2023 Tokat Vizyonu kapsamında Tokat Valiliği koordinesinde ‘Tarım Tokat’ üst başlığı altında sürdürülen ‘Ceviz Üretimini Geliştirme Projesi’ kapsamında bin 200’ü Serenli’ye olmak üzere toplam 10 bin dönüm ceviz dikileceğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, 200 dönüm alana ise fidan dikileceğini kaydetti.
Niksar’la özdeşleşmiş olan Niksar cevizinin bir marka olduğunu söyleyen Vali Dr. Ozan Balcı, DOKAP desteği ile ceviz dikilecek alanın projelendirilen kısmının etrafının çevrilmesi, sulama malzemelerinin temini ve kurulması, çukur açma, fidan temini ve teknik işlemlerin yapılmasına tam destek verdiğini ifade etti.
Reşadiye’den Erbaa’ya kadar Kelkit Vadisi’nin iki yakasının da başta ceviz olmak üzere badem, kızılcık, kuşburnu ile donatılacağını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, ”Niksar’ın cevizi çok ünlü. Bunu daha çok yayalım.” dedi.
Önümüzdeki yıl hedeflenen 5 bin dönüm ceviz üretimi için çalışmaların hızlı bir şekilde yürütülmesini isteyen Vali Dr. Ozan Balcı’nın inceleme gezisine Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Serenli Belediye Başkanı Nurettin Keleş ile ilgili kurum amirleri katıldı.
Vali Dr. Ozan Balcı, Serenli’de Vatandaşlarla Bir Araya Gelerek, Çocuklara Kitap Hediye Etti
Vali Dr. Ozan Balcı, Serenli beldesindeki inceleme gezisi kapsamında belde halkıyla ile de bir araya geldi. Serenli’de vatandaşlara hal hatır sorarak, sohbet eden Vali Dr. Ozan Balcı, belde çocuklarına da kitap hediye etti.