Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Matematik Öğretmeni Maaşı 2024 Matematik Öğretmeni Maaşları

Matematik Öğretmeni Maaşı 2024 Matematik Öğretmeni Maaşları

ABONE OL
24 Şubat 2024, 15:00:08

Matematik öğretmeni maaşı, branş öğretmeni olduğundan çok araştırıldığını söyleyebiliriz. Matematik öğretmeni maaşı, genelde görev süresi veya çalıştığı kuruma göre değişiklik gösteriyor. Mesela devlette çalışan matematik öğretmeni ile, özelde çalışan matematik öğretmeni maaşı aynı olmuyor. Elbette devlette kıdem ve yıl durumu arttıkça, özelden daha çok maaş alabiliyor. Ancak hep aynı değil.

  • Komiser Yardımcısı Maaşları
  • Psikolog Maaşları
  • Anestezi Maaşları

Mesela bir matematik öğretmeni maaşı, özelde çalıştığında daha yüksek olabiliyor. Özel dersler, ilave dersler, etütler ve kurumda çalışam süresi ele alındığında, matematik öğretmeni maaşları değişik olabiliyor. Bu durumda, matematik öğretmeninin alabileceği maaş da değişik oluyor. Biz de bu yazımızda özelde ve devlette çalışan matematik öğretmenleri ne kadar kazanıyor, inceleyeceğiz.

Matematik Öğretmeni Maaşı Ne Kadar? 2024

Genellikle lise öğrencilerinin alan tercihi esnasında meslek belirlemek adına birtakım inceleme yaptıkları görülmektedir. Çeşitli meslek gruplarına ait olan güncel maaş bilgileri, yapılan araştırmalar arasında yer almaktadır. Örneğin matematik öğretmeni maaşları ne kadar sorusu, sayısal alanda yer alan öğrenciler tarafından sıklıkla merak edilmektedir.

Matematik öğretmenleri, çalıştıkları kuruma göre farklı miktarlarda maaş almaktadır. Yani özel okulda görev yapan bir matematik öğretmeni ile devlet okulunda görev alan arasında fiyat farkı bulunmaktadır. Bu nedenle her matematik öğretmeninin aldığı maaş hakkında bilgi edinilmeli ve buna göre geleceğe yatırım yapılmalıdır. Aşağıda yer alan başlıklarda bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Lise Matematik Öğretmeni Maaşı

Lise matematik öğretmeni maaşı, matematik öğretmeni olmayı düşünen gençler tarafından ele alınan konular arasında görülmektedir. Belirli eğitimlerin alınması ve belirlenen başarı sıralamasının üzerinde bulunulması sonucunda lisede matematik öğretmeni olunabilmektedir. Buna ek olarak da her meslek grubunda olduğu gibi aylık belirli maaş geliri bulunmaktadır.

DİKKAT!  Kosma Nedir

Lisede görev alan matematik öğretmenlerinin ilkokul ve ortaokul matematik öğretmenlerine kıyasla daha yüksek maaş almaktadır. Aylık net olarak 4591 TL maaş alan bu öğretmenler, ek dersler ve kurslardan elde ettikleri diğer gelirler sayesinde maaşlarını yaklaşık 7000 TL’ye kadar çıkarabilmektedir.

İlköğretim Matematik Öğretmeni Maaşı Ne Kadar?

Lise matematik öğretmeni maaş bilgilerinin yanı sıra ilköğretimde görev alan matematik öğretmenlerinin de aylık net gelirleri merak edilmektedir. İlköğretim matematik öğretmeni maaşı başlığı altında merak edilen aylık gelir bilgisi rahatlıkla bulunabilmektedir.

Lise öğretmenlerinin net gelirlerinin yanında kurs ve ek derler ile toplamda 7000 TL maaşa sahip oldukları yukarıda belirtilmişti. İlköğretim matematik öğretmenleri ise lise öğretmenleri ile aynı net gelire sahip olup yan gelirler ile birlikte maksimum 6500 TL civarı olmaktadır. Buradan da anlaşılabileceği gibi lise öğretmenlerinin sahip oldukları gelir, belirtilen orandan çok daha fazladır.

Ücretli Matematik Öğretmenliği Maaşı Ne Kadar?

Ücretli olarak görev yapan matematik öğretmenleri, aylık gelire sahip olan ve kadrolu bir şekilde görev yapan matematik öğretmenlerine kıyasla oldukça düşük bir gelire sahiptir. İlk etapta kadroya dahil olunamadığı için pek çok kişinin ücretli öğretmenlikleri araştırdığı görülmektedir. Buna bağlı olarak da ücretli matematik öğretmeni maaşları başlığı ilgi çekici olmaktadır.

Ücretli bir şekilde görev yapan öğretmenlerin aldıkları aylık gelir, kadrolu çalışan öğretmenlerin aylık gelirinin yarısı bile değildir. Buradan yola çıkacak olursak ücretli öğretmenler için aylık net gelir bilgisi ortalama 2500 TL civarı denilebilir. Bu denli düşük bir ücret olmasının nedeni ise ücretli öğretmenlerin ek ders karşılığında ders veriyor olmasıdır.

2024 Dershane Matematik Öğretmeni Maaşı

2024 dershane matematik öğretmeni maaşı, söz konusu matematik öğretmenleri maaşı olduğunda aratılan seçeneklerden birisi haline gelmiştir. Kamuda öğretmen olmak yerine çeşitli etüt merkezlerinde veya dershanelerde matematik olma talebi oldukça yüksektir. Buna bağlı olarak dershanede görev alan öğretmen maaşları da merak edilen başlıklardan biri olmuştur.

DİKKAT!  “YENİ NORMALDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM FAZLA OLACAK

Kamuda yer alan öğretmenlere kıyasla dershanede eğitim veren öğretmenlerin maaşları çok daha yüksektir. Örneğin yeni başlayan bir matematik öğretmeni ortalama 7000 TL maaş alırken, uzun süre bu ortamda görev almış matematik öğretmeni yaklaşık 10.000 TL aylık gelire sahip olmaktadır.

Özel Okul Matematik Öğretmeni Maaşı

Söz konusu öğretmen maaşları olduğunda aratılan başlıklardan birisi de matematik öğretmeni ne kadar maaş alır sorusu şeklindedir. Devlet okullarında öğretmen olmak yerine özel sektörde eğitim vermeyi tercih eden öğretmen sayısı bir hayli yüksektir. Bu nedenle özel sektörde eğitim vermek isteyen gençler de bu sorunun cevabını çeşitli siteler üzerinden araştırmaktadır.

İlk etapta tercih edilen kuruma bağlı olarak öğretmen maaşı düşük olabilmektedir. Ancak verilen dersin kalitesi, eğitimdeki tecrübe ve daha pek çok detayın olması kapsamında aylık net gelir 10.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Bu yöntem ile öğretmen olmak isteyen gençler, izlemeleri gereken süreci yakından takip ederek özel kurumlarda matematik öğretmeni olabilir.

Matematik Öğretmeni Nasıl Olunur?

Yukarıda belirtilen bazı maaş bilgilerinin ardından pek çok gencin nasıl matematik öğretmeni olunabileceği konusunda bilgi edinmek istedikleri görülmektedir. Bu nedenle internet üzerinde yapılan çoğu araştırmalar matematik öğretmeni nasıl olunur şeklindedir. Matematik öğretmeni olabilmek için izlenmesi gereken bazı basit adımlar şunlardır:

  • Öncelikle lise döneminde matematik öğretmenliğine uygun olan alan seçilmelidir.
  • Bu alanda yer alan lise derslerinde ortalamanın üzerinde başarı elde edilmelidir.
  • Üniversite giriş sınavlarında matematik öğretmenliği için istenilen sınıra ulaşılmalıdır.
  • Elde edilen sınav puanına göre tercih yapılmalıdır.
  • Matematik öğretmenliği eğitimi veren bir bölüme yerleştikten sonra 4 sene lisans eğitimi alınmalıdır.
  • Üniversite eğitimi başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra kamuda göre alabilmek için KPSS sınavına girilmelidir.

Sıralanan bu basit adımların zaman içerisinde tamamlanması ile birlikte matematik öğretmeni olunabilmektedir. Matematik öğretmeni olabilmek için yapılması gerekenler olarak da bilinen bu adımların sonunda isteğe bağlı olarak özel sektörde de görev alınabilir.

DİKKAT!  Ardahan Seçim Sonuçları 2023

Matematik Öğretmenlerinin Çalışma Alanları Nelerdir?

Matematik öğretmeni maaşı 2024 başlığının yanı sıra meslek tercihi söz konusu olduğunda matematik öğretmenlerinin tam olarak çalışma alanları merak edilmektedir. Bu alanda hizmet vermek isteyen gençler, matematik öğretmenleri kapsamında verilen bilgileri detaylı bir şekilde incelemektedir. Bu bağlamda matematik öğretmenlerinin çalışma alanları şu şekilde sıralanabilir:

  • Devlet okulları (ilköğretim, ortaöğretim ve lise)
  • Etüt merkezleri
  • Özel eğitim kurumları
  • Ücretli öğretmenlik

Sıralanan bu alanlar matematik öğretmenlerinin çalışma alanı olarak ön plana çıkmaktadır. Bu çalışma alanlarından birini tercih etmek istediğiniz durumlarda gerekli eğitimleri almalı ve tamamlamanız gereken süreci bitirmiş olmalısınız.

İlginizi çekebilecek konular

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet