Niksar’da Niksar Kaymakamı İlhami Doğan başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapılan toplantıya AFAD Müdürlüğü Şube Müdürü Abdullah Sarıçiçek ve ekibi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Bolat ve ekibi ile Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneği üyesi personeller katıldı.
Toplantıda Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı ve Niksar Kaymakamı İlhami Doğan’ın talimatıyla ilçe okulları ve kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilecek eğitim ve tatbikatlar için planlama yapılarak uygulamaya konuldu. Bu kapsamda 7-11 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitim ve tatbikatlarda toplam 28 okul ve iki etap halinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarında Afet ve Acil Durum konulu Afete Hazır Okul ve Afete Hazır Aile/İşyeri modülleri uygulanacak.
Tokat Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan programa Niksar Kaymakamı İlhami Doğan’ın daveti ile şehre gelen Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneği (SABAH) üyeleri de katılarak eğitimlere destek verecek.