Dolar 32,3579 -0.26%
Euro 34,7063 -0.12%
Gram Altın 2.436,45 -0,09%
Çeyrek Altın 4.091,00 -0,75%
Yarım Altın 8.206,00 -2,11%
Tam Altın 16.239,95 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
LİSE DÖNEMİNİN ÖNEMİNE VURGU

LİSE DÖNEMİNİN ÖNEMİNE VURGU

ABONE OL
04 Ocak 2020, 10:49:04

Vali Dr. Ozan Balcı, Kariyer Günleri’nde bir araya geldiği lise öğrencilerine, en umutlu dönemin lise yılları olduğunu belirterek, “İnsanların en çok hayal kurduğu geleceğe ilişkin en umutlu olduğu dönem lise dönemidir. Bunu en iyi değerlendiren gençler başarılı oluyor.” dedi.

Eğitim Tokat kapsamında Gaziosmanpaşa Lisesi’nde Kariyer Söyleşi’nde öğrencilerle bir araya gelen Vali Dr. Ozan Balcı, deneyim, tecrübe ve bilgi birikimlerini öğrencilerle paylaştı.

Öğrencilere lise yıllarının öneminden bahseden Vali Dr. Ozan Balcı, hayatın en keyifli ve en önemli dönemlerinin lise yılları olduğunu söyledi. Lise yıllarının duyguların, düşüncelerin daha coşkun olduğu, insanların fiziksel, ruhsal ve zihinsel anlamda değişim yaşadığı bir dönem olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Hem çok keyifli, hem de çok dikkat edilmesi gereken bir dönem. İnsanlar hep yaptıklarının üstüne koyarak gidiyorlar, bu dönemi iyi geçirenler daha başarılı oluyorlar. Çünkü fiziksel, ruhsal anlamda büyük bir dönüşüm yaşadığımız için ona ayak uydurmamız gerekir. O değişim ve dönüşümü yönetmeniz lazım. Yöneten gençler daha başarılı olur. Sizin hayalleriniz, umutlarınız ve geleceğiniz için bu dönüşüm güzel bir şey. Geleceğe ilişkin en çok hayal kurduğunuz dönem lise dönemidir. Bunu iyi değerlendiren gençler vardır. Dış etkenlere dış faktörlere karşı daha dirençli olan, kendi iradesini duygularını, düşüncelerini kontrol edebilen gençler daha başarılı olur. Lise dönemi boş bir dönem değildir. Dikkatli geçenler, kendisini yönetme becerisini gösterenler daha başarılı olur, bu yüzden lise dönemini çok önemsiyorum.” dedi.

ÇALIŞMADAN BAŞARI OLMAZ

Çalışmadan başarı elde edilemeyeceğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Çalışmadan bir şey elde edebileceğini sananlar yanılırlar. Başarılı olmanın sırrı çok çalışmaktır. Çalıştığınız şeyin karşılığını almak çok güzel bir şey,okulu da ona çevirmek lazım. Çalışmak, emeğinizin karşılığını almak bir de merak etmek lazım. Yeni şeyler öğrenin. Yeni şeyler keyif verir. Gençliğin, hayatın yaşamın en güzel yılları bu yıllar, tadını çıkarmak lazım ama çalışarak.” diye konuştu.

DİKKAT!  VALİ BALCI’DAN HAYVAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Meslek seçerken kişiliğe ve karaktere uygun meslekler seçilmesi gerektiğini kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Çevrenizin önerdiği meslekleri değil, kendi kişiliğinize ve karakterinize  uygun meslekleri seçin. Meslek seçerken gözlemlerinizi de iyi yapın.” dedi.

Öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Kitap okumak, disiplin sağlıyor. Hem davranışta hem üniversite hayatınızda hem de ileriki hayatınızda. Kitap okumadan başarı sağlanamıyor.” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı, söyleşinin sonunda öğrencilere tüm hayatları boyunca başarılar dileyerek, kitap hediye etti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet