Dolar 32,3823 -0.18%
Euro 34,7600 0.03%
Gram Altın 2.425,29 -0,55%
Çeyrek Altın 4.024,00 -2,38%
Yarım Altın 8.072,00 -3,71%
Tam Altın 15.953,10 -1,77%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
OKULLARA NİTELİKLİ KİTAPLAR KAZANDIRILDI

OKULLARA NİTELİKLİ KİTAPLAR KAZANDIRILDI

ABONE OL
11 Mart 2020, 10:28:09

Kitap Tokat projesi kapsamında merkez ve ilçeler dahil olmak üzere bütün ilkokul, ortaokul ve liselere Arapça, Almanca ve İngilizce kitap setleri ile ilkokul sınıf kitaplıkları için toplumun hafızasında derin izler bırakan tarihi şahsiyetlerin yaşam öykülerinin işlendiği kitap setleri kazandırıldı.

            Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında yapılan toplantıda Kitap Tokat kapsamında Tokat’ta yürütülen proje ve çalışmalar değerlendirildi.

            Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve Kitap Tokat Koordinatörü Keziban Özcan’dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, “Kitaba dostuz. Çocukları, öğretmenleri, eğitimi, bilgiyi, kültürü seviyoruz. Büyük Türkiye’yi hazırlayacak çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz gerek. Onlara olan sevgimizden dolayı onları nitelikli kitaplarla buluşturmalıyız.” dedi.

            Kitap Tokat projesi kapsamında merkez ve ilçeler dahil olmak üzere bütün ilkokul, ortaokul ve liselere Arapça, Almanca ve İngilizce kitap setleri ile ilkokul sınıf kitaplıkları için toplumun hafızasında derin izler bırakan tarihi şahsiyetlerin yaşam öykülerinin işlendiği kitap setleri kazandırıldığını kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “İl geneli bütün ilkokullara; okul kütüphaneleri için 106 çeşit kitaptan oluşan 292 adet İngilizce kitap seti, sınıf kitaplıkları için 48 çeşit tarihi şahsiyetlerin yaşamöykülerinin yer aldığı 2000 adet kitap seti olmak üzere toplamda il geneli bütün ilkokullara 126. 952 kitap dağıtılacak. İl geneli bütün ortaokullara; okul kütüphaneleri için 63 çeşit kitaptan oluşan 26 adet Arapça kitap seti; okul kütüphaneleri için 71 çeşit kitaptan oluşan 192 adet İngilizce kitap seti olmak üzere toplamda il geneli bütün ortaokullara 15.270 kitap gönderilecek.İl geneli bütün liselere; okul kütüphaneleri için 20 çeşit kitaptan oluşan 40 adet Almanca kitap seti; okul kütüphaneleri için 45 çeşit kitaptan oluşan 26 adet Arapça kitap seti; okul kütüphaneleri için 18 çeşit kitaptan oluşan 108 adet İngilizce kitap seti olmak üzere toplamda il geneli bütün liselere 3.914 kitap kazandırıldı kazandırılmaya devam ediyor.” dedi.

DİKKAT!  Bolu Seçim Sonuçları 2023

            Kitap Tokat projesi kapsamında Tokat il genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselere 58.935 TÜBİTAK Kitabı dağıtıldığını, TÜBİTAK kitabı olmayan okul kalmadığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’taki Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı 17 yurda 1000 çeşit toplam 17.000 kitap kazandırılacağını, geçtiğimiz günlerde ilk etapta 500 kitabın yurtlara dağıtıldığını önümüzdeki günlerde de 500’er adet kitabın daha 17 KYK yurduna dağıtılacağını, üniversiteli gençlerin kitaplarla buluşturulmaya devam edeceğini kaydetti. Vali Dr. Ozan Balcı, üniversite kütüphanesine de kitap verileceğini kaydetti.

            Vali Dr. Ozan Balcı, “Türkiye’nin ilerlemesine, gelişmesine destek vermemiz, omuz vermemiz lazım. Bu da çocukları ve gençleri desteklemekle olur, onları yüreklendirmekle olur, bilime, kültüre, sanata dost olmakla olur. Nitelikli bilgi ve kültür elde etmenin en önemli yolu kitap okumaktır. Geleceğin Türkiye’sinde yer almak için nitelikli bilgi ve kültür sahibi olmak gerekir.” dedi.

            Vali Dr. Ozan Balcı, öğretmenlerin memleketin ve milletin medar-ı iftiharı olduğunu belirterek, çalışmalarda Kitap Tokat ekibine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

            Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ile proje ekibi katıldı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet