiz. Tokat’ın çok verimli ovaları var. Tokat’ta tarımın gelişmesi için hep birlikte çalışıyoruz.” dedi.

Tokat’ta tarım üretimini arttırmak, üreticinin zenginleşmesine katkıda bulunmak için çalışıldığını kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, amacımız, Tokat’ı Türk tarımının parlayan yeni yıldızı yapmak.” dedi.

Toplantıya Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, Ticaret İl Müdürü Ali Osman Sakar, OKA İl Koordinatörü Mehlika Dicle ile ilgili kurum yetkilileri katıldılar.

DİKKAT!  TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ PROJESİ BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet