Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
PRİMUM NONNOCERE (ÖNCE ZARAR VERME)

PRİMUM NONNOCERE (ÖNCE ZARAR VERME)

ABONE OL
07 Mayıs 2019, 09:35:52

Yukardaki latince başlığın ne anlama geldiğini haklı olarak soruyorsunuz. Bu söz hekimlerin hocası Hipokrat’a ait olup hekimlere tıp fakültesi 1. sınıf deontoloji derslerinde öğretilmiştir. Hipokrat asırlar önce antik çağlarda tababet öğrencilerine önce bu nasihatı verirmiş. Yani onlara dermiş ki yarın hekim olarak önünüze gelecek hastalara her şeyden önce hekimlik yetkisini kullanarak zarar vermeyin, gerekirse tedavi etmeyin ama emin değilseniz hastalarınıza öncelikle zarar vermeyin.

Gelelim Tokatspor’a… 2018 haziran temmuz aylarında 3 kişilik müteşebbis heyet İstanbul’dan ilimize gelerek Tokatspor’un kaderini değiştirdiler. 2. Ligden aldıkları Tokatspor’u, yaralı bir şekilde 3. Lige taşıdılar. Şimdi de takımı 3. Ligde oynatmamaktan bahsediyorlar. Kardeşim 2. Ligde aldığınız takımı küme düşürerek Tokat’a zarar verdiniz. Sizde hiç utanma yok mu? Yalnızca takımın küme düşmesi bile tazminat gerektiren bir durumdur. Bugün 3. Ligden 2. Lige çıkmak için takımlar 15 milyon TL. gibi bir bütçe ayırıyorlar. Keza bölgesel amatör lig olan (BAL LİGİ) statüde bile şampiyonluk 8 milyon TL. civarında harcamalarla mümkün olabiliyor. Diğer taraftan Tokatspor’un son lig maçı olan Karagümrük maçına çıkmaması ise maalesef Tokat tarihine geçmiş kara bir lekedir. Grubumuzda düşmesi kesinleşen Darıca Gençlerbirliği tüm maçlarına çıkarak sportmen bir tavırla ligi tamamlamıştır. Düştüğümüz son lig maçından bu yana, yapılan tartışmalar ise Tokatspor marka değerinin ne kadar güçlü ve önemli olduğunu göstermektedir.

TOKATSPOR KRİZ YÖNETİMİNE GEÇMELİDİR

Tokatspor kulüp ve şirket başkanının son tavırları kabul edilemez, futbol federasyonu disiplin yönetmeliğine göre suç oluşturan davranışlardır. 1 Mayıs 2019 Çarşamba günü itibarıyla, futbol federasyonuna e-posta ile Tokatspor’un Karagümrük maçına çıkmamasıyla ilgili, şirket başkanı hakkında ihbar ve suç duyurusunda bulundum. Ancak halen hukuki yönden devam eden Tokatspor Kulübü Derneği’nin de ivedilikle yapması gereken şeyler vardır. Öncelikle kulüp yönetim kurulu hali hazırdaki dernek başkanını yapacağı toplantı ile hemen değiştirmeli ve futbol federasyonuna hemen yazılı bilgi vermelidir. Maalesef bu yazının yayınlandığı zamana kadar bu iş ihmal edilmiştir. Ancak dernek yönetim kurulu işi ağırdan almakta, beklemektedir. Bu tutum akla ziyandır. Şirketleşme kararı alınırken dernek tüzük değişikliği yapılmadığı için içinden çıkılması zor, karışık bir hukuki tablo ortaya çıkmıştır. Şirket başkanının kulübü satma niyeti Tokatspor genel kurulu ve yönetim kurulu izni olmadan mümkün değildir. Şirket, dernek tüzel kişiliği içinden çıkmıştır. Bağımsız olarak şirketin davranışı sınırlıdır. Düşmesi 6 hafta önce kesinleşen Darıca Gençlerbirliği son maç dahil tüm maçlarına çıkmış ve mücadelesini vererek 3. lige düşmüştür. Şirket başkanının Tokatspor’u son maçına çıkarmama politikası, kendisinin yalnız Tokat değil, Türk-spor ve eğitim camiasında yer almaması gerektiğini ispatlayan en önemli karinedir.

DİKKAT!  TOKAT ŞEHİT AYDOĞAN AYDIN SPOR LİSESİ MÜRACAATLARI BAŞLADI

HERKES AYAĞININ NEREYE BASTIĞINA DİKKAT ETMELİDİR

Şirket başkanının Tokatspor’u son maçına çıkarmaması kendisi ile makul ve mantıklı bir zeminde buluşulmasını adeta imkansız hale getirmiştir. Kulüp ve şirket arasında olası bir hukuki anlaşmazlıkta borçlar ve ticaret kanununa göre yıllarca sürecek bir dava ortaya çıkabilir. Ancak Tokatspor kulüp derneği 3. Lige kendi oluşturacağı bir takımı Türkiye Futbol Federasyonu’ndan olur alarak sokabilir. Patron ve son söz mercii TFF’dir. TFF Tokatspor AŞ yerine, Tokatspor Kulüp Derneğinin takımını da 3. Lig için tescil edebilir. Tokat’ımızın siyasi, tarihi ve bürokratik ağırlığı hissettirilirse bunun mümkün olabileceği kanaatindeyim. Bu arada dava devam edebilir. Bu süreçte işler içinden çıkılmaz bir hale dönüşürse amatörden bir takım kurulması, tutulması düşünülmeli hedef 5 yıl içinde 3. Lig olmalıdır. Bunların hiçbiri mümkün olamazsa ilimizde futbola uzunca bir süre ara vermek zorunda kalacağız. Diğer taraftan Tokatspor taraftarları 05.05.2019 Pazar günü Tokat Stadyumu önünde bir basın açıklaması yaparak mevcut durumu protesto etmişler ve herkesi göreve davet etmişlerdir. Taraftarın bizzat devreye girmesi önemli olup, futboldan hoşlansın hoşlanmasın hiç kimse Tokatspor’a duyarsız kalamaz. Zemin oynarsa yani bizzat taraftar devreye girerse deprem olur.

DÜĞME EN BAŞTAN YANLIŞ İLİKLENDİ

Tokatspor Kulübü derneğinin tüzük değişikliği yapılmadan şirketleşmesi her şeyin yanlış gitmesine sebep oldu, olacak. Aldığımız bilgiye göre bu seneki futbolculara yaklaşık 2 milyon TL civarında maç başı paralarının ödenmediği ve bu borcunda kaldığı görülüyor. Böyle borca batmış bir takımın herhangi bir alıcısının olması da zor görülüyor. Ancak şirket başkanı borçlardan bahsetmekle birlikte, federasyon ve iddaa gelirlerinden hiç bahsetmemektedir. Bu durumda ileriye yönelik olarak plan ve program yapmayı imkansız hale getiriliyor. Tokatspor dernek yönetim kurulunun şirket başkanını görevden almadığı sürede, belki de şirket başkanı tarafından güvendiği kişilere ve futbolculara aslında olmayan yüksek meblağlı belgeler düzenleme ihtimali vardır. Ancak Tokatspor’un yaşadığı bu süreç bir iki kişinin ön plana çıkmasıyla, kurtar bizi kahraman formatıyla çözülemez. Kimsenin elinde sihirli değnek yok ve şapkadan tavşanı ancak sihirbazlar çıkarabiliyor. Bizlerin de bu yazılara Tokatspor’da sorunlar çözülünceye kadar devam etmemiz gerektiği görülmektedir. Esenlik dileklerimle Tokat, 06.05.2019

DİKKAT!  PLAY-OFF’TA YARI FİNAL HEYECANI

 

DR. Mete BAYBURTLU

[email protected]

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet