Dolar 32,5544 0.21%
Euro 34,9700 -0.02%
Gram Altın 2.457,38 0,87%
Çeyrek Altın 4.118,00 -0,10%
Yarım Altın 8.311,00 -0,86%
Tam Altın 16.379,17 0,56%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TARIM FUARINDA EVCİL HAYVANLARA ÜCRETSİZ KUDUZ AŞISI

TARIM FUARINDA EVCİL HAYVANLARA ÜCRETSİZ KUDUZ AŞISI

ABONE OL
21 Eylül 2019, 10:19:55
Tokat Veteriner Hakimler Odası Başkanı Seyit Sami Karyağdı, Tokat Tarım ve Hayvancılık Fuarında, 28 Eylül Dünya Kuduz Günü dolayısıyla evcil hayvanlara ücretsiz kuduz aşısı yapıldığını bildirdi.

Fuar alanında Tokat Veteriner Hekimler Odasınca kurulan stantta açıklama yapan Seyit Sami Karyağdı, 28 Eylül Dünya Kuduz Günü dolayısıyla Türk Veteriner Hekimleri Merkez Konseyinin kuduz hastalığına karşı farkındalık çalışması yürüttüğünü ve bu kapsamda ülke genelinde evcil hayvanlara ücretsiz kuduz aşısı yapıldığını söyledi. Uygulamayı Tokat’ta Tarım ve Hayvancılık Fuarı olmasından dolayı öne çektiklerini ifade eden Karyağdı, “Kuduz hastalığı en önemli zoonoz hastalıklarından bir tanesidir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre yılda 60 bine yakın insan kuduz hastalığından yaşamını yitirdi. O yüzden bu farkındalığı sağlayabilmek amacıyla 28 Eylül’de biz, ülke genelinde evcil hayvanlara bedava kuduz aşısı yapacağız. Bu uygulamayı ilimizde Tarım ve Hayvancılık Fuarının varlığı nedeniyle biraz daha öne çektik. Bu uygulamayı şuan evcil hayvanlara bedava yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili duyurularımızı yaptık. Zaten yıl boyunca biz sahipsiz olan hayvanlarda 2 bin 500’e yakın hayvanda kuduz, iç, dış parazit aşılarını yapmıştık. Şimdi de sahipli hayvanlarda bu uygulamayı yürüteceğiz. Umarım bu hastalığın hiçbir insana zarar vermeyeceği bir şekilde anlatılması sürecinde bir katkımız olur. Tüm hedefimiz önce hayvan sağlığı akabinde insan sağlığına yönelik koruyucu, önleyici tedbirleri alabilmek.” diye konuştu.

OKUL ÇEVRELERİNDE AŞILAMA YAPILDI

Amaçlarının hayvan sağlığını koruyarak insan sağlığını korumak olduğuna işaret eden Seyit Sami Karyağdı, “İlimizdeki bir anaokulunun çevresinde kediler olduğu bilgisini aldık. Tabi çocuklarımız da kedilerle ilgileniyor, oynuyormuş. Bu proje kapsamında bizler de gittik o kedilerin kuduz aşılarını gerçekleştirdik. Ayrıca iç dış parazit aşılarını da yaptık. Böylece çocuklarımız en ufak bir sıkıntı yaşamadan kedilerle vakit geçirebilecek. Hayvanların sağlık kontrolü, aşılaması ve ilaçlaması yapıldı. Belirttiğim gibi amacımız önce hayvan sağlığını, akabinde insan sağlığını korumak.” dedi.

DİKKAT!  TOKAT'TA BIÇAKLA YARALAMA
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet