Dolar 32,5630 0.29%
Euro 34,9762 0.43%
Gram Altın 2.443,94 0,22%
Çeyrek Altın 4.096,00 -0,63%
Yarım Altın 8.255,00 -1,53%
Tam Altın 16.239,95 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
MEYDAN PROJESİ VE BEHZAT DERESİ İÇİN TEŞEKKÜR

MEYDAN PROJESİ VE BEHZAT DERESİ İÇİN TEŞEKKÜR

ABONE OL
23 Ocak 2018, 13:53:45

Gülbaharhatun Mahallesi Muhtarı Necati Çelik Behzat Deresi düzenleme ve rekreasyon çalışmaları ile Meydan Projesi çalışmaları için Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve ekibine teşekkür etti. Çelik, mahallenin önemli sorunlarından olan alt yapı için de çözüm bulunacağı konusunda söz aldıklarını ifade etti.

            Tokat Belediyesi Web TV “Muhtarlar Anlatıyor” programının bu haftaki konuğu Gülbaharhatun Mahalle Muhtarı Necati Çelik oldu. Tokat Belediyesi Web TV “Muhtarlar Anlatıyor” programının sunucu Sevil Dülger’in sorularını yanıtlayan Çelik, 1998 seçimlerinde muhtar olduğunu ifade ederek, 6 bin 65 nüfuslu mahallede; 2 bin 396 konut, 2 bulvar,  4 cadde, 31 sokak, 7 okul, 4 cami, 1 sağlık ocağı bulunduğunu belirtti.

            Mahalleye hizmet etmek için elinden geleni yaptığını ifade eden Çelik, “Belediye Başkanımız Eyüp Eroğlu sağ olsun bir dediğimizi iki etmiyor.  Başkan ve yardımcıları ve ekibi bizi hiç boş çevirmiyorlar, işlerimizi hallediyorlar.” dedi. Muhtar Çelik, sunucu Dülger’in sorduğu soruları şöyle cevapladı:

            *Tokat Belediyesi Web TV olarak bizler de Beyaz Masa başvurularını incelediğimizde 2017 yılı içerisinde Gülbaharhatun Mahallesi’nden 207 çağrı geldiğini gördük. En çok dikkat çeken konu altyapıyla alakalı.Alt yapı ve temel belediyecilik hizmetleri hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz?

            “Mahallemizde binalar 2000 yılından önce yapıldığından dolayı, binaların bodrum katları da ev yapıldığı için kanalizasyon açısından sıkıntı oluyor. Şikayetler bana da geliyor, sorunlar hayli zamandır devam ediyor. Belediyemizle ve birimlerimizle görüştük. Yakın zamanda çözüm bulacakları konusunda söz aldım. Mahallemizi toplayıp müdürlerimizle birlikte gerekli bilgileri vereceğiz. Benim 31 sokağım var. Şuana kadar 4 sokağımızda çalışma yapılmadı. Onun nedeni Meydan Projemizin hala devam ediyor olması. Nasıl olacağı henüz belli değil, meydan projesi şekil aldıktan sonra bu sokaklarımız da yapılacak.”

            *Mahallenizde yaşayan ihtiyaç sahibi aileler var mı? Bu ailelerimiz Tokat Belediyesi‘nin hangi imkânlarından faydalanıyor.

DİKKAT!  İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN YEMEN İÇİN KAHVALTI PROGRAMI

            “Her mahallede olduğu gibi benim mahallemde de ihtiyaç sahibi var ama diğer mahallelerdeki kadar değil. Olanları da belediyemiz kanalıyla müracaatlarını yapıyorlar, biz de yardımcı oluyoruz. Ailelerin ihtiyaçlarına göre ne gerekiyorsa belediyemiz temin ediyor. Temin edemediklerimizi sosyal hizmetler müdürlüğünden temin ediyoruz. Ramazanda daha çok iftar yemekleri veriyoruz. Ayrıca mahallemizde yatalak olan hastalar var. Başkanımız ve yardımcılarıyla birlikte onarı ziyaret edip gönüllerini alıyoruz.”

            *Behzat Deresi düzenleme ve rekreasyon çalışmaları hakkında neler söylemek istersiniz? Mahallenize olan yansımalarını kısaca anlatabilir misiniz?

            “Behzat Bulvarına ben küçükken çok şiddetli seller gelirdi. Belediyemiz tarafından Behzat Deresinin duvarları yükseltildi, kanal genişletildi. Derenin kenarından geçilmiyordu daha önceleri, çok kokuyordu. Temizlik ve bakımı da yapıldı. Çalışmalar henüz bitmedi, kenarlıklar, aydınlatmalar yapılacak.  Bu şekilde Behzat Bulvarı Tokat’ın bir numaralı bulvarı olacak. Bu arada meydan konusuna senelerdir çözüm bulunamamıştı. Belediye başkanımız sağ olsun esnafı topladı görüştü, Meydan Projesini yapmaya çalıştı. Şuan yüzde 60’ı yapıldı, dükkanlar taşınmaya başladı. Daha sonra dükkanlar yıkılacak, Behzat Bulvarı ve GOP Bulvarı arasındaki çarpıklık giderilerek halkımıza sunulacak. Buranın yapılması çok önemliydi.”

            *Son olarak Mahalleniz adına Belediye Başkanımıza Web TV aracılığıyla iletmek istedikleriniz nelerdir?

            “Belediye Başkanım ve ekibine çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Mahallemizde el değmedik çok az yer kaldı. İnşallah onlar da yapılacak. Sadece bizim mahallemize değil, Tokat’ın 42 mahallesine hizmetler gidiyor. Halkımız memnun, bizler de memnunuz.”

 

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet