Dolar 32,3934 -0.15%
Euro 34,7814 0.1%
Gram Altın 2.435,48 -0,13%
Çeyrek Altın 4.065,00 -1,38%
Yarım Altın 8.156,00 -2,71%
Tam Altın 16.160,69 -0,49%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KÜLTÜR TURİZM YATIRIMLARI DEĞERLENDİRİLDİ

KÜLTÜR TURİZM YATIRIMLARI DEĞERLENDİRİLDİ

ABONE OL
03 Ocak 2020, 10:56:46

Kültür Turizm Tokat projeleri değerlendirme ve planlama toplantısı Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, Orman İşletme Müdürü Mehmet Sandalcı, Milli Parklar Müdürü İhsan İkinci, Tokat Şehir Müzesi Küratörü Hasan Erdem ve ilgili kurum yöneticileri katıldı.

Toplantıda, Tokat Kalesi restorasyonu uygulaması, Suluhan’ın restore edilerek Suluhan Çocuk Müzesi yapılması, Yazmacılık Müzesi oluşturulması, Tokat Kültür ve Beyhamam Sokağı Sokak Güzelleştirmesi, Niksar Kalesi restorasyonu,  Zile Kalesi restorasyonu,  Tokat Kütüphane Binası, Zile Kütüphane Binası, Sebastapolis kazı alanı, Devlet Tiyatrosu, 2021 Ballıca Mağarası yılı ilan edilmesi,  Hisariye Medresesi,  Mustafa Ağa Hamamı ve Hamam Müzesi, Sulusaray Kaplıcalarının sağlık turizmine kazandırılması, Bilim Tarihi Müzesi,  Zinav Gölü rekreasyon alanı, Pazar Hükümet Konağı Kütüphanesi, Gökmedrese, Başçiftlik Kayak Merkezi, GıjGıj Rekreasyon alanı proje ve çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler yapılarak ve yol haritası belirlendi.

Proje ve çalışmalara hız verilerek, Tokat’ın sahip olduğu kültürel ve sanatsal değerlerin Tokat’a ve turizme kazandırılması için yapılacak çalışmaların aksatılmadan yürütülmesini isteyen Vali Dr. Ozan Balcı, “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Tokat’ın sahip olduğu kültürel ve sanatsal değerlerini daha bilinir kılınması ve turizme kazandırmak amacıyla aşkla şevkle hep birlikte ve beraberlik içerinde çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

DİKKAT!  Araç Değer Kaybı Hukuki Danışmanlık
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet