Dolar 32,3685 -0.36%
Euro 34,7162 -0.28%
Gram Altın 2.400,42 -0,92%
Çeyrek Altın 4.000,00 -1,01%
Yarım Altın 8.024,00 -1,04%
Tam Altın 15.857,95 -0,62%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
SEYYAR SANDIKTA OY KULLANANLAR

SEYYAR SANDIKTA OY KULLANANLAR

ABONE OL
25 Haziran 2018, 13:00:16

Türkiye genelinde başlatılan seyyar sandık uygulamasında Tokat merkezde 7 sandıkta 125 seçmen oy kullanma hakkına sahipti.

            Yüksek Seçim Kurulu’nun 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27’inci dönem milletvekili genel seçimlerinde ilk kez uyguladığı ‘seyyar sandık’ ile hasta, yaşlı ve engelliler oylarını evlerinde kullandı. Seyyar sandık uygulamasıyla yatalak ve yaşlı olan hastaların evlerine seçim kurulu görevlileri giderek oy kullanmalarını sağladı. Türkiye genelinde 17 bin 258 seçmen 1303 seyyar sandıkta oy kullanırken, Tokat il merkezinde 7 sandıkta 125 seçmenin oy kullanma hakkı vardı.

EMEKTAR GAZETECİ

AHMET CAMGÖZOĞLU

OYUNU KULLANDI

            Tokat’ımızda seyyar sandıkta oy kullanan isimlerden biri emektar gazeteci büyüğümüz, eski TSYD İl Temsilciliğini yürüten, Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi Ahmet Camgözoğlu oldu. Uzunca bir süredir evinde yatmakta olan Camgözoğlu, gündemi takip etmekten geri kalmadığı gibi, sosyal mecradaki hesabından paylaşımları ile başta Tokatspor olmak üzere ilin meselelerine dair görüşlerini aktarmaya devam ediyor. Camgözoğlu bu kez oyunu yatağında kullandı ve “Vatandaşlık vazifemizi galiba son defa yapıp oyumuzu yatakta kullandık. Seçimin vatanımıza milletimize devletimize hayırlı olması dilerim.” diyerek zarfı sandığa attı.

            Bedestenlioğlu Mahallesinde ikamet eden KOAH hastası 91 yaşındaki Zeynep Kolcu da evine gelen sandık başkanı ve görevliler nezaretinde 8802 No.lu seyyar sandıkta oyunu kullandı. Görevliler tarafından evine getirilen sandıkta oy kullanan Kolcu, “Çok sıkıntılar çektik, şükür bugünümüze.” dedi. Ahmet Kaynar, annesinin yaşlılığa bağlı olarak yürüyemediği için seçimlerde oy kullanmakta zorlandığını, seyyar sandık uygulaması ile rahatlıkla oy kullanabildiği için mutlu olduklarını söyledi.

            Yine Bedestenlioğlu Mahallesi’nde seyyar sandıkta oy kullanan 91 yaşındaki Fatma Gül ise, yürüyemediği için evde oy kullandığını belirterek, “Cenab-ı Allah hayırlı uğurlu etsin. Ben hoşnudum Allah da onlardan hoşnut olsun. Allah işlerini rast getirsin.” diyerek uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DİKKAT!  MESAJLAR

            Tokat’ta toplam 28 seyyar sandık kurulurken, il genelinde ise 200’ün üzerinde seçmen seyyar sandıkta oy kullandı.

            Oy kullanma başlamadan 1 saat önce oluşturulan seyyar sandık kurullarında 1 başkan 6 üye olmak üzere toplam 7 kişi görev aldı.

            Seyyar sandık kurulları tarafından oyun gizliliğini sağlamak amacıyla getirilen seyyar oy kabinleri, seçmenin rahat oy kullanmasını sağladı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet